| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα σας, Μια νέα ερώτηση αυτή τη φορά για τα προστατευμένα φύλλα. Γίνεται σε ένα προστατευμένο φύλλο χωρίς δυνατότητα επιλογής των κλειδωμένων κελιών, να δουλεύουν οι υπερσυνδέσεις (hyperlinks) χωρίς να μπορούμε να τις αλλάξουμε; ![]() Όσο και αν προσπάθησα δεν τα κατάφερα. ![]() Μήπως χρειάζεται κώδικας VBA ; ![]() Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Θανάσης |
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα Θανάση! Για να δουλεύουν οι υπερσυνδέσεις (hyperlinks) θα πρέπει να υπάρχει δυνατότητα επιλογής του κελιού όπου περιέχονται. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να τα περιλάβεις στα κλειδωμένα κελιά. Για να αποφύγεις την ανεπιθύμητη επεξεργασία τους μπορείς να χρησιμοποιήσεις την επικύρωση δεδομένων (Δεδομένα > Επικύρωση δεδομένων) όπου στο παράθυρο διαλόγου της επικύρωσης θα επιλέξεις από τη λίστα "Προσαρμογή" και στο πεδίο του τύπου πέρασε το 0 (Μηδέν). Έτσι, εμποδίζεις τη μετατροπή τους, όχι όμως τη διαγραφή του κελιού ή την επικόλληση περιεχομένου. Αν θέλεις κάτι ακόμα πιο εξειδικευμένο, απλά γράψε στο φόρουμ. Καλή συνέχεια Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 22-11-10 στις 06:08. Αιτία: Απλοποίηση της λύσης |
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα σε όλη την παρέα. Φίλε Τάσο σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου. Νομίζω καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για ημίμετρο αφού όπως είπες: "Έτσι, εμποδίζεις τη μετατροπή τους, όχι όμως τη διαγραφή του κελιού ή την επικόλληση περιεχομένου." Ελπίζω θα συμφωνήσεις μαζί μου ότι δεν έχουμε προστασία όταν μπορούμε να κάνουμε διαγραφή!!! Μήπως μπορούμε να καλύψουμε την διαγραφή με την προσαρμοσμένη επικύρωση; Μήπως η VBA μπορεί να δώσει μια λύση σε αυτή την περίπτωση; Εγώ με τα λίγα που ξέρω από Excel δεν βλέπω να γίνεται. Παραμένω σε αναμονή και ανοιχτός για κάθε νέα πρόταση λύσης. Ευχαριστώ και πάλι. Θανάσης |
|
|
|
Φίλε συνονόματε, εγώ θα συμφωνήσω μαζί σου ότι η προστασία με επικύρωση που σου πρότεινε ο φίλος Τάσος δεν σου λύνει το πρόβλημα. Θα πω όμως ότι η πρόταση του Τάσου είναι πολύ χρήσιμη για μη προστατευμένα φύλλα όπου θέλουμε κάποιο κελί να διατηρήσει τα περιεχόμενά του σε συνθήκες καταχώρησης δεδομένων. Από όσο ξέρω η επικύρωση μπορεί να προστατέψει τα περιεχόμενα όταν καταχωρούμε κάποια τιμή ακόμα και όταν πρόκειται για το κενό, αλλά δεν υπάρχει επικύρωση που να απαγορεύει την διαγραφή ή την αντικατάσταση ενός κελιού με επικόλληση, γιατί απλά έτσι κάνουμε καταπάτηση και όχι καταχώρηση. Τώρα σε σχέση με τη VBA, θα έλεγα ότι σίγουρα η VBA μπορεί να δώσει λύση στο ερώτημά σου. Το αφήνω όμως σαν άσκηση για τους VBA γκουρού μας. ![]() Εγώ επειδή όπως έχω δηλώσει είμαι λάτρης των λύσεων χωρίς VBA (την προτιμώ πάντα σαν τελευταία λύση), αλλά και επειδή το βρήκα πολύ ενδιαφέρον σαν πρόβλημα το πάλεψα και κατέληξα σε μια λύση χωρίς VBA, αλλά και χωρίς επικύρωση. Θα έλεγα ότι ή εύρεση λύσης ήταν θέμα φαντασίας και έμπνευσης. Δε μένει λοιπόν παρά να δεις την πρότασή μου στο συνημμένο και να μας πεις αν σε καλύπτει. Αν κάτι δεν είναι σαφές, μην διστάσεις να ξαναρωτήσεις στο φόρουμ. Τα λέμε. ΥΓ. Συγνώμη για το πολύ μπλα μπλα αλλά νομίζω ότι αξίζει για ένα τέτοιο θέμα. |
|
| ||||
| ||||
|
Καλημέρα Θανάσηδες! Κατ αρχήν εγώ πρότεινα λύση που ίσως να μην λύνει το πρόβλημα στο ζητούμενο αλλά δεν ξεπερνά και τις δυνατότητες εφαρμογής της από τον Θανάση (όχι τον gr8styl) που στο προφίλ του έχει δηλώσει αρχάριος ενθαρρύνοντας τον να ξαναγράψει στο φόρουμ αν θελήσει κάτι ακόμα πιο εξειδικευμένο. Επισυνάπτω λοιπόν ένα συνημμένο παράδειγμα για Excel < 2007 που όποιος διαθέτει τις γνώσεις ή ρωτήσει το φόρουμ, θα μπορεί να το προσαρμόσει στις ανάγκες του. Καλήσυνέχεια! Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 23-11-10 στις 12:46. Αιτία: Βελτιωμένη έκδοση συνημμένου |
|
| ||||
| ||||
|
Καλημέρα σας Τασο και Θανάση σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο. Θα τα δω και αν χρειαστεί θα επανέλθω. Ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σας. Θανάσης ΥΓ. Φίλε Τάσο μάλλον θα πρέπει να αλλάξω το αρχάριος στο προφίλ. Με έχει βοηθήσει τόσο πολύ αυτό το φόρουμ και έχω μάθει τόσα πολλά εδώ και ένα χρόνο που το παρακολουθώ, που δεν νομίζω να τα κατέχει ένας αρχάριος. |
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα Θανάση! Να είσαι καλά! Αν θέλεις μπορείς να κατεβάσεις τη βελτιωμένη έκδοση του συνημμένου παραδείγματος μου. Καλή συνέχεια Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
|
| |
| Παράθεση:
Μήπως όμως θα πρέπει να αποκλείσουμε και την αποκοπή (cut) αλλά και την διαγραφή ολόκληρης στήλης ή/και γραμμής. Απλά λέω μήπως; ![]() Τα λέμε. ΥΓ. Θανάση, δεν έχεις παράπονο φαντάζομαι. Τώρα έχεις όλα τα κόλπα με ή χωρίς VBA |
|
| ||||
| ||||
|
Φίλοι μου απλά θέλω να σας ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά. Με έχετε καλύψει πλήρως όσον αφορά το ερώτημα για τις υπερσυνδέσεις σε προστατευμένο φύλλο. Θα ανοίξω ένα νέο θέμα πάλι σχετικά με προστατευμένο φύλλο όπου θα χρειαστώ την βοήθειά σας. Ευχαριστώ Θανάσης. ΥΓ. Φίλε Τάσο ενημέρωσα και το προφίλ μου |
![]() |
| Ετικέτες |
| hyperlinks, protect, προστασία, υπερσυνδέσεις |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Μορφοποίηση] Προστασία φύλλου από διαγραφή | Gogosbmx | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 12-06-14 19:54 |
| [Συναρτήσεις] Υπερσυνδέσεις 2 | mdragon | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 21-01-11 13:39 |
| [Συναρτήσεις] Υπερσύνδεσεις? | mdragon | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 17-01-11 17:06 |
| [ Συναρτήσεις ] Παράκαμψη της αδυναμία χειρισμού των hyperlinks στο Access Runtime | mistirios | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 13-09-10 13:09 |
| ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗΣ ΒΑΣΗΣ | babiniotis | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 09-06-09 15:58 |
Η ώρα είναι 12:58.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο