Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Access > Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > Θεατρικό Αρχείο - Διορθώσεις και νέο αίτημα βοηθείας

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Next
Παλιά 12-07-11, 12:15
Όνομα: Κωνσταντίνος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή Θεατρικό Αρχείο - Διορθώσεις και νέο αίτημα βοηθείας

Καλησπέρα και πάλι σε όλους.
Λοιπόν, ανεβάζω τη βάση και πάλι με υψηλό το φρόνημα της υπερηφάνειας, επειδή μπορεί οι αλλαγές που έκαναν να φαντάζουν σε γνώστες της access παιδικού επιπέδου, πάραυτα τις έκανα μόνος μου...
Αυτό που τώρα έχω κολλήσει, είναι το εξής: Η "κεντρική" σελίδα καταχώρησης είναι ο πίνακας παραστάσεις. Αυτό που βλέπω πως θα εξυπηρετούσε πάρα πολύ σε τέτοιου είδους βάσεις, είναι πως και για τους συντελεστές θα έπρεπε να υπάρχει μια υποφόρμα (όπως με τους ηθοποιύς και τους ρόλους) ενσωματωμένη στον πίνακα, η οποία να έχει σύνδεση (για άντληση στοιχείων) με τις φόρμες Συντελεστές & Ιδιότητες, μιας και στις παραστάσεις δεν είναι πάντα σταθεροί αυτοί που κάνουν κάτι για την παράσταση (πχ κάποια παράσταση μπορεί να μην έχει χορογράφο) και τα κενά τετραγωνάκια πιάννουν πολύ χώρο αλλά και δεν χωράνε όλα τα πιθανά. Το πρόβλημά μου είναι πως (σαφώς) δεν μπορώ να φτιάξω την υποφόρμα... Αν διατίθεται (και πάλι) κανείς να βοηθήσει θα ήμουν υπόχρεος.

Επίσης θέλω να ρωτήσω τα εξής:
1. Ο πίνακας ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ, εκτυπώνεται όπως τον βλέπουμε στην οθόνη; Και αν ναι, τι μπορεί να κάνει κάποιος για να εμφανίζονται όλα τα στοιχεία (ακόμα κι αυτά που στην υποφόρμα πρέπει να προχωρήσεις στο scroll bar για να τα δεις όλα);

2. Κατά την εκτύπωση, υπάρχει τρόπος να μην εκτυπωθούν οι "γραμμές" γύρω από την υποφόρμα;

3. Ενώ κάνω καταχώρηση σε κάποιο πεδίο, αν δεν έχω στην ανάλογη ενός πεδίου φόρμα ένα στοιχείο (πχ θέλω να περάσω ένα νέο θέατρο), υπάρχει τρόπος (πχ, με κάποιο κλικ) να το περάσω ενώ είμαι στον πίνακα και να ενημερωθεί και η φόρμα, ή πρέπει ντε και καλά να κλείσω τον πίνακα, να πάω στην φόρμα να περάσω το δεδομένο και μετά να επιστρέψω πάλι στον πίνακα;

4. Υπάρχει τρόπος να μπορέσω να φτιάξω έναν πίνακα που ανοίγοντάς τον να βλέπω απευθείας ανά καρτέλα τον κάθε ηθοποιό και από κάτω τις παραστάσεις που έχει κάνει (μαζί με τα στοιχεία ρόλος, θεατρική περίοδος και θέατρο);

Πολλά ερωτήματα, το ξέρω... Ελπίζω να μη γίνομαι κουραστικός. Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον μπορεί να βοηθήσει με κάποιον τρόπο.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip theater zip.zip (246,8 KB, 22 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[Excel07] Βοήθεια για ένα αρχείο gfevran Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 8 16-06-14 12:51
Αρχείο .accde Χρήστος Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 0 04-10-13 21:48
[ Ερωτήματα ] Αναζήτηση σε αρχείο mdb zaf_4 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 03-09-13 12:24
[Γενικά] Διορθώσεις(;) στα Excel – Tips & Tricks KostasZK Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 1 01-06-13 20:15
Αρχεία βοήθειας Ελληνικά για Access 2003 kwstarikanos Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 1 24-09-10 21:28

Η ώρα είναι 03:00.