Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Καλησπερα Προσπαθω να κανω ενα φυλλο υπολογισμου για την κατανομη των εδρων στις Δημοτικες Εκλογες, δηλαδη περνωντας τα αποτελεσματα ανα συνδιασμο να μου βγαζει ποσες εδρες ανα Δημοτικο Διαμερισμα, εχουμε 5 υποψηφιους συνδιασμους και 9 Δημοτικα Διαμερισματα (παλαιοι Δημοι που συνενωθηκαν) συνολο συμβουλων 41 Α1=7 Α2=3 Α3=4 Α4=2 Α5=18 Α6=1 Α7=1 Α8=1 Α9=4 ...οποια βοηθεια θα ηταν ευπροσδεκτη Ευχαριστω |
|
![]()
Φίλε Στέλιο, Το σημαντικό δεν είναι πόσα διαμερίσματα έχουμε αλλά τι λέει ο εκλογικός νόμος. Δηλαδή με ποιό τρόπο κατανέμονται οι έδρες. ![]() Θα σε συμβούλευα λοιπόν να αρχίσεις με ψαξιμο και διάβασμα για να κατανοήσεις τον μηχανισμό κατανομής των εδρών. Κάτι έχω ακούσει ότι ο πρώτος συνδιασμός αν δεν προκύψει δεύτερος γύρος παίρνει τα 3/5 των εδρών και τα 2/5 κατανέμονται αναλογικά στους υπόλοιπους. Αν υπάρξει δεύτερος γύρος τότε νομίζω 1/2 των εδρών μοιράζεται στον πρώτο γύρο και το υπόλοιπο 1/2 μοιράζεται στους 2 συνδιασμούς που μετέχουν στο δεύτερο γύρο. ![]() Τώρα τι γίνεται όταν οι έδρες είναι 41 ή 7 που λές και πρέπει να μοιράσουμε τις μισές στον πρώτο γύρο και τις υπόλοιπες στον δεύτερο θα πρέπει να το διευκρινίζει ο νόμος πως γίνεται. ![]() Στο Υπουργείο εσωτερικών (Υπουργείο Εσωτερικών - Κεντρική Σελίδα) πρέπει να υπάρχει ο εκλογικός νόμος. ![]() Βρές τα απαιτούμενα, ξεκίνα, και εδώ θα είμαστε να βοηθήσουμε σε ότι χρειαστεί. ![]() ![]() Θανάσης |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Κανονική και υπερωριακή εργασία. Κατανομή σε κατηγορίες | kapetang | Excel samples - Χρήσιμα αρχεία & παραδείγματα | 0 | 25-11-16 21:37 |
[Συναρτήσεις] Κατανομή αδιάθετης ποσότητας στα μεγαλύτερα κελιά ενός πίνακα | ataktos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 13-04-14 19:22 |
[Γενικά] Αυτόματη κατανομή σε προεπιλεγμένα κελιά. | snips | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 26-11-12 22:10 |
Η ώρα είναι 16:54.