Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 23-11-10, 01:12
Το avatar του χρήστη gr8styl
gr8styl Ο χρήστης gr8styl δεν είναι συνδεδεμένος
Super Moderator
Όνομα: Θανάσης Στυλιανίδης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Βρυξέλλες, Βέλγιο
Lightbulb

Φίλε συνονόματε,
εγώ θα συμφωνήσω μαζί σου ότι η προστασία με επικύρωση που σου πρότεινε ο φίλος Τάσος δεν σου λύνει το πρόβλημα.
Θα πω όμως ότι η πρόταση του Τάσου είναι πολύ χρήσιμη για μη προστατευμένα φύλλα όπου θέλουμε κάποιο κελί να διατηρήσει τα περιεχόμενά του σε συνθήκες καταχώρησης δεδομένων.
Από όσο ξέρω η επικύρωση μπορεί να προστατέψει τα περιεχόμενα όταν καταχωρούμε κάποια τιμή ακόμα και όταν πρόκειται για το κενό, αλλά δεν υπάρχει επικύρωση που να απαγορεύει την διαγραφή ή την αντικατάσταση ενός κελιού με επικόλληση, γιατί απλά έτσι κάνουμε καταπάτηση και όχι καταχώρηση.

Τώρα σε σχέση με τη VBA, θα έλεγα ότι σίγουρα η VBA μπορεί να δώσει λύση στο ερώτημά σου. Το αφήνω όμως σαν άσκηση για τους VBA γκουρού μας.

Εγώ επειδή όπως έχω δηλώσει είμαι λάτρης των λύσεων χωρίς VBA (την προτιμώ πάντα σαν τελευταία λύση), αλλά και επειδή το βρήκα πολύ ενδιαφέρον σαν πρόβλημα το πάλεψα και κατέληξα σε μια λύση χωρίς VBA, αλλά και χωρίς επικύρωση.

Θα έλεγα ότι ή εύρεση λύσης ήταν θέμα φαντασίας και έμπνευσης.
Δε μένει λοιπόν παρά να δεις την πρότασή μου στο συνημμένο και να μας πεις αν σε καλύπτει.

Αν κάτι δεν είναι σαφές, μην διστάσεις να ξαναρωτήσεις στο φόρουμ.

Τα λέμε.

ΥΓ. Συγνώμη για το πολύ μπλα μπλα αλλά νομίζω ότι αξίζει για ένα τέτοιο θέμα.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xls Protect_Hyperlink.xls (16,5 KB, 41 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση