Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 18-04-24, 12:30
Το avatar του χρήστη ChrisGT7
ChrisGT7 Ο χρήστης ChrisGT7 δεν είναι συνδεδεμένος
Διαχειριστής
Όνομα: Χρήστος Ζώρζος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2016
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Κοντά σε ηφαίστειο...
Προεπιλογή

Καλησπέρα Δημήτρη,

Αναφέρεις πως έχεις MS-Office 2016. Δε νομίζω πως η FILTER() θα σου λειτουργήσει, γιατί εισήχθη σε πολύ νεότερες εκδόσεις.

Δοκίμασε μια πρόταση στο συνημμένο αρχείο και ελπίζω να καλύπτει τις ανάγκες σου.

Στον πίνακα ειδών έχω προσθέσει μια βοηθητική στήλη που υπολογίζει πόσα εξαρτήματα πρέπει να παραγγελθούν ανά είδος. Αυτό προκύπτει από τα τεμάχια ειδών που εισάγεις στον πίνακα ΣΥΝΟΨΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ. Προϋπόθεση είναι να μην υπάρχουν είδη με ίδια περιγραφή. Γι' αυτό συνιστάται να χρησιμοποιούμε καλύτερα κωδικούς, όπως έχεις στα εξαρτήματα.

Η στήλη ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ στη ΛΙΣΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ περιέχει συνάρτηση-πίνακα (Ctrl+Shift+Enter για να λειτουργεί σωστά), όπου φιλτράρει τις μοναδικές περιγραφές εξαρτημάτων από τον πίνακα ειδών. Η λίστα φιλτράρει μέχρι 350 διαφορετικά εξαρτήματα. Αν χρειάζεσαι περισσότερα, απλά τραβάς την τελευταία γραμμή της μαζί με τις συναρτήσεις για προσθήκη περισσότερων γραμμών.

Πριν εκτυπώσεις την παραγγελία, καθάρισε το φίλτρο στη στήλη ΤΕΜ και επέλεγε τις ποσότητες πλην του μηδενός. Έχω θέσει την περιοχή εκτύπωσης να βλέπει μόνο τη λίστα παραγγελιών.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsx ΛΙΣΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ.xlsx (35,3 KB, 8 εμφανίσεις)