![]() |
Πρόγραμμα εφημεριών 1 Συνημμένο(α) Μου ζήτησε έναν φίλος που δουλεύει σε σχολειό και έχει αναλάβει τις εφημερίες των συναδέλφων του κάτι «εύκολο» ώστε αφού καταχωρεί κάπου τις διάφορες δεσμεύσεις των συναδέλφων μετά να βγαίνουν αυτόματα οι εφημερίες ( μετά απλά θα αλλάζει η σειρά μεταξύ τους ανά μέρα) Υπάρχει δυνατότητα να μπει παράμετρος ότι όλοι θα κάνουν από δυο . Σας στέλνω το αρχείο που χρησιμοποιούν για χειρόγραφη επεξεργασία που κάνουν τώρα ( δεν ξέρω μήπως πρέπει να γίνει με άλλο πρόγραμμα πχ access) |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα/Καλημέρα Δες στο συνημμένο μια πρόταση/προσέγγιση. Ελπίζω να βοηθήσει. Φιλικά Θανάσης |
Καλημέρα Παρ' όλο που ο Θανάσης έχει κάνει καταπληκτική δουλειά νομίζω ότι το ζητούμενο έχει βασικές ασάφειες για να επιτευχθεί. Για να έχουμε 100% αποτέλεσμα πρέπει να ξέρουμε τον ακριβή αριθμό του δυναμικού που θα πάρει τα πόστα και ο περιορισμός (παράμετρος) <<ότι όλοι θα κάνουν από δυο>> πρέπει να διευκρινιστεί αν θέλουμε μέγιστο δύο ή τουλάχιστον δύο. Στην κατάσταση με τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο διότι δεν είναι δυνατόν να καλύψουμε πέντε ημέρες με πέντε άτομα σε πέντε πόστα και με δύο μόνο εμφανίσεις ανά εβδομάδα για τον καθ' ένα (έτσι όπως το καταλαβαίνω εγώ) Ακόμα αν έχουμε τρεις κολληόμενους σε μία μέρα με αυτό το δυναμικό δεν βγαίνει υπηρεσία Για να επιτευχθεί το ζητούμενο πρέπει να γίνει μία κυλιόμενη "σκάλα" στην οποία θα υπάρχουν τα διαθέσιμα Ονόματα και κάθε φορά που θα "χαλάει" η σειρά λόγω κολλήματος να παίρνει από την λίστα ονομάτων τον επόμενο διαθέσιμο μέχρι να συμπληρωθεί το όριο?? των δύο εμφανίσεων Αυτό προϋποθέτει πλήρης πληροφορίες (και μάλλον "λίγο" κώδικα VBA) |
Καταπληκτική δουλειά από τον Θανάση ομολογουμένως.Επίσης θα πρέπει να πω ότι στο σχολείο οι εφημερίες προκύπτουν ανα πόστο και ανα ώρα ενδεχομένως.Δηλαδή καθηγητής που έχει μάθημα από της 8:00 έως στις 12:00 δεν συνεχίζει την εφημερία του αλλά την καλύπτει κάποιος άλλος.Επίσης αν θα αλλαζει η εβδομάδα θα πρέπει να αλλάζουμε και τα πόστα στους καθηγητές ώστε να είναι κυλιόμενα.Επίσης θα πρέπει να ορίσουμε και τους παραμέτρους που επισήμανε και ο Σπύρος δηλαδή μέγιστο πλήθος εφημεριών ανα καθηγητή. Τέλος δεν κατάλαβα τι επηρεάζει ακριβώς το πλήθος στις βάρδιες. Με εκτίμηση Τζίμης |
Παράθεση:
|
Αρχείο συμπληρωμένο 1 Συνημμένο(α) Σας « ανεβάζω» το αρχείο με 13 καθηγητές από τους οποίους οι 12 κάνουν από 2 και ένα κάνει μόνο μια εφημερία. Το αρχείο του Θανάση παίρνει τους 5 πρώτους και μετά αλλάζει μόνο αν έχουμε κόλλημα. Επίσης αυτό που λέει ο Τζίμης δεν ισχύει εδώ μια και ο εφημερεύων είναι όλη την ημέρα και όχι την μίση |
Παράθεση:
=IF(ISERROR(MATCH($K2;Φύλλο1!C$19:C$23;0));$J 2;"") άλλαξέ τον σε =IF(AND(ISERROR(MATCH($K2;Φύλλο1!C$19:C$23;0));$J2>MATCH(B$8;Επιτηρητές;0));$J2;"") και αντίγραψέ τον προς τα κάτω και προς τα δεξιά μέχρι το κελί P26 έτσι δεν θα επαναλαμβάνονται μόνο οι 5 πρώτοι επιτηρητές όταν έχεις περισσότερους από 5. Σημ. όταν θέλεις να προσθέσεις περισσότερους από 12 επιτηρητές για να προσαρμοστεί αυτόματα το όνομα "επιτηρητές" θα πρέπει να εισάγεις κελιά μεταξύ Η12 και Η13. Πες μας αν έγινε. Θανάσης |
ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Παράθεση:
ΕΧΟΥΜΕ 8 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ 2 ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΤΗΣΙΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα Σταύρο δες μια λύση στο συνημμένο. Η λύση στηρίζεται σε κώδικα (VBA), συνεπώς απαιτείται ενεργοποίηση των μακροεντολών. Στο συνημμένο υπάρχουν και λεπτομερείς οδηγίες για τη χρήση και την προσαρμογή του. ΥΓ Μη χρησιμοποιείς κεφαλαία. Κάνουν το κείμενο δυσανάγνωστο και κουραστικό. |
Eυχαριστώ!!!!!!!!!!!!! Παράθεση:
Να είστε πάντα καλά |
Να είσαι καλά Σταύρο. Καλή συνέχεια. |
Συνάδερφοι, όλα τα παραπάνω προγράμματα είναι μόνο για ένα άτομο κάθε φορά; Στο σχολείο μου έχουμε 5 πόστα και είναι με βάρδιες 8-11 και 11-2 , 12 άτομα από 2 φορές και κυλιόμενα 2 άτομα κάθε φορά θα κάνουν από 3. Σύνολο 50 την εβδομάδα. Ταιριάζει κάτι σε αυτό; |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα Καίτη, το συνημμένο πρόγραμμα είναι προσαρμοσμένο στο ζητούμενο. Δηλαδή για κάθε μέρα επιλέγει 10 εργαζόμενους, έτσι ώστε να καλύπτονται οι ημερήσιες ανάγκες (5 πόστα * 2 βάρδιες = 10 υπηρεσίες). Στο συνημμένο δίνονται λεπτομερείς οδηγίες για τη χρήση του και την προσαρμογή του (αντικατάσταση εικονικών ονομάτων με τα πραγματικά). Σημειώνω τα εξής: 1) Για τη λειτουργία του προγράμματος οι διαθέσιμοι εργαζόμενοι πρέπει να είναι κάθε μέρα τουλάχιστον 10. 2) Η εξισορρόπηση των υπηρεσιών γίνεται συνολικά. Αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα έχουν τον ίδιο αριθμό υπηρεσιών συνολικά, αλλά κατά περίπτωση (πχ υπηρεσίες στο πόστο 1 από 8-11) πιθανόν διαφορετικό. Έτσι, αν οι 10 περιπτώσεις δεν έχουν τον ίδιο βαθμό δυσκολίας, κάποιοι θα είναι ευνοημένοι και κάποιοι ριγμένοι. |
Γιώργο ευχαριστώ για την απάντηση σου. Το κατέβασα το πρόγραμμα και έχω τις εξής απορίες : 1. Πως δείχνω ποιοι συνάδερφοι πρέπει να μπουν πρώτη βάρδια και ποιοι δεύτεροι; τους έγραψα τυχαία στην λίστα και μου τους εμφάνισε τυχαία στις υπηρεσίες και κάποιες είναι λάθος. 2. Πρέπει να προσθέσω 24 καθηγητές στη λίστα. Πως μπορώ να το κάνω; |
1 Συνημμένο(α) Καίτη σχετικά με τις απορίες σου: «1. Πως δείχνω ποιοι συνάδερφοι πρέπει να μπουν πρώτη βάρδια και ποιοι δεύτεροι; τους έγραψα τυχαία στην λίστα και μου τους εμφάνισε τυχαία στις υπηρεσίες και κάποιες είναι λάθος.» Στο φύλλο εργασίας υπάρχουν 10 στήλες. Αν ένας εργαζόμενος, μία συγκεκριμένη ημερομηνία, τοποθετηθεί με το πάτημα του κουμπιού στη στήλη με τίτλο "Πόστο2 (11-14)", σημαίνει ότι θα εργαστεί στο πόστο 2 το χρονικό διάστημα από 11:00 έως 14:00. Με άλλα λόγια οι τίτλοι των στηλών καθορίζουν που θα εργαστεί κάποιος τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Αν δεν βολεύουν οι τίτλοι που όρισα μπορείς να τους αλλάξεις. Γράφεις επίσης κάποιες είναι λάθος. Τι εννοείς; «2. Πρέπει να προσθέσω 24 καθηγητές στη λίστα. Πως μπορώ να το κάνω;» Στο συνημμένο έκανα αλλαγές ώστε να μπορείς να προσθέσεις μέχρι 30 εργαζόμενους. Σημειώνω πάντως ότι στο αρχικό μήνυμά σου γράφεις ότι είναι 12. Θα πρότεινα να ξαναδιαβάσεις τις ενέργειες που αναφέρονται στο φύλλο εργασίας και να τις εφαρμόσεις με τη σειρά αρίθμησής τους. |
Γιώργο 1. Ακολουθώντας το βήμα 1 έβαλα τους 24 συναδέλφους. Μετά άλλαξα τις ημερομηνίες να ξεκινούν από 17/12 και πάτησα το πλήκτρο προσθήκη για τη Δευτέρα. Σωστά μέχρι εδώ; Αν ναι τότε το συναδελφο που τοποθέτησε πχ σε πόστο 1( 8-11 ) μπορεί να ξεκινά μάθημα στις 10. Αυτό το κάνει και σε άλλους. Μερικοί τυγχάνει να είναι σωστοί. Αυτό εννοούσα ότι μου τα εμφανίζει λάθος. 2. Έχεις δίκιο που είπα 12. Μπερδεύτηκα είναι 24*2=48 και δυο απο μας κάνουν και μια τρίτη ρολόι για να κάνουν όλοι. |
Καλημέρα Καίτη, η διαδικασία που ακολούθησες είναι η σωστή. Από τα αρχικά μηνύματά σου, κατάλαβα ότι: 1) Έχεις 5 πόστα και 2 σταθερές βάρδιες (8-11 και 11-14), δηλαδή 10 περιπτώσεις υπηρεσίας (5*2) και 2) Ζητούσες κάθε μέρα να επιλέγονται από το διαθέσιμο (24 άτομα) προσωπικό 10 για να καλύψουν τις υπηρεσίες (τις 2 βάρδιες στα 5 πόστα) και 3) Η επιλογή θα έπρεπε να γίνει κατά τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει εξισορρόπηση στις υπηρεσίες και να μη υπάρχουν παραπονούμενοι. Το πρόγραμμα κάνει ακριβώς αυτό. Στις 10 στήλες (περιπτώσεις υπηρεσίας) τοποθετεί τους εργαζόμενους έτσι ώστε να έχουμε εξισορρόπηση στις υπηρεσίες τους. Μπορείς να το διαπιστώσεις, αφού καθορίσεις τις υπηρεσίες για κάποιες ημερομηνίες, βλέποντας το σύνολο των υπηρεσιών κάθε εργαζόμενου, που υπολογίζονται αυτόματα (δεξιά στο φύλλο). Τώρα γράφεις ότι το πρόγραμμα βγάζει λάθη: «Αν ναι τότε το συναδελφο που τοποθέτησε πχ σε πόστο 1( 8-11 ) μπορεί να ξεκινά μάθημα στις 10. Αυτό το κάνει και σε άλλους. Μερικοί τυγχάνει να είναι σωστοί. Αυτό εννοούσα ότι μου τα εμφανίζει λάθος». Ενώ στα αρχικά μηνύματά σου έγραφες για 2 βάρδιες (8-11 και 11-14) τώρα λες για το συνάδελφο που μπορεί να ξεκινά μάθημα στις 10. Όπως καταλαβαίνεις το πρόγραμμα (χωρίς τα αναγκαία στοιχεία) δεν μπορεί να μαντεύσει αν υπάρχει συνάδελφος που ξεκινά στις 10 ή στις 12, κλπ. Αυτό που γράφεις για τα λάθη, ανατρέπει το αρχικό ζητούμενο και ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι θέλεις. |
Καλησπέρα Γιώργο καλά κατάλαβες με τα πόστα και τις βάρδιες που θέλω. Αν κατάλαβα καλά το συγκεκριμένο πρόγραμμα βγάζει τις εφημερίες για τις βάρδιες των καθηγητών θεωρώντας όμως ότι είναι 8-2 στο σχολείο, σωστά; Οπότε αφού θα είναι στο σχολείο από τις 8 μπορεί να κάνει και εφημερία στις 8 και ας ξεκινά το μάθημα στις 10. Αν κάνει το παραπάνω τότε δεν υπάρχει λάθος στο πρόγραμμα. Τις βγάζει σωστά τις υπηρεσίες με βάση ότι οι καθηγητές ειναι όλο το πρωί στο σχολείο. Εγώ θέλω να βγαίνουν οι εφημερίες με βάση το προγραμμα των καθηγητών δηλαδή τη Δευτέρα ποιοι μπορούν την Α βάρδια και ποιοι την β βάρδια. Ομοίως για τις υπόλοιπες ημέρες. Δε ξέρω αν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. |
Καίτη, το πρόγραμμα υποθέτει ότι οι καθηγητές μπορούν χωρίς περιορισμό να κάνουν, όλες τις μέρες, ή την Α ή τη Β βάρδια. Δηλαδή στο σχολείο θα μένουν 3 ώρες, αλλά χωρίς περιορισμό αναφορικά με τη βάρδια (Α ή Β). Τώρα σύμφωνα με τα νέα δεδομένα (κάποιοι καθηγητές, ανάλογα με τη μέρα, μπορούν να είναι μόνο σε μια βάρδια), θα μπορούσε να γίνει το εξής: 1) Να έχεις 2 βιβλία εργασίας ένα για την Α βάρδια και ένα για τη Β (θα μπορούσε να είναι και 2 φύλλα στο ίδιο βιβλίο). 2) Οι στήλες στις οποίες θα τοποθετείται προσωπικό θα είναι 5 σε κάθε βιβλίο. 3) Πριν πατηθεί το κουμπί, για την επιλογή του προσωπικού μιας μέρας, θα τσεκάρονται οι καθηγητές που δε θα μπορούν να μπουν σ’ αυτήν τη βάρδια. Δεν ξέρω, αν κατάλαβα καλά και αν σ' εξυπηρετεί αυτό. |
Γιώργο πιστεύω ότι αυτό που προτείνεις για ξεχωριστές βάρδιες μάλλον θα λειτουργήσει στην περίπτωση μου. Θα το δοκιμάσω το απόγευμα και θα πω το αποτέλεσμα. Σε ευχαριστώ για τη βοήθεια σου μέχρι τώρα. |
1 Συνημμένο(α) Καίτη στο συνημμένο θα δεις μια πιο ολοκληρωμένη υλοποίηση της τελευταίας πρότασής μου. Στο φύλλο ‘Βάρδια Α’ θα προσδιορίζονται οι υπηρεσίες όσων είναι διαθέσιμοι, κάθε μέρα, για τη βάρδια αυτή. Στο φύλλο ‘Βάρδια Β’ αντιγράφονται (αυτόματα με τύπους) από το προηγούμενο οι ημερομηνίες και οι εργαζόμενοι και ορίζονται (πατώντας το κουμπί) οι υπηρεσίες όσων, κάθε μέρα, είναι διαθέσιμοι για τη βάρδια Β. Στο φύλλο ‘ΣΥΝΟΛΙΚΑ’ μεταφέρονται αυτόματα με τύπους οι υπηρεσίες και για τις 2 βάρδιες. Προσοχή θα πρέπει να δοθεί στον προσδιορισμό των διαθέσιμων σε κάθε περίπτωση. Κάνε δοκιμές για να δεις πως λειτουργεί και αν σε εξυπηρετεί. |
Γιώργο να'σαι καλά για τον κόπο σου που το έκανες. Λοιπόν μετά από πειράματα πέτυχα αυτό που ήθελα αλλά ποιο είναι το πρόβλημα; Κάποιοι συνάδερφοι είναι μόνο πρωί, κάποιοι έρχονται πάντα στο τέλος, κάποιοι είναι και πρωί και πιο μετά μοιρασμένα και κάποιοι λείπουν κάποιες μέρες σε άλλα σχολεία. Έτσι λοιπόν για την κάθε μέρα έπρεπε να διαλέξω τους καθηγητές που μπορούσαν να μπουν στην κάθε βάρδια. Επειδή το πρόγραμμα είναι πλέον σταθερό και δεν αλλάζει δε συμφέρει για πολλούς λόγους να το κάνω αυτό κάθε φορά και θέλω να σε ρωτήσω το εξης: Αν αντιγράψω τα φύλλα που έκανες βάρδια Α και βάρδια β σε Δευτέρα Α βάρδια και Δευτέρα β βάρδια και το ίδιο για όλες τις μέρες δηλαδή να έχω δέκα τέτοια φυλλα και έτσι μόνιμα να έχω τσεκάρει τους καθηγητές που μπορούν την κάθε μέρα, το φύλλο συνολικά που έχεις θα μου τους βγάλει σε ένα φύλλο; Και μια δεύτερη ερώτηση : κάθε φορά που θα το τρέχω θα μου βγάζει διαφορετικους συνδυασμους έτσι δεν είναι; |
1 Συνημμένο(α) Καλημέρα Καίτη: 1) Η λύση να έχουμε 10 φύλλα (2 για κάθε εργάσιμη μέρα) δεν είναι εφικτή. Στο συνημμένο έκανα κάποιες προσθήκες (δεξιά στα 2 φύλλα) ώστε η ενημέρωση της διαθεσιμότητας ανά μέρα να είναι εύκολη. 2) Σχετικά με την ερώτηση «κάθε φορά που θα το τρέχω θα μου βγάζει διαφορετικους συνδυασμους έτσι δεν είναι;» Κάθε φορά που θα πατάς το κουμπί «Προσθήκη» το πρόγραμμα θα επιλέγει από τους διαθέσιμους (με κάποια κριτήρια εξισορρόπησης) 5 και θα τους τοποθετεί στα 5 πόστα της 1ης κενής ημερομηνίας. |
Γιώργο πολύ βολικό αυτό που έκανες! Πολύ εύκολα έκανα τους συναδέλφους. Μπράβο. Ωραία σκέψη. Τώρα τι έκανα : αφού τους πέρασα ανάλογα το ωράριο τους, πάτησα πχ τη μέρα Δευτέρα, άλλαξε το μπλε, πάτησα το προσθήκη και είδα ότι εμφανίζονταν τα ίδια ονόματα και στις δυο βάρδιες όταν έκανα το ίδιο και στη β βάρδια. Μήπως παρέλειψα κάτι; |
1 Συνημμένο(α) Καλημέρα Καίτη το λάθος είναι δικό μου. Σκέφτηκα ότι για τους διαθέσιμους ανά εργάσιμη μέρα, θα σου ήταν πιο εύκολο αντί FALSE και TRUE να πληκτρολογείς 0 και 1. Ξέχασα όμως στη γραμμή του κώδικα που γίνεται ο σχετικός έλεγχος να κάνω την αναγκαία προσαρμογή. Έκανα την αλλαγή στο συνημμένο. Δοκίμασέ το. |
Σ'ευχαριστώ πολύ Γιώργο, μπράβο! δούλεψε το πρωινό-μεσημεριανό!!! Δηλαδή μπήκαν σωστά οι καθηγητές ανάλογα το ωράριό τους στη σωστή βάρδια! Το δοκίμασα 2 φορές. Όμως, κάποιοι είχαν 4 βάρδιες αντί 2 που θέλω και κάποιοι 1. Αυτό βέβαια μπορώ να το διορθώνω χειροκίνητα. Δε ξέρω αν μπορεί να μπει πλαφόν 2 στις εντολές. Ακόμη, επειδή είμαστε 24 και χρειαζόμαστε 25 για να κάνουμε όλοι από 2 βάρδιες σκέφτομαι να βάλω και ένα ψεύτικο όνομα και να μοιράζω τη βάρδιά του μετά στα άτομα που θέλω ώστε 2 από μας ρολόι να κάνουν από 3 βάρδιες. Τι λες; Τέλος, θέλω να ρωτήσω και το εξής: αν θέλω να βλέπω βάρδιες συνεχόμενες 2η - 3η εβδομάδα στη στήλη με τις μέρες υπάρχει και το σαβ/κο και γεμίζει με καθηγητές δίπλα. Να το αγνοήσω; Θα δουλεύει σωστά; Δηλαδή προχωράει 5-5 επειδή έχω επιλέξει τη σωστή μέρα από δεξιά του φύλλου; |
Καλημέρα Καίτη, σχετικά με τα ερωτήματα: 1) Στο αρχείο που ανέβασα έβαλα, για παράδειγμα, κάποιες ημερομηνίες (περιέχουν και ΣΚ που κάποιες υπηρεσίες λειτουργούν) . Στο δικό σου πρόγραμμα θα βάλεις μόνο τις ημερομηνίες που πραγματοποιούνται πραγματικές υπηρεσίες. Το να προσθέσεις σε κάποιους εικονικές υπηρεσίες θα ήταν λάθος (τους ευνοείς) , όπως μπορείς να καταλάβεις διαβάζοντας το παρακάτω. 2) Έστω ότι στο φύλλο με τις Α βάρδιες η πρώτη ημερομηνία χωρίς υπηρεσίες είναι η 17/12/2018 και οι διαθέσιμοι για εργασία 13. Πατώντας το κουμπί «Προσθήκη» για να καθορίσουμε τις υπηρεσίες της 17/12/2018, το πρόγραμμα κάνει το εξής: Για τους συγκεκριμένους 13 διαθέσιμους βρίσκει τον αριθμό των υπηρεσιών που έκαναν όλες τις προηγούμενες (πριν από τη 17/12/20180) ημερομηνίες και στη συνέχεια βάζει υπηρεσία τους 5 με τις λιγότερες υπηρεσίες. Τα ίδια ακριβώς εφαρμόζονται και στο φύλλο με τις Β βάρδιες. Αυτό οδηγεί σε εξισορρόπηση των υπηρεσιών ανά βάρδια. 3) Με βάση την παραπάνω λογική του προγράμματος: α) Δε χρειάζεται εικονικός εργαζόμενος για να τους αυξήσεις από 24 σε 25. β) Γράφεις: «Όμως, κάποιοι είχαν 4 βάρδιες αντί 2 που θέλω και κάποιοι 1. Αυτό βέβαια μπορώ να το διορθώνω χειροκίνητα.» Όπως γράφω η εξισορρόπηση των υπηρεσιών γίνεται ανά βάρδια, δηλαδή στην επιλογή που κάνει το πρόγραμμα παίρνει υπόψη μόνο τις υπηρεσίες τις συγκεκριμένης βάρδιας. Αν υποθέσουμε ότι στη Β βάρδια οι διαθέσιμοι είναι σε γενικές γραμμές 2πλάσιοι από τους διαθέσιμους της Α, αυτοί θα κάνουν συνολικά τις μισές υπηρεσίες αυτών από αυτές που θα κάνουν οι εργαζόμενοι της Α βάρδιας. Αν σε μια ημερομηνία ένας εργαζόμενος είναι διαθέσιμος και στην Α και στη Β βάρδια ενδέχεται το πρόγραμμα να τον επιλέξει και για τις 2 και συνολικά να κάνει περισσότερες υπηρεσίες (αν και κατά βάρδια θα υπάρχει εξισορρόπηση). Επίσης αν κάποιος λείπει για ένα διάστημα αυτός θα έχει λιγότερες υπηρεσίες. Όταν όμως επιστρέψει και γίνει διαθέσιμος το πρόγραμμα θα τον «περιποιηθεί». Θα τον βάζει συχνότερα υπηρεσία μέχρι να φθάσει τις υπηρεσίες των άλλων. Προσπάθησε να κατανοήσεις τη λογική που χρησιμοποιεί το πρόγραμμα για τον καθορισμό των υπηρεσιών των εργαζομένων. Θα σε βοηθήσει να το χρησιμοποιήσεις σωστά, αλλά και να λύσεις απορίες. |
Γιώργο έχεις δίκιο. Παρατήρησα ποιοι συνάδερφοι είχαν από 4 ώρες και ήταν αυτοί που βόλευε να τους βάζω και στις δυο βάρδιες και ειχαν 2 στην Α και 2 στην β. Άρα θα μελετήσω πιο καλα τα 0-1 και θα λυθεί το θέμα μου. Πάντως σε ευχαριστώ πάρα πολύ και πάλι που ασχολήθηκες με το πρόγραμμα τόσες μέρες τώρα. Ένα ευχαριστώ είναι λίγο. Να είσαι καλά! |
Καλή συνέχεια Καίτη και να είσαι καλά. |
Σε ευχαριστώ Γιώργο , επίσης. |
Παράθεση:
Δεύτερη χρονιά που θα χρησιμοποιήσω το αρχείο σας για τις εφημερίες στο σχολείο. Υπάρχει τρόπος στις ημερομηνίες να μην συμπεριλαμβάνονται τα Σαββατοκύριακα |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα Σταύρο, δες μια πρόταση, στο συνημμένο. |
Ευχαριστώ!!!! |
Παράθεση:
Όμως όταν πάω να σβήσω μια μέρα πχ 28η Οκτωβρίου που ειναι αργία μου "βγάζει" #ΑΝΑΦ!. Τι μπορούμε να κάνουμε ; |
Να είσαι καλά και καλή συνέχεια. |
Παράθεση:
Αφού βγάλουμε τις αργίες που δεν γίνονται εφημερίες και στην συνέχεια βγάλουμε το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων, ξέρουμε ποιοι εκπαιδευτικοί ειναι διαθέσιμοι για κάθε μέρα της εβδομάδας (Αυτό ειναι σταθερό καθ όλη την διάρκεια του διδακτικού έτους) Υπάρχει τρόπος να δηλώνουμε καπου ποιοι είναι οι διαθέσιμοι κάθε μέρα και να γίνεται η συμπλήρωση του πίνακα για όλο το σχολικό έτος,χωρίς φυσικά να αδικήσουμε κανέναν. |
1 Συνημμένο(α) Καλημέρα 1) Στο τελευταίο πρόγραμμα οι ημερομηνίες, που δεν περιλαμβάνουν τα Σαββατοκύριακα, συμπληρώνονται με τύπο. Αυτό δεν επιτρέπει να διαγράψουμε τις ημερομηνίες στις οποίες δεν ορίζεται εφημερία (πχ επίσημες αργίες, διακοπές Χριστουγέννων, κλπ.). Στις συγκεκριμένες ημερομηνίες, όπως αναγράφω και στις σχετικές οδηγίες, δεν πατούμε το κουμπί. Απλά καταχωρούμε «χειροκίνητα» ένα εικονικό όνομα (πχ «Χ») ή μπορούμε να γράψουμε «αργία». 2) Στο Excel η καταχώρηση διαδοχικών ημερομηνιών είναι πολύ εύκολη. Αν καταχωρήσουμε μια ημερομηνία (πχ 1/9/2019) και σύρουμε προς τα κάτω τη λαβή συμπλήρωσης (το τετραγωνάκι που εμφανίζεται κάτω δεξιά του κελιού) θα πάρουμε διαδοχικά τις επόμενες ημερομηνίες (2/9/2019, 3/9/2019, ….). Συνεπώς μάλλον δεν κερδίζουμε κάτι με τη χρήση τύπων. 3) Δε θεωρώ καλή ιδέα τον ορισμό της υπηρεσίας για ολόκληρη τη σχολική περίοδο. Μπορούν να παρουσιαστούν αρρώστιες, υποχρεωτικές άδειες, λόγω οικογενειών προβλημάτων, ακόμα και έκτακτες υπηρεσίες. Πιστεύω ότι είναι καλύτερα να ορίζεται ανά βδομάδα ή το πολύ ανά δεκαπενθήμερο. 4) Γράφεις «ξέρουμε ποιοι εκπαιδευτικοί είναι διαθέσιμοι για κάθε μέρα της εβδομάδας (Αυτό είναι σταθερό καθ’ όλη την διάρκεια του διδακτικού έτους)». Αν και διαφωνώ με τη "σταθεότητα", στο συνημμένο η διαθεσιμότητα καθορίζεται αυτόματα με βάση τα στοιχεία του ωρολογιακού προγράμματος. Αυτό ενώ είναι βολικό, δεν παρέχει τη δυνατότητα αντιμετώπισης έκτακτων απουσιών (πχ λόγω αρρώστιας). |
1 Συνημμένο(α) το τελευταίο συνημμένο είναι οτι χρειάζεται το δημοτικό σχολείο Στο αρχείο που σου στέλνω αν μπορείς να βάλεις κάπου, όχι αποκλειστικά σε εμφανή θέση την διαθεσιμότητα του κάθε εκπαιδευτικού με βάση το ωρολόγιο πρόγραμμα οπως ακριβως το έχεις στην τελευταία παρέμβαση σου. (βολεύει στην εκτύπωση,καθώς και στις γιορτες να φαίνεται ότι εφημερία είμαστε όλοι |
1) Αν κατάλαβα καλά θέλεις το τελευταίο αρχείο που ανέβασα, αλλά η ημερομηνία να υπολογίζεται με τύπο ώστε να εξαιρούνται τα Σαββατοκύριακα. 2) Πόσοι συνολικά είναι οι εκπαιδευτικοί; 8; |
οι εκπαιδευτικοι ειναι οχτώ Απλως αν μπορεις προσάρμωσε στο συνημμένο μου αρχείο αυτό που εφτιαξες στο τελευταίο σου αρχειο σχετικάμετην διαθεσιμότητα βαση του ωρολογιου προγράμματος |
| Η ώρα είναι 04:44. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.