Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 17-07-11, 19:42
kapetang Ο χρήστης kapetang δεν είναι συνδεδεμένος
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Προεπιλογή

Καλησπέρα στην παρέα

Φίλε Κωνσταντίνε, πριν να «φτιάξεις αυτή τη ριμάδα την υποφόρμα» θα πρέπει να τακτοποιήσεις κάποιες άλλες εκκρεμότητες στη ΒΔ σου.
1. Στη ΒΔ υπάρχει ο πίνακας «ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ» χωρίς να τον χρησιμοποιείς. Αν θέλεις δίπλα σε κάθε συντελεστή να καταχωρείς και τι είναι (τις ιδιότητές του) θα πρέπει στον πίνακα «ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ» να προσθέσεις ένα πεδίο πολλαπλών τιμών «ID_ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ».
Με την προσθήκη αυτή θα μπορούσαμε να χωρίσουμε τους συντελεστές σε ομάδες (σκηνικά, κοστούμια, μουσικοί, κλπ) και όταν θα θέλαμε να επιλέξουμε, στη φόρμα καταχώρησης στοιχείων πχ τους μουσικούς, θα εμφανίζαμε μόνο αυτούς.
Η λύση αυτή είναι περισσότερο περίπλοκη από τη λύση να έχουμε για κάθε συντελεστή ξεχωριστό πίνακα και είναι πιο επιρρεπής σε λάθος καταχωρήσεις.
2. Αφού διάλεξες τη λύση να μη έχεις ξεχωριστό πίνακα για κάθε συντελεστή, θα έπρεπε να κάνεις και τις αναγκαίες αλλαγές στη σχεδίαση του πίνακα «ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ» .
Υπάρχουν ακόμα αναφορές στους πίνακες «ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ», «ΣΕΝΑΡΙΟ», κλπ, που έχουν αφαιρεθεί από τη βάση.
3. Τώρα για τη ριμάδα την υποφόρμα. Δε δίνεις αρκετά στοιχεία και δεν είμαι σίγουρος τι θέλεις.
Αν θέλεις μία σύνθετη φόρμα που να δείχνει τις παραστάσεις και όλους τους συντελεστές αυτό δε γίνεται.
Θα πρέπει να δημιουργήσεις τόσες σύνθετες φόρμες όσοι είναι και οι συντελεστές.
Για τη φόρμα πχ των μουσικών θα πρέπει να συνδέσεις τα πεδία «ΜΟΥΣΙΚΗ.value» του πίνακα «ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ» και «ID_ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ» του πίνακα «ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ».
Για να μη έχεις όλες αυτές τις φόρμες «χύμα» θα μπορούσες να τις τοποθετήσεις σε μία φόρμα με καρτέλες, όπως στην αρχική ΒΔ.
Δεν ξέρω τι κέρδισες με τη λύση να μη έχει κάθε συντελεστής το δικό του πίνακα. Κατά τη γνώμη μου αυξήθηκαν οι δυσκολίες δημιουργίας της ΒΔ.
Όπως καταλαβαίνεις το φόρουμ μπορεί να βοηθήσει, απαντώντας σε κάποια σαφή ερωτήματα, αλλά το βάρος για τη δημιουργία της ΒΔ πέφτει σε σένα.
Καλή συνέχεια.

Φιλικά/Γιώργος
Απάντηση με παράθεση