| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Εδώ και μέρες προσπαθώ να φτιάξω μία έκθεση που να μου εκτυπώνει ή να μου δείχνει τα ραντεβού και την ώρα σε μια ημερομηνία που θα καθορίζω εγώ. Πιο συγκεκριμένα έχω φτιάξει έναν πίνακα με τα εξής στοιχεία: Ασθενής, αναζήτηση από πίνακα[Ασθενείς] Ημερομηνία_Ραντεβού, Σύντομη Ημερομηνία Ώρα_Ραντεβού, Ενδιάμεση Ώρα Διάρκεια, Αριθμός Σημειώσεις, Υπόμνημα Με πρωτεύοντα κλειδιά Ημερομηνία_Ραντεβού; Ώρα_Ραντεβού Θέλω δηλαδή να μπορώ να καθορίζω ένα μόνο ραντεβού συγκεκριμένη ώρα μιας ημέρας για έναν ασθενή Πώς μπορώ να φτιάξω μία έκθεση που να μου δείχνει α) ότι πχ σήμερα 1/5/12 έχω να δω τον Α στις 08.00, τον Β στις 08.30 β)ποίους έχω να δω την 2/5/12 Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων Σταύρος Β. Μπαλάσης Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 30-04-12 στις 23:56. |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα, έχεις ξεκινήσει κάτι ήδη? Αν ναι, ανέβασε ένα δείγμα με demo φυσικά πληροφορίες, για να το κοιτάξουμε καλύτερα.. Πάντως, εγώ θα έκανα το εξής: - Θα δημιουργούσα τέσσερις πίνακες Α) τον πίνακα των Ιατρών (περνάμε τα στοιχεία του Ιατρού/ων) Β) τον πίνακα των Ημερών (περνάμε την ημερομηνία, ID και ίσως κάποιο σχόλιο) Γ) τον πίνακα των ραντεβού (περνάμε ένα ID, το ID του Ιατρού, την ώρα (όλες τις πιθανές ώρες εξέτασης) σε διακριτές μορφές (δλδ: 15:00;15;30;16:00; κλπ), κάποιο σχόλιο και το ID του ασθενή Δ) τον πίνακα των ασθενών, όπου μπορούμε να καταχωρήσουμε όλες τις πληροφορίες για τον πελάτη. Έχοντας τα παραπάνω στην σωστή "σύνδεσμολογία" μπορούμε να δημιουργήσουμε μια φόρμα όπου καταχωρούμε ανα ημέρα και ανα ιατρό και ανα ώρα όλα τα ραντεβού που θέλουμε για τους πελάτες που θέλουμε. Το επόμενο βήμα είναι να δημιουργήσουμε ερωτήματα με τις πληροφορίες που θέλουμε φιλτράροντας είτε με σταθερά φίλτρα μέσα στα ερωτήματα είτε με αναφορές πάνω απο τις ανοιχτές φόρμες. Τέλος φτιάχνουμε τις εκθέσεις μας, και προβάλουμε ομαδοποιώντας ανα ημερομηνία, Ιατρό, πελάτη ή ότι άλλο θέλουμε... Ελπίζω να βοήθησα. Φιλικά, Άγγελος
__________________ Always Look on the Bright Side of Life! |
|
| |||
| |||
|
Κατ'αρχάς ευχαριστώ πολύ Άγγελε για την απάντηση Έχω ξεκινήσει και φτιάχνω μια βάση δεδομένων για να μπορώ να διαχειρίζομαι τους ασθενείς που θα βλέπω και την οποία θα την επισυνάψω. Ο ένας βασικός πίνακας που θα δουλεύω είναι ο πίνακας Πρωτόκολλο_ , ο οποίος θα είναι κάτι σαν μητρώο όλων των ασθενών που βλέπω. Έχω κάνει τις συνδέσεις με τους πίνακες Διάγνωση, Αιτία_Προσέλευσης, Αγωγή, Ιατρική_Παρέμβαση και με βάση τα στοιχεία που θα περάσω σε αυτούς θα μπορώ γρήγορα με τον οδηγό αναζήτησης να συμπληρώνω το μητρώο μου. Το πρόβλημα που αντιμετώπισα ήταν πως θα μπορώ να διαχειρίζομαι τα ραντεβού, τη στιγμή που δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω το Outlook, (παρεμπιπτόντως αν μπορούσα να έχω το ημερολόγιο του Outlook θα ήταν το τέλειο) γιαυτό έφτιαξα τον πίνακα Ραντεβού και έβαλα δύο πρωτεύοντα κλειδιά, ώστε αν τύχει να δώσω ίδιο ραντεβού(ημερομηνία και ώρα) σε κάποιον να μου βγάλει σφάλμα διπλότυπου Θα προσπαθήσω να κάνω κάτι σύμφωνα με όσα μου είπες Άγγελε και σε ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές και για το χρόνο σου. Σταύρος Β. Μπαλάσης |
|
| |||
| |||
|
Σταύρο καλησπέρα και καλό μήνα! Αρχικά να σου πω πως η βάση που έχεις ανεβάσει, περιέχει απλά τον πίνακα "ΠΡΩΤΟΚΟΛΟ_" ο οποίος γράφεις πως είναι ήδη συνδεδεμένος με τους " Διάγνωση, Αιτία_Προσέλευσης, Αγωγή, Ιατρική_Παρέμβαση ". Αν μπορείς ανέβασέ την ολόκληρη (χωρίς στοιχεία) για να το δούμε μαζί. Δυο "παρατηρησούλες" ως προς το πίνακα πρωτόκολλο.. - θα προτιμούσα (προσωπική άποχη) να χρησιμοποιήσω Αγγλική γλώσσα στην περιγραφή των πεδίων - παρατηρώ πως έχεις χρησιμοποιήσει στο πεδίο φωτογραφία τον τύπο "επισύναψη" (attachment) Έχε στο νου σου πως αυτό μπορεί να εκτινάξει πραγματικά το μέγεθος της βάσης σου! μιας και τα αρχεία αποθηκεύονται εντός του .accdb αρχείου. Ο πίνακας πρωτόκολλο, που έχεις δημιουργήσει (και αν φυσικά καταλαβαίνω τι θέλεις να δημιουργήσεις) θα πρέπει να είναι το τελικό ερώτημα της βάσης ως προς την εξαγωγή των δεδομένων σου προς την έκθεση/φόρμα που θα τα παρουσιάζει. Δίνω μια πιθανή περίπτωση που θα σου δημιουργούσε διπλές εγγραφές (χωρίς λόγο): Στην ίδια ημερομηνία, για τον ασθενή, κλπ κλπ, να χορηγήσει δύο (ή παραπάνω) διαφορετικά φάρμακα (βλέπε στον πίνακα σου στο πεδίο "Αγωγή" την προέλευσή του: SELECT [Φαρμακευτικό_Σκεύασμα_].[Αναγνωριστικό], [Φαρμακευτικό_Σκεύασμα_].[Φαρμακευτικό_σκεύασμα] FROM Φαρμακευτικό_Σκεύασμα_; ) Η ερώτηση/πρόβλημα τώρα: Πως θα καταχωρήσεις 2 ή παραπάνω φάρμακα σε ένα ραντεβού/ασθενή???? Αυτά για την ώρα..
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Άγγελε Προσπάθησα να την ανεβάσω όλη τη βάση δεδομένων, αλλά είναι περίπου 15mb. Για το 2ο ερώτημα σου, αρχικά το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισα και εγώ, αλλά στον οδηγό αναζήτησης έκανα κλικ στο πολλαπλές επιλογές και δουλεύει. Όσον αφορά στην πρώτη παρατήρηση το έχω σκεφτεί και εγώ, αλλά πραγματικά μου είναι απολύτως απαραίτητο ένα αρχείο φωτογραφιών του ασθενή λόγω ειδικότητας. Τι άλλο θα μπορούσα να κάνω, ώστε και χώρο να εξοικονομίσω, αλλά και να έχω όλο το φωτογραφικό μου αρχείο Ευχαριστώ και πάλι Υ.Γ. Θα προσπαθήσω να ανεβάσω όλη τη βάση δεδομένων |
|
| |||
| |||
|
Άγγελε και πάλι επανέρχομαι, δεν μπόρεσα να ανεβάσω τη βάση δεδομένων, αλλά σου στέλνω τη σελίδα των σχέσεων της βάσης, οπότε θα καταλάβεις τι πίνακες έχω και πως τους συσχετίζω ελπιζω να σε βοηθάω έτσι να καταλάβεις τι έχω φτιάξει ιγα να μπορέσεις να με βοηθήσεις και εσύ Ευχαριστώ και πάλι Σταύρος Β. Μπαλάσης |
|
| |||
| |||
| Παράθεση:
Σχετικά με τις πολλαπλές επιλογές της Access. Προσωπικά, προτιμώ να χρησιμοποιώ την διάταξη που περιέγραψα στο θέμα σου. Είναι ευκολότερο να εξάγεις αποτελέσματα και να χρησιμοποιήσεις τα δεδομένα σου όπως εσύ θέλεις. Σχετικά με τις φωτογραφίες και αρχεία θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις μια λύση με συνδεδεμένα αρχεία στον δίσκο σου. Μια διάταξη που χρησιμοποιώ εγώ μπορείς να την δεις ως ιδέα (photos) εδώ: http://www.ms-office.gr/forum/10506-post17.html
|
| |||
| |||
|
Άγγελε γειά σου και πάλι έχω πρόβλημα στο να σου στείλω τη βάση δεδομένων, γιατί η καλύτερη συμπίεση που πέτυχα έχοντας διαγράψει όλες τις εγγραφές από τη βάση ήταν 11 MB Αν θες στείλε μου το e-mail σου στο stbalasisΠΑΠΑΚΙgmail.comγια να σου τη στείλω e-mail Ευχαριστώ και πάλι Υ.Γ. Δοκίμασα τον τρόπο που μου υπέδειξες για τα ραντεβού και δουλεύει πολύ καλά, νομίζω ότι σχεδόν δεν θα κάνω καμία μετατροπή στους πίνακες που μου πρότεινες Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 02-05-12 στις 15:40. Αιτία: Επεξεργασία διεύθυνσης E-Mail |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [ Εκθέσεις ] Πως μία έκθεση από την access μετατρέπεται σε excel | xristos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 09-04-16 15:15 |
| Ημέρα του χρόνου | stavross | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 05-01-13 13:56 |
| Προσθήκη κενών εγγραφών σε Έκθεση Access | Tasos | Access samples - Χρήσιμα αρχεία & παραδείγματα | 0 | 29-09-11 12:08 |
| Έκθεση Access με κείμενο Word | kostaskalam | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 03-08-11 10:50 |
| [Συναρτήσεις] Τελευταία ημέρα του ίδιου μήνα | PanosPan | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 24-09-10 16:25 |
Η ώρα είναι 07:39.

Υβριδικός τρόπος