Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Access > Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [ Πίνακες ] Συσχετισμός πινάκων απο διάσπαση.

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 03-05-16, 17:55
Όνομα: Ρούλα
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Περιοχή: ΒΟΛΟΣ
Προεπιλογή Συσχετισμός πινάκων απο διάσπαση.

Καλησπέρα Χρηστός Ανέστη σε όλους με υγεία.
Παρακολουθώντας μια βάση δεδομένων που έκανα στην αδελφή μου είδα ότι σε λίγο χρονικό διάστημα πλησίασαν οι πίνακες προς το 2 GB, έκανα συμπύκνωση και επιδιόρθωση
Άλλα μικρή η διαφορά διαίρεσα λοιπόν έναν πίνακα αρκετά μεγάλο σε 2 πίνακες και ο συσχετισμός των 2 αυτών πινάκων είναι Ένα προς Ένα δηλαδή ID με ID είναι σωστό ή
Μήπως ήθελε Ένα προς Πολλά ID με IDSyn. Και από ερώτημα απλό παίρνω για την φόρμα.
Θα ήθελα να μου πείτε εάν είναι σωστό, αν και ψάχτηκα λίγο κατέληξα σε ανθρώπους που
Απαρχής με βοήθησαν σε αυτήν την πορεία μου με την Access και σας ευχαριστώ.
Οι πίνακες είναι υποθετικοί. Την πραγματική δεν μπορούσα να την ανεβάσω, εξάλλου έχει απόρρητα δεδομένα ασθενών. Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας, για την κατανόηση και για όσα απλόχερα μου έχετε προσφέρει.
Φιλικά Ρούλα
ΥΣΤ. Μήπως θα πρέπει να προσέξω και κάτι άλλο.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip Δοκιμαστικό.zip (81,4 KB, 12 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-05-16, 18:32
Το avatar του χρήστη Meteora
Συντονιστής
Όνομα: Νίκος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Καλησπέρα, Χριστός Ανέστη.
Ρούλα μας, το όριο των δυο Gb, δεν αφορά τους πίνακες, αλλά την ίδια τη βάση δεδομένων που έχεις, οπότε το "σπάσιμο", δεν νομίζω ότι θα είναι η λύση σου.
Έχεις δυο λύσεις :
  • Η πρώτη έχει να κάνει με το μέγεθος των πεδίων του πίνακα. Αν για παράδειγμα έχει 255 Bytes σε ένα πεδίο τηλεφώνου τότε πρέπει να μειώσεις το μέγεθος στα 10 bytes.
  • Η δεύτερη λύση είναι να σπάσεις τον πίνακα σε δυο-τρεις ή παραπάνω και κάθε κομμάτι του να αποτελεί αυτόνομη βάση δεδομένων. Η Κεντρική βάση σου έχει τον κώδικα, τις φόρμες, τα ερωτήματα, κλπ αλλά οι πίνακες είναι σε άλλες βάσεις και όταν συνδέεσαι (link) με αυτές τις περιφερειακές βάσεις, φυσικά η σχέση πινάκων είναι 1:1 -για την περίπτωση που περιγράφεις.

Ελπίζω να βοήθησα. Εγώ έτσι θα εργαζόμουν...

Με εκτίμηση/ Νίκος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-05-16, 19:29

Προεπιλογή Καλό απόγευμα και σε σένα Νίκο και στα υπόλοιπα μέλη.

Νίκο η Patient_Hemodialysis0 είναι αυτή που διαχειρίζεται τις άλλες.
Κάνω τόσο λάθος!!! Το κεφάλι μου είναι καζάνι το ψάχνω από το πρωί. Στην Patient_Hemodialysis0 θα είναι οι φόρμες εκθέσεις και ερωτήματα.
Εάν θέλεις μπορείς να γίνεις σαφής μια και η σχετική απειρία μου σύννεφο…..
Τι βάρος θα μπορούσε να έχει η Patient_Hemodialysis0. Η μήπως κάτι δεν κατάλαβα;
Και κάτι ακόμα θα πρέπει στην Patient_Hemodialysis0. Να γίνουν και συνδέσεις
Με τις εξωτερικές έτσι είναι;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-05-16, 19:51
Συντονιστής

Προεπιλογή

Α! έχεις δίκιο...
Η απάντησή μου δόθηκε χωρίς να ανοίξω το επισυναπτόμενο φάκελο. Λοιπόν! μια χαρά τα έχεις. Αυτή η διαίρεση υπήρχε ή τώρα ξεκινάς ;
Αν ξεκινάς τώρα, προφανώς θα πρέπει να προσαρμόσεις τις φόρμες σου για το πώς θα διαβάζουν και θα διαχειρίζονται τα δεδομένα. (ίσως χρειαστεί να ξανά-σκεφτείς νέα σχεδίαση φορμών, ερωτημάτων κλπ).
  • Η βάση Patient_Hemodialysis0 θα έχει ελάχιστο και σταθερό μέγεθος, αφού δεν περιέχει πίνακες.
  • Οι άλλες δυο βάσεις σου θα "φουσκώνουν".
  • Έχεις τόσα πολλά δεδομένα και δεν είσαι ευτυχισμένη για τη σπουδαία αυτή δουλειά σου; Λίγη υπομονή και ο κώδικας μπορεί να περιμένει μέχρι να ωριμάσει στη σκέψη σου η νέα προσαρμογή του. Είναι βέβαιο ότι θα βοηθηθείς...

Με εκτίμηση/Νίκος

Ναι. Στην Patient_Hemodialysis0 θα κάνεις συνδέσεις 1:1 εφόσον οι πίνακες των άλλων βάσεων-όπως λες- προήλθαν από διαίρεση ενός.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-05-16, 20:29

Προεπιλογή

Ευχαριστώ για την επιβεβαίωση. την έχω κτίση αλλά κάτι δεν μου πήγαινε καλά
Βεβαία και θα το ξανασκεφτώ και πάλι εδώ είμαστε στα πρώτα βήματα κάποιος πρέπει να επιβεβαιώνει, για να περπατώ σωστά.
Ευχαριστώ και πάλι για όλα όπως και όλους γιατί όλοι βοηθούν έχουμε μάθη αρκετά

ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ..
Φιλικά Ρούλα από ΒΟΛΟ
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-05-16, 07:19
Συντονιστής

Προεπιλογή

Καλημέρα...
Δεν θα ήταν καλή πρακτική να συνδέσεις τους δυο πίνακες μέσω των πεδίων αυτόματης αρίθμησης. Αυτά τα πεδία "θέλει" η Access για δικούς της λόγους. Μπορείς -για παράδειγμα- μέσω του ΑΜΚΑ, αν και ένα αριθμητικό πεδίου θα ήταν πολύ καλύτερο.

Καλή συνέχεια.

Με εκτίμηση/Νίκος
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[Γενικά] ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΑΡΧΕΙΑ EXCEL gaz_manos Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 5 21-01-15 15:32
Συσχετισμός εγγραφών πίνακα q.mrk Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 20-12-13 15:06
[Συναρτήσεις] Διάσπαση κειμένου σε αλλα κελιά Ρούλα Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 6 07-04-13 18:52
[Συναρτήσεις] Διάσπαση περιεχομένου κελιού σε άλλα. ΤΖΙΜΗΣ Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 6 27-06-11 15:56
[ Ερωτήματα ] Διάσπαση πεδίου σε δύο μέρη mdragon Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 15-03-10 21:35

Η ώρα είναι 12:50.