Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Excel > Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [Συναρτήσεις] συσχετισμος ειδους με υποπροιόντα

Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 15-04-24, 08:42
Όνομα: Δημήτρης Μωρακέας
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2016
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Περιοχή: chalkida greece
Προεπιλογή συσχετισμος ειδους με υποπροιόντα

καλημέρα στο forum.
έχω κάποια είδη πχ μηχανισμος συρταριού 1 , 2 κτλ. ο μηχανισμος συρταριού 1 αποτελείται από πχ 4 διαφορετικά εξαρτήματα. αυτό που θέλω είναι: με drop dwon menu να επιλέξω το συρτάρι 1 και να εμφανιστούν σε διαφορετικά κελιά τα 4 εξαρτήματα που συσχετίζονται με το συρτάρι 1 ή όποιο εγώ επιλέξω.
το πρόβλημά μου είναι δεν ξέρω καν πως να το ψάξω ώστε να βρω λύση..
ακόμα και μια κατευθυντήρια συμβουλή αναζήτησης στο youtube θα με βοηθούσε.
έχω επισυνάψει ένα τυχαίο παράδειγμα, αυτό που με ενδιαφέρει είναι το αποτέλεσμα στο πλαίσιο (φαίνεται στο παράδειγμα του excel)
ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsx title association.xlsx (21,9 KB, 3 εμφανίσεις)

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη dim mor : 18-04-24 στις 07:18.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-04-24, 18:08
Το avatar του χρήστη ChrisGT7
Διαχειριστής
Όνομα: Χρήστος Ζώρζος
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Κοντά σε ηφαίστειο...
Προεπιλογή

Καλησπέρα Δημήτρη,

Δοκίμασε μια πρόταση στο συνημμένο αρχείο αν σε βολεύει.

Οι στήλες E & G είναι βοηθητικές για να λειτουργήσουν οι τύποι. Μπορείς να τις κρύψεις.

Θεωρώ πως κάθε είδος έχει το πολύ μέχρι 10 εξαρτήματα (I3:L12). Αν υπάρχουν είδη με περισσότερα εξαρτήματα, θα πρέπει αν τροποποιηθούν τα εύρη και οι τύποι.

Στο αρχείο έχω βάλει 4 είδη για εκτύπωση. Πριν από κάθε εκτύπωση θα πρέπει να εξαιρείς μέσω φίλτρου σε μια από τις δύο στήλες Κ ή L τα κενά κελιά.

Αν χρειάζεσαι περισσότερα είδη, αντέγραψε ένα είδος (π.χ. I3:L12) και επικόλλησέ το στο τέλος της λίστας.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsx ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΣ ΕΙΔΩΝ.xlsx (18,2 KB, 14 εμφανίσεις)
Παλιά 16-04-24, 07:13

Προεπιλογή

καλημερα, ευχαριστω πολυ !
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-04-24, 07:25

Προεπιλογή

Καλημέρα Χρήστο,
τελικά δεν μπόρεσα να εφαρμόσω τη λύση αυτή. ήλπιζα να καταλάβω τη λογική και να το προσαμμώσω στα πραγματικά δεδομένα παρόλα αυτά δεν μπόρεσα και αυτό γιατί το τελικό excel πρέπει να έχει διαφορετική μορφή. η τελική μορφη θα έχει ενα table (βαση δεδομένων ) απο την οποια θα δημιουργηθει μια λιστα με είδη (παλι σε table), απο τη λιστα με τα είδη, πρεπει να φιλτραριστουν τα εξαρτήματα που είναι για παραγγελια. Μια καλη λυση θα ήταν με τη συνάρτηση filter, αλλα δεν καταφερα να το κανω, φαίνεται σαν να μην μπορεί να διαβάσει απο δυο διαφορετικά tables.. έχω επισυνάψει ενα νέο έγγραφο, μπορεις να το δεις στο πρώτο post που έκανα (δεν ξερω πως γίνεται να το επισυνάψω εδώ).
ευχαριστώ για τον χρόνο σου και συγνώμη που ανέβασα στην αρχή ενα εγγραφο που δεν ηταν αυτο που τελικά ηθελα..
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-04-24, 12:30
Το avatar του χρήστη ChrisGT7
Διαχειριστής
Όνομα: Χρήστος Ζώρζος
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Κοντά σε ηφαίστειο...
Προεπιλογή

Καλησπέρα Δημήτρη,

Αναφέρεις πως έχεις MS-Office 2016. Δε νομίζω πως η FILTER() θα σου λειτουργήσει, γιατί εισήχθη σε πολύ νεότερες εκδόσεις.

Δοκίμασε μια πρόταση στο συνημμένο αρχείο και ελπίζω να καλύπτει τις ανάγκες σου.

Στον πίνακα ειδών έχω προσθέσει μια βοηθητική στήλη που υπολογίζει πόσα εξαρτήματα πρέπει να παραγγελθούν ανά είδος. Αυτό προκύπτει από τα τεμάχια ειδών που εισάγεις στον πίνακα ΣΥΝΟΨΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ. Προϋπόθεση είναι να μην υπάρχουν είδη με ίδια περιγραφή. Γι' αυτό συνιστάται να χρησιμοποιούμε καλύτερα κωδικούς, όπως έχεις στα εξαρτήματα.

Η στήλη ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ στη ΛΙΣΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ περιέχει συνάρτηση-πίνακα (Ctrl+Shift+Enter για να λειτουργεί σωστά), όπου φιλτράρει τις μοναδικές περιγραφές εξαρτημάτων από τον πίνακα ειδών. Η λίστα φιλτράρει μέχρι 350 διαφορετικά εξαρτήματα. Αν χρειάζεσαι περισσότερα, απλά τραβάς την τελευταία γραμμή της μαζί με τις συναρτήσεις για προσθήκη περισσότερων γραμμών.

Πριν εκτυπώσεις την παραγγελία, καθάρισε το φίλτρο στη στήλη ΤΕΜ και επέλεγε τις ποσότητες πλην του μηδενός. Έχω θέσει την περιοχή εκτύπωσης να βλέπει μόνο τη λίστα παραγγελιών.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsx ΛΙΣΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ.xlsx (35,3 KB, 8 εμφανίσεις)

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[ Πίνακες ] Συσχετισμός πινάκων απο διάσπαση. Ρούλα Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 5 04-05-16 07:19
Συσχετισμός εγγραφών πίνακα q.mrk Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 20-12-13 15:06

Η ώρα είναι 07:59.