Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Γεια χαρά , γνωρίζει κανείς πως μπορώ να μεταφέρω πίνακες από μία βάση σε μία άλλη χωρίς να χαθούν οι μεταξύ τους σχέσεις. Κατάφερα να μεταφέρω τους πίνακες (Import) αλλά όχι τις σχέσεις , με αποτέλεσμα όταν θέλω να επιστρέψω τους πίνακες πίσω στην αρχική βάση (export) να "χτυπάει λάθος" σ' αυτές που έχουν σχέσεις. Καμιά ιδέα; |
| ||||
| ||||
![]()
Καλησπέρα. Δημιούργησε τους πίνακες (χωρίς περιεχόμενο) και τις συνδέσεις στην εφαρμογή σου και απλά μετέφερε τα περιεχόμενα από τη βάση-πηγή στην προς χρήση βάση σου. Αυτή τη τεχνική έχω χρησιμοποιήσει χωρίς πρόβλημα. Πρέπει όμως να προσέξεις να "φορτώσεις" αρχικά τους πίνακες με τα κύρια κλειδιά, αλλιώς θα δεχτείς "κλώτσημα"... Με εκτίμηση Νίκος |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα , σωστή σκέψη. Θα το δοκιμάσω και θα δω. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που θέλω να προσθέσω ένα νέο πίνακα και να δημιουργήσω μια νέα σχέση με κάποιον άλλο από τους υπάρχοντες; Σκεπτόμενος αυτό ζήτησα ιδέες ώστε να μπορώ να κάνω αντίγραφο των πινάκων και των σχέσεων. |
| |||
| |||
![]()
Νίκο έχεις κώδικα vba για μεταφορά δεδομένων πινάκων μιας βάσης , σε ίδιους πίνακες άλλης βάσης;
|
| ||||
| ||||
![]()
Καλημέρα ...Βεβαίως, αλλά δεν είμαι σπίτι μου. Θα κάνω ανάρτηση μετά τις 8 μ.μ. Τα ξαναλέμε λοιπόν! Νίκος |
| |||
| |||
![]()
Ευχαριστώ!!
|
| ||||
| ||||
![]()
Ο κώδικας που ακολουθεί βρίσκεται στη ενεργοποιημένη βάση (την τρέχουσα) εργασίας και με ένα κουμπάκι εκτελείται! Κώδικας: Private Sub btn_insert_dataClick() Dim fso Dim file As String file = "C:\mikapa\tbldeltio71.accdb" Set fso = CreateObject("Scripting.FileSystemObject") If Not fso.FileExists(file) Then MsgBox "Δεν εντοπίζεται το " & file, vbInformation, "Έλεγχος" Exit Sub Else MsgBox " Εντοπίστηκε το " & file, vbInformation, "Έλεγχος" End If Dim db As DAO.Database Dim ws As DAO.Workspace Dim strPath As String strPath = CurrentProject.FullName Set ws = DBEngine.Workspaces(0) Set db = ws.OpenDatabase("c:\mikapa\tblDeltio71.accdb", False, False, "MS Access;PWD=8401") db.Execute "INSERT INTO tblSxolio IN '" & strPath & "' SELECT tblSxolio.* FROM tblSxolio;" db.Execute "INSERT INTO tblKatigites1 IN '" & strPath & "' SELECT tblKatigites1.* FROM tblKatigites1;" db.Execute "INSERT INTO tblKatigites2 IN '" & strPath & "' SELECT tblKatigites2.* FROM tblKatigites2;" '... ακολουθούν και άλλες εντολές μεταφοράς πινάκων όμοιες με τις προαναφερόμενες db.Close Me.Requery MsgBox "Τα δεδομένα μεταφέρθηκαν !", vbInformation, "Έλεγχος" End Sub
Με εκτίμηση Νίκος |
| |||
| |||
![]()
Το δοκίμασα δουλεύει θαυμάσια. Πρόσθεσα στο τέλος και sSource = "c:\update\esex.MDB" sDest = "C:\dTest\esex.MDB" FileCopy sSource, sDest ώστε να μεταφέρω την αναβαθμισμένη έκδοση και τώρα μένει να μεταφέρω πάλι πίσω τα δεδομένα στους πίνακες. Φαντάζομαι ότι γίνεται με τροποποίηση του ίδιο κώδικα , έτσι..... |
| |||
| |||
![]()
Παρέλειψα να ευχαριστήσω. Ευχαριστώ για τον κώδικα δουλεύει άψογα. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[ Πίνακες ] Αντιγραφή πινάκων από τρέχουσα βάση σε νέα βάση | apostolos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 11 | 04-03-16 22:43 |
Βαση Αποδειξεων | asterix | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 10-04-15 18:45 |
[ Πίνακες ] Σύνδεση Πινάκων σε FrontEnd BackEnd βάση | Δημήτρης | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 26-11-11 14:47 |
[ Ερωτήματα ] ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ | chris1978 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 15 | 09-12-10 10:59 |
Βοήθεια για την βάση μου | Τακης | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 22-04-10 19:54 |
Η ώρα είναι 12:24.