| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα στο forum, είναι εντυπωσιακό αλλά αν έχεις μια απορία και κάνεις μια μικρή αναζήτηση σε προηγούμενα ερωτήματα διαπιστώνεις ότι λίγο πολύ στο παρελθόν έχει απαντηθεί. Το forum δίνει απαντήσεις καθώς και ιδέες για να απλουστεύσουμε τη δουλειά μας. Μπράβο λοιπόν σε όλους.. Ωστόσο έχω ένα θέμα που μάλλον η λύση του είναι γρηγορότερη από την αναζήτηση. Στο συνημμένο αρχείο θέλω στο φύλλο "φόρμα" μόλις βάζω μια ημερομηνία, στο πρώτο φύλλο "αναφορά" να ξεκινάει ο τύπος στα γαλάζια κελιά από τον αριθμό που αντιστοιχεί στην ορισμένη ημερομηνία στη πάνω σειρά. π.χ. 5/8 να ξεκινάει στο κοκκινισμένο κελί. 2ο Δε ξέρω κατά πόσο είναι δύσκολο, αλλά υπάρχει τρόπος με μακροεντολή και το πάτημα εικονιδίου στο excel να ξεκινάνε οι υπολογισμοί των τύπων; Το τρόπο για την απενεργοποίηση του αυτόματου υπολογισμού τον γνωρίζω. Επίσης με πάτημα άλλου πλήκτρου να καθαρίζουν ορισμένα πεδία (κελιά). Φαντάζομαι για κάποιον χρήστη της VBA θα είναι εύκολο οπότε περιμένω άμεση απάντηση!! ![]() Ευχαριστώ και είμαι στη διάθεση του forum. Γιώργος |
|
| ||||
| ||||
|
Καλημέρα Γιώργο! Για την πρώτη ερώτηση σου θα έλεγα: =IF(DAY(φορμα!$C$3)>=B$2;"Ο τύπος σου";"") Για την πρώτη ερώτηση σου: Σε σχήμα ή σε κουμπί φόρμας μπορείς να αντιστοιχίσεις τις παρακάτω εντολές: Κώδικας: Option Explicit
Sub Clear_Cells()
Range("B6:AF1000").ClearContents '
Range("B6:AF1000").ClearComments '
Range("B6:AF1000").ClearFormats '
End Sub
Sub ChangeXLCalculationMode()
Application.Calculation = xlCalculationManual '-4135, Υπολογίζει μόνο αν πατηθεί το πλήκτρο F9
' και
Application.Calculation = xlCalculationAutomatic '-4105, Υπολογίζει αυτόματα, προεπιλεγμένη τιμή
End Sub
Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα στο forum! Τάσο οι προτάσεις σου δούλεψαν άψογα και σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου. Αν δε καταχράζομαι το χρόνο σας θα ήθελα ένα σύντομο κώδικα για να εμφανίζεται σε συγκεκριμένο κελί του excel μια ορισμένη λέξη - "όρισμα" με το πάτημα εικονιδίου. Προσπάθησα με το TypeName χωρίς αποτέλεσμα. Καμιά ιδέα Ευχαριστώ εκ των προτέρων Γιώργος |
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα Γιώργο! Δοκίμασε: Κώδικας: Sub test()
Range("A1") = "όρισμα"
End Sub
Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
|
| |||
| |||
|
Ευχαριστώ Τάσο! Ήταν ακριβώς αυτό. Προσθέτει σημαντικό εφέ στο αρχείο μου!!
|
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| Εργαλεία Θεμάτων | |
| Τρόποι εμφάνισης | |
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| Αντιστοίχιση επιλογης συνθ. πλαισιου με κειμενο αλλου πινακα | iliast | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 13 | 13-02-16 19:25 |
| [ Ερωτήματα ] Αντιστοίχιση πεδίων και τσεκάρισμα | docker | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 10 | 16-10-15 21:47 |
| [Excel07] Αντιστοίχιση ημερομηνιών με ημέρες | Celicamomo | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 09-01-12 01:02 |
| [Συναρτήσεις] Αντιστοίχιση περιγραφής με κωδικό. | gr8styl | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 16-07-11 22:27 |
Η ώρα είναι 17:24.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο