| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλά Χριστούγεννα σε όλους Ηθελα αν γίνεται να συμπηρώνεται αυτόματα η ημερομηνία που μεταφέρονται τα παιδιά στο σχολείο με ταξί, έτσι ώστε να συμπληρώνεται αυτόματα η βεβαίωση για τον μεταφορέα. Έχει τρία φύλλα το αρχείο που ανεβάζω. Σε ένα τέταρτο φύλλο να υπάρχουν η επίσημες αργίες στις οποίες το σχολείο δεν λειτουργεί. |
|
| ||||
| ||||
|
Καλημέρα και καλά Χριστούγεννα με υγεία Σταύρο, Μερικές απορίες: 1. Οι πίνακες των μηνών να συμπληρώνονται αυτόματα, χρωματίζοντας τις αργίες του αντίστοιχου έτους. Θα είναι πάντα συμπληρωμένοι με όλες τις ημέρες των μηνών όταν εκτυπώνονται οι επιστολές; 2. Στο γενικό σύνολο ημερών θα είναι το άθροισμα των εργάσιμων ημερών, εκτός Σαββατοκύριακα και αργίες. Σωστά; 3. Σε ποιο σημείο/πεδίο θα συμπληρώνεται η ημερομηνία και ποια ημερομηνία χρειάζεστε; Την τρέχουσα π.χ.;
__________________ Your Curiosity Will Be The Death Of You! |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα, χρόνια πολλά. Για τις απορίες: 1 και 2 σωστά. 3: η ημερομηνίες θα συπληρώνονται μέσα στα κελιά . εγώ τις εχω συμπληρώσει χειροκίνητα. Ανέβασα πάλι το αρχείο γιατί θα πρέπει σε κάθε μήνα να έχουμε το σύνολο των δρομολογίων του μήνα και από κάτω το γενικό σύνολο |
|
| ||||
| ||||
|
Στις στήλες Α και J (ΗΜΕΡΕΣ & ΗΜ/ΝΑΙ) χρειάζεστε να φαίνεται η αντίστοιχη εβδομάδα του έτους, απλά για να μην υπάρχουν κενά κελιά εκεί; Νομίζω αυτά προς το παρόν. Θα ξενικήσω σιγά σιγά να τροποποιώ κάπως τα φύλλα και μόλις έχω ένα καλό αποτέλεσμα, θα το ανεβάσω.
|
| ||||
| ||||
|
Σταύρο, Δοκίμασε το συνημμένο αρχείο αν λειτουργεί όπως χρειάζεσαι. Μερικές σημειώσεις: Φύλλο ΑΡΓΙΕΣ
Φύλλα μηνών
|
| |||
| |||
|
Πολύ καλό, Θέλω όμως στο φύλλο αργίες να μην έχω διαθέσιμες μόνο τρεις γραμμές (17,18,19), αφού πρέπει να περάσω τις διακοπές των Χριστουγέννων , του Πάσχα καθώς τοπική αργία, κάποιο έκτακτο γεγονός που ο μεταφορέας δεν έκανε το δρομολόγιο (ζημιά αυτικινήτου κ.α.), Ακόμη αν μπορείς κανε τα Σαββατοκύριακα να βαφονται με γκρι χρώμα.
|
|
| ||||
| ||||
|
Ελέγχεις το συνημμένο αρχείο αν είναι εντάξει. Πλέον η λίστα των αργιών ενημερώνεται αυτόματα, αρκεί να δώσεις μια περιγραφή στην αντίστοιχη αργία/εορτή. Επίσης, μην αφήνεις κενές γραμμές μεταξύ των αργιών για να ενημερώνεται σωστά η λίστα τους. Προτείνεται οι αργίες να γράφονται με τύπους που να περιέχουν το εύρος ΕΤΟΣ και όχι με απευθείας ημερομηνία, έτσι ώστε κάθε φορά που αλλάζει η σχολική έναρξη να μεταβάλλεται κι αυτή αντίστοιχα. Μπορείς να μελετήσεις τους ήδη υπάρχοντες τύπους και για οποιαδήποτε απορία, εδώ είμαστε. Πλέον τα Σαββατοκύριακα έχουν κι αυτά μορφοποίηση υπό όρους και είναι γκρι. Αν θελεις να αλλάξεις τα χρώματα στις αργίες ή στα Σ/Κ, μπορείς να τροποποιήσεις τις αντίστοιχες μορφοποιήσεις.
|
| |||
| |||
|
Είμαστε οκ. Ευχαριστώ για το χρόνο σου
|
|
| |||
| |||
|
Χρήστο καλησπέρα Στο δεύτερο αρχείο που ανέβασες έχεις σβήσει κατά λάθος της αργίες και δεν της εμφανίζει και αυτές |
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα Κώστα, Έχεις απόλυτο δίκιο! Ξέχασα το φύλλο "ΑΡΓΙΕΣ!" στο όνομα ΑΡΓΙΕΣ στη Διαχείριση ονομάτων και δεν το πρόσεξα... Ο σωστός τύπος ορίσματος είναι: Κώδικας: =INDIRECT("ΑΡΓΙΕΣ!B3:C"&COUNTA(ΑΡΓΙΕΣ!$A:$A))
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| Εργαλεία Θεμάτων | |
| Τρόποι εμφάνισης | |
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Συναρτήσεις] Εξέταση μαθητών | ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 21-05-22 15:24 |
| [Συναρτήσεις] Έλεγχος επίδοσης μαθητών | ΧρύσαΚ | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 14-04-16 20:33 |
| [Excel07] συγκριτικός πίνακας σχολικό πρόγραμμα μαθητών | ifot | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 14-10-15 17:19 |
| Μεταφορές πινάκων από βάση σε βάση | parara | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 18-04-14 14:14 |
Η ώρα είναι 17:48.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο