| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Και να 'μαι πάλι, Εδώ ανεβάζω ένα Demo με 20.0000 τιμές (randoms), καθώς και τα TOP50 αποτελέσματα. Προσοχή! Για ν' αωοιχτεί αυτό το αρχείο χωρίς πρόβλημα, θα πρέπει να έχει γίνει η εγκατάσταση που έστειλα με το προηγούμενο μήνυμα. Φιλικά Ανδρέας |
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα στη παρέα! Επιστρέφω και πάλι με βελτιώσεις στην αρχική μου πρόταση διότι, όπως πολύ σωστά διαπιστώσατε όσοι μπήκατε στον κόπο να τη δοκιμάσετε, οι αστοχίες της ήταν πάρα πολλές. Με λίγα λόγια, όχι μόνο έξυπνη δεν ήταν αλλά πολύ χαζή. Η αλήθεια είναι πως το πιο δύσκολο ήταν να κατανοήσω τον τρόπο σκέψης μου στην αναζήτηση του πιο κοντινού στο στόχο αθροίσματος μέσα σε μια λίστα με ποσά. (ίσως αυτό οφείλεται και στο ότι τελευταία το "καίω" με πιο αφηρημένες έννοιες το τσερβέλο μου )Αυτή τη φορά όμως νομίζω πως η σημερινή μου προσπάθεια πλησιάζει αρκετά το επιθυμητό και αυτό φαίνεται να οφείλεται στην πραγματικά αναδρομική (και πολύ πιο απλή) νέα SumNums. (Δείτε το σχετικό αρχείο "Sum2Target" στο συνημμένο.) Μετά από μερικές δοκιμές που έκανα (μην φανταστείτε πως εξαντλήθηκα και στα τεστ) όσον αφορά την απόδοση, αυτό που παρατήρησα είναι πως δεν επηρεάζεται τόσο από το πλήθος των διαθέσιμων ποσών αλλά από τις "απαιτήσεις" του ζητούμενου αθροίσματος. Για παράδειγμα, όσο το ζητούμενο άθροισμα πλησιάζει το μέγιστο άθροισμα της λίστας ποσών, αν το ζητούμενο δεν μπορεί να επιτευχθεί, ο χρόνος ολοκλήρωσης και οι επαναλήψεις (αναδρομές) αυξάνονται εκθετικά. Γι' αυτό έχω φροντίσει η συνάρτηση SumToTarget να εκτυπώνει κάποια αποτελέσματα στο παράθυρο Immediate ώστε να γίνει πιο εύκολη η εξέταση της συμπεριφοράς της. Σε περίπτωση ανάγκης, να θυμάστε πως η εκτέλεση μπορεί να διακοπεί και με Ctrl+Break όμως μετά θα χρειαστεί Reset η Static μεταβλητή (n) της SumNums. Αυτό μπορεί να γίνει και με επανεκκίνηση του αρχείου. Επίσης, αν η προηγούμενη SumNums προτιμούσε τα ποσά σε φθήνουσα ταξινόμηση, η σημερινή (για την ώρα) τα απαιτεί έτσι. Μάρω και Γιώργο (kapetang), ελπίζω να μην εξάντλησα την υπομονή σας με την πρώτη μου πρόταση και να δώσετε και σε αυτή μια μικρή προσοχή διότι αυτός που φτιάχνει κάτι δεν είναι σε θέση (ή καλύτερα, δεν θέλει) να εντοπίσει τα μειονεκτήματα του. ![]() Γιώργο (kapetang), χαίρομαι που χαίρεσαι τη συμμετοχή μου αλλά να ξέρεις πως εγώ την απολαμβάνω ειλικρινά. Όσο για τις αποκλίσεις που ανέφερες, εκτός από την έλλειψη νοημοσύνης της συνάρτησης, ευθύνη έφεραν και οι μεταβλητές τύπου Double με αποτέλεσμα συνθήκες του τύπου 123,24 = 123,24 να βγαίνουν ψευδείς (!!!). Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο άλλαξα τον τύπο τους με αυτόν του Currency. Τα λέμε! Γιάννης Υ.Γ. Φίλε Ανδρέα, αρπάζω την ευκαιρία και σε καλωσορίζω και εγώ με τη σειρά μου στην παρέα! Δυστυχώς δεν είδα ακόμη την πρότασή σου διότι βρίσκομαι σε ξένο υπολογιστή για να φορτώσω Frameworks και VSTOs. Με βάση την περιγραφή σου όμως μοιάζει να κάνει πάρα πολλά και γρήγορα και αγωνιώ να τη δω. Θα ήθελα όμως να μου επιτρέψεις να θεωρήσω πως η χρήση γλωσσών τύπου C σε ένα φόρουμ σχεδιασμένο για χρήστες του MS Office+VBA ξεπερνάει κάπως τα θεματικά του πλαίσια. Εδώ ο Τόλης μας "βάζει χέρι" όταν δίνουμε "έτοιμες" λύσεις με VBA, πόσο μάλλον όταν η υλοποίηση δεν μπορεί να εξετασθεί από τον αποδέκτη. ![]() Πραγματικά δεν θέλω να με παρεξηγήσεις ως αντίθετο στην (όποια) εξέλιξη ή ως δογματικό όμως πιστεύω πως η πρόταση εργαλείων εκτός του "πακέτου" (που αναμφίβολα αυξάνουν την αποτελεσματικότητα), μοιάζει με πρόταση χρήσης εκτυπωτή Inkject σε ομάδα συζήτησης ζωγράφων. ![]() Παρόλο που μοιάζει να στη "λέω" λίγο με το "καλημέρα", θέλω να σε διαβεβαιώσω πως χαίρομαι ειλικρινά που βρίσκεσαι στη παρέα μας! ![]() (Σας ζητώ συγγνώμη για το "σεντόνι"...) Γιάννης
__________________ Αν δεν το ρωτούσες, δεν θα το μαθαίναμε ποτέ...! ![]() ----------------------------------------------- Τελικά η γνώση, αντίθετα με ό,τι μέχρι σήμερα πίστευα, είναι η φυλακή της σκέψης. Όταν η αφετηρία είναι η ελεύθερη σκέψη, δεν χρειάζεται πλέον να φτάσεις πουθενά! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nisgia : 23-12-10 στις 18:08. |
|
| |||
| |||
|
Γιάννη καλησπέρα και χρόνια πολλά. Έχεις κάνει καλή δουλειά αλλά.......νομίζω πως κάτι δεν παει καλά. Τι γίνεται στην περίπτωση που δεν έχουμε ακριβές αποτέλεσμα? Το προσπάθησα πολλές φορές (για ποσά που ήξερα ότι δεν είχα αποτέλεσμα) και όλες της φορές μου κόλλαγε η excel και δεν ανταποκρινόταν το πρόγραμμα. Ρίξ΄του μια ματιά και εσύ, δεν ξέρω τι φταίει. ![]() Φιλικά, Μάρω |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα σε όλα τα μέλη, Εύχομαι σε όλους χαρούμενα Χριστούγεννα, ό,τι ποθείτε, και άντε να δούμε πόσο καλά θα τραγουδήσουμε το «πάει ο παλιός ο χρόνος…». Αγαπητέ Γιάννη (nisgia), Κατ’ αρχήν σε ευχαριστώ για το καλωσόρισμα. Είστε μια πολύ καλή παρέα και όποιος αισθάνεται πως βρίσκεται μέσα σε αυτή, είναι σίγουρα υπερήφανος. Σχετικά με αυτά που αναφέρεις στο μήνυμά σου για μένα, θα ήθελα να ξέρεις, ότι το τελευταίο που θα έκανα, θα ήταν να σε παρεξηγήσω. Ίσα, ίσα αυτό με ώθησε να το ξαναγράψω σε VBA και το επισυνάπτω σε αυτό το μήνυμα. Απλά νιώθω λίγο πιο άνετα με την C#, και νομίζω ότι όταν κάποιος έχει μια ιδέα, προσπαθεί να την καταγράψει όσο πιο εύκολα είναι γι’ αυτόν. Πολύ σύντομα όμως θα ήθελα να αναφερθώ στους λόγους, για τους οποίους ανέβασα το προηγούμενο σαν εγκατάσταση.
Ο αλγόριθμος σε VBA συμπεριφέρεται ακριβώς το ίδιο. Ως προς την ταχύτητα δεν νομίζω ότι διαφέρει και πάρα πολύ. Ο προηγούμενος ενώ είναι πολύ πιο γρήγορος στον υπολογισμό (και θα μπορούσε να γίνει ακόμη πιο γρήγορος), χάνει ώρα στη επικοινωνία με το Excel. Η μόνη διαφορά είναι ότι ο καινούργιος (VBA) κατά τον υπολογισμό δείχνει και την πρόοδο (ποσοστό). Προσπάθησα να σχολιάσω τον κώδικά όσο πιο πιο αναλυτικά μπορούσα. Και πάλι καλά Χριστούγεννα, υγεία και καλή καρδιά σε όλους! Φιλικά Ανδρέας |
![]() |
| Ετικέτες |
| recursion, vba |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| Εργαλεία Θεμάτων | |
| Τρόποι εμφάνισης | |
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Συναρτήσεις] Άθροιση ποσότητας ανά κωδικό. | nikosjc | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 02-04-14 13:36 |
| [ Συναρτήσεις ] ΑΘΡΟΙΣΗ ΧΡΟΝΟΥ | vangelis67 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 29-11-11 15:58 |
| [Συναρτήσεις] ΑΘΡΟΙΣΗ ΣΤΟ EXCEL | alatis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 04-10-11 15:46 |
| [Γενικά] Ευρεση και αθροιση δεδομένων | misirlis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 08-05-11 17:05 |
| [Γενικά] αθροιση | misirlis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 11 | 11-01-11 05:17 |
Η ώρα είναι 18:27.

)

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο