Forum

Forum (https://www.ms-office.gr/forum/)
-   Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις (https://www.ms-office.gr/forum/excel-erotiseis-apantiseis/)
-   -   [VBA] Πρόγραμμα εργασίας- Εφημερίες- Επιτηρήσεις- Κατανομή προσωπικού σε βάρδιες (πόστα) (https://www.ms-office.gr/forum/excel-erotiseis-apantiseis/6444-programma-ergasias-efimeries-epitiriseis-katanomi-prosopikoi-se-bardies-posta.html)

kapetang 31-01-23 14:28

1 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα

Το συνημμένο αφορά στην περίπτωση που, αν κάποιος εργαζόμενος είναι σε άδεια, αναρρωτική ή κάνει βάρδια σε μια άλλη μονάδα, μία ημερομηνία, αποκλείεται να επιλεγεί για βάρδια την ημερομηνία αυτή.

Επειδή κάθε μέρα απαιτούνται 14 εργαζόμενοι, για να λειτουργήσει το πρόγραμμα, οι διαθέσιμοι
(αυτοί που μένουν μετά την αφαίρεση των κωλυομένων) πρέπει να είναι, κάθε μέρα, >=14.

Στο πρόγραμμα έχουν γίνει αρκετές μεταβολές, ώστε να είναι ευκολότερη η προσαρμογή του:

1) Οι ημερομηνίες δε συμπληρώνονται με τύπους, αλλά με το εργαλείο που διαθέτει το Excel για τη συμπλήρωση σειρών ημερομηνιών.

Αυτό δίνει τη δυνατότητα εισαγωγής γραμμών (αν έχουμε πχ βάρδια Κυριακή) ή διαγραφής γραμμών (αν κάποιες ημερομηνίες πέφτουν σε διακοπές).

2) Για τη διευκόλυνση της προσθήκης και της διαγραφής γραμμών, στο φύλλο "Program" αφαίρεσα τις στήλες με τα ονόματα και τις συνολικές βάρδιες και τα στοιχεία τα πρόσθεσα στο φύλλο "Data"

3) Όταν επιλέγουμε προσωπικό για μία ημερομηνία, ο κώδικας υπολογίζει τις συνολικές βάρδιες, κάθε διαθέσιμου εργαζόμενου πριν από την ημερομηνία και επιλέγει τους 14 με τις λιγότερες βάρδιες.

Έτσι επιτυγχάνεται εξισορρόπηση στις βάρδιες.

Αν στον υπολογισμό του συνολικού αριθμού των βαρδιών, κάθε εργαζόμενου, υπολογίζονταν μόνο οι βάρδιες που γίνονται μέσα στη μονάδα, η εξισορρόπηση θα γίνονταν μέσα στη μονάδα και όσοι κάνουν βάρδιες και εκτός μονάδας θα μπορούσαν να θεωρηθούν αδικημένοι.

Για τη λύση αυτού του προβλήματος (αν θεωρηθεί πρόβλημα) πρόσθεσα στο φύλλο "Data" και τη στήλη "Βάρδιες αλλού".

Κάνε δοκιμές, πατώντας αρκετές φορές το κουμπί "Προσθήκη", για να διαπιστωθεί ότι το πρόγραμμα, λειτουργεί σωστά και μετά κάνε τις αναγκαίες προσαρμογές πχ στις ημερομηνίες, σε τίτλους στηλών, κλπ.

charasara 31-01-23 21:34

1 Συνημμένο(α)
Γιατί όταν πατάω Προσθήκη μου βγάζει ένα κινέζικο μήνυμα; και δεν δινει αποτελεσμα;

kapetang 31-01-23 23:28

Στην ημερομηνία πχ 31/1/2023, από τα 28 άτομα μόνο 7 είναι διαθέσιμα, σε άλλες είναι και λιγότερα.

Πως από τους 7 διαθέσιμους θα πάρουμε 14;

Όπως γράφω οι διαθέσιμοι, κάθε μέρα, πρέπει να είναι >=14.

Το μήνυμα γράφει: «Δεν επαρκούν οι διαθέσιμοι», το βγάζει κινέζικα επειδή πιθανόν δεν υπάρχει κάποια γραμματοσειρά στον υπολογιστή σου.

Είναι περίεργο πάντως από τα 28 άτομα τα περισσότερα άτομα να κάνουν εξωτερικές βάρδιες

kapetang 01-02-23 21:12

2 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα

Οι εργαζόμενοι, στη συγκεκριμένη περίπτωση, απαιτείται, κάθε μέρα, να καλύψουν 2 βάρδιες (πχ πρωινή, απογευματινή) σε 7 πόστα.

Διακρίνουμε 2 περιπτώσεις:

1) Κάθε εργαζόμενος μπορεί να κάνει την ημέρα το πολύ 1 βάρδια (είτε εσωτερική είτε εξωτερική).

Συνεπώς κάθε μέρα απαιτούνται τουλάχιστον 14 διαθέσιμοι (χωρίς εξωτερική βάρδια, αναρωτική και άδεια)

2) Κάθε εργαζόμενος μπορεί να κάνει την ημέρα και 2 (μία πρωινή και μία απογευματινή) βάρδιες.

Συνεπώς κάθε μέρα απαιτούνται τουλάχιστον 7 διαθέσιμοι (χωρίς αναρωτική και άδεια)

Οι βάρδιες μπορεί να είναι και οι 2 εσωτερικές ή μία εσωτερική και μία εξωτερική.

Επισυνάπτω 2 αρχεία:

Το ProgramWork14ByDayData3.xlsm είναι για την 1η περίπτωση.

Το ProgramWork14ByDayData2Vardies.xlsm είναι για τη 2η περίπτωση

Ο κώδικας είναι αρκετά πολύπλοκος και μπορεί κάτι να μου διέφυγε.

Θα χαρώ αν, μετά από δοκιμές, μου επισημανθεί κάποιο λάθος ή απρόσμενη συμπεριφορά.

charasara 02-02-23 13:53

Καλησπέρα! Καταρχήν ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που αφιερώνετε!!!

Οι συνάδελφοι που κάνουν εφημερίες εξωτερικές (σε άλλο σχολείο) δεν μπαίνουν καθόλου στη λίστα.
Οπότε όσα ονόματα γράφονται στο excel είναι ατόμων που εφημερεύουν μόνο εσωτερικά (στο δικό μας σχολείο).
Εκείνο που προσπαθώ είναι οι συνάδελφοι να κάνουν εφημερία σε μια βάρδια τη μέρα ανάλογα με το ωράριο τους.
Π.χ. κάποιος που ξεκινάει 3η ώρα και τελειώνει 7η να μπορεί να μπει μόνο στη δεύτερη βάρδια άρα να φαίνεται μη διαθέσιμος για την πρώτη βάρδια (και το αντίστροφο).
Επίσης προσπαθώ να μπαίνουν σε κάθε πόστο με μια κυκλικότητα (ώστε να μην έχω παράπονα οτι κάποιος μπαίνει συχνά στην ίδια θέση).
Θα δοκιμάσω την 1η περίπτωση που μου στείλατε..
Ευχαριστώ πολύ!

kapetang 02-02-23 15:58

Καλό είναι να δοκιμάσεις και τη δεύτερη περίπτωση κάνοντας τις ακόλουθες επιλογές στα κωλύματα:

1) «Α βάρδια», κάποιος μπορεί, με βάση το ωράριό του, να μπει στη «Β βάρδια»

2 ) «Β βάρδια», κάποιος μπορεί, με βάση το ωράριό του, να μπει στη «Α βάρδια»

3) Τίποτα (κενό), μπορεί να μπει και στις 2 βάρδιες

Τονίζω ότι στην 1η λύση (1ο αρχείο) επιλέγονται μόνο αυτοί που δεν έχουν κανένα κώλυμα (το αντίστοιχο κελί είναι κενό).

Λες κάτι για ωράρια, αλλά δε δίνεις λεπρομέρειες (πότε αρχίζουν και πότε τελειώνουν, κλπ).

Εδώ οι λεπτομέρειες έχουν σημασία.

charasara 02-02-23 20:52

1) Λοιπόν απ’ ότι κατάλαβα στο δεύτερο αρχείο αν επιλέξω στα κωλύματα «Α Βάρδια» θα αποκλειστεί από την «Α Βάρδια» και θα μπορεί να επιλεγεί μόνο για τη «Β Βάρδια» (και το αντίστροφο).
Αυτό εξυπηρετεί!!!
2) Αν πάλι δεν βάλω κανένα κώλυμα θα μπορεί να επιλεγεί και στις 2 βάρδιες (υπάρχει ο περιορισμός μια βάρδια τη μέρα για κάθε εκπαιδευτικό; Ή θα μου βγάζει το ίδιο άτομο και στις 2 βάρδιες;).
3) Το ωράριο του κάθε εκπαιδευτικού δεν είναι σταθερό, τη μια μέρα μπορεί να έρχεται από την 1η ώρα, την άλλη την 3η ώρα και μια άλλη μέρα να έχει μάθημα 1η έως 7η ώρα. Αυτό αλλάζει δυστυχώς συχνά γιατί όταν κάποιος συνάδελφος λείπει (άδεια, αναρρωτική…), γίνεται προσαρμογή του προγράμματος ώστε τα παιδιά να μην έχουν κενά. Αυτό δεν μπορεί να προβλεφθεί από το πρόγραμμα σας! Αυτό θα το φτιάχνω εγώ κάθε φορά που θα έχω τέτοια αλλαγή προσαρμόζοντας τα κωλύματα από την αρχή.
Ελπίζω να βοήθησα να καταλάβετε.

Πάντως για να μη σας ταλαιπωρώ άλλο εμένα μου αρκεί να μπορεί να λειτουργήσει:
• το 1)
• το 2) (με μέγιστο μια βάρδια τη μέρα για τον εφημερεύοντα)
• και να επιλέγονται κάθε φορά οι εκπαιδευτικοί με τις λιγότερες εφημερίες.

kapetang 02-02-23 21:48

Όπως σχεδιάστηκε το πρόγραμμα ισχύουν τα εξής:

1) Το 1ο

2) Όταν δεν υπάρχει κώλυμα κάποιος μπορεί να εμφανιστεί και στις 2 βάρδιες.

Είναι κάπως απίθανο αλλά μπορεί να παρουσιαστεί.

Με αντιγραφή/επικόλληση μπορείς να τον αντικαταστήσεις με άλλο διαθέσιμο από αυτούς που έχουν τις λιγότερες εφημερίες (φαίνονται στο φύλλο Data)

3) Το 3ο ισχύει.

Γίνεται εξισορρόπηση των συνολικών κατά εργαζόμενο εφημεριών.

Δεν γίνεται όμως και ανά πόστο.

Εδώ έχεις τη δυνατότητα με αντιγραφή/επικόλληση να αναδιατάξεις τους επιλεγέντες από το πρόγραμμα.

Κάνε δοκιμές δες πως λειτουργεί και ενημέρωσέ με.

Εγώ θα προσπαθήσω να περιορίσω τις βάρδιες σε 1 και ίσως σκεφτώ κάτι και για την εξισορρόπηση ανά πόστο.

kapetang 03-02-23 14:54

1 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα

Επισυνάπτω, για δοκιμή μία τελική μορφή του προγράμματος.

1) Επιτρέπει το πολύ μία εφημερία

2) Εξισορροπεί τις συνολικές, στα διάφορα πόστα, υπηρεσίες.

3) Εξισορροπεί ικανοποιητικά και τις υπηρεσίες ανά πόστο.

Έχω κάνει αρκετές αλλαγές για να είναι έτοιμο για χρήση:

1) Αφαίρεσα τα πλαίσια κειμένου βοήθειας από τα φύλλα Data και Program και τα μετέφερα στα αντίστοιχα φύλλα HelpData και HelpProgram.

2) Επειδή ενδέχεται να μη εμφανίζονται σωστά κάποια μηνύματα που παρουσιάζει το πρόγραμμα, πρόσθεσα το φύλλο Messages.

3) Πρόσθεσα το φύλλο Sumary, όπου εμφανίζονται αναλυτικά κατά πόστο οι υπηρεσίες κάθε εργαζόμενου.

Στο φύλλο Data έχω προσθέσει τη στήλη «Πριμοδότηση».

Ο ρόλος της εξηγείται στο φύλλο HelpData.

Επισημάνσεις για τυχόν λάθη και βελτιώσεις είναι ευπρόσδεκτες.

pant 07-02-23 11:15

καλημερα
Βλέποντας το ενδιαφέρων του καλου φιλου Γιωργο , θα τολμήσω να ζητήσω κατι που για πολυ καιρο με απασχολούσε μιας και το εχει φρεσκο.
1. Καποιος καθηγητης θελει να κανει επιτηρηση 1η και 2η βαρδια την ιδια ημερα
2. καποιοι καθηγητες που εχουν πολλες εισηγήσεις να κανουν λίγες επιτηρήσεις και αντιστροφα

Καλο θα ηταν και στις 2 περιπτωσεις να ελεγχονται χειροκίνητα , τσεκάροντας τους αντίστοιχους καθηγητές
ευχαριστω
Γρηγόρης

kapetang 07-02-23 18:29

Καλησπέρα

Γρηγόρη δεν ξέρω ποια έκδοση του προγράμματος έχεις.

Έχω χάσει το λογαριασμό με τις τροποποιήσεις.

Ετοιμάζω κάτι γενικό, αν όλα πάνε καλά, ίσως το ανεβάσω αύριο.

Χρειάζομαι όμως βοήθεια στις δοκιμές.

Η Χαρά, που ενδιαφέρθηκε τελευταία χάθηκε, ίσως θα μπορούσες να βοηθήσεις.

kapetang 07-02-23 21:20

1 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα

Στο συνημμένο παρουσιάζω μία πιo ολοκληρωμένη λύση.

1)
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για 1 ή 2 βάρδιες (πχ πρωινή, απογευματινή).

2)
Για την εκτέλεση από κάποιους εργαζόμενους 2 υπηρεσιών ημερησίως.

3)
Το πρόγραμμα είναι δίκαιο. Όλοι ίδιες υπηρεσίες.

Μπορεί, όμως από το φύλλο Data, βλέποντας τα στοιχεία και πριν από την επιλογή (πάτημα κουμπιού),
με κατάλληλη πριμοδότηση, να ελαφρύνουμε κάποιους.

Ο σχεδιασμός και η λογική του προγράμματος εξηγείται στο φύλλο Help.

Το πρόγραμμα χρειάζεται δοκιμές. Είναι αρκετά πολύπλοκο και κάτι μπορεί να μου διέφυγε.

Θα χαρώ να γίνουν δοκιμές και να μου επισημανθούν λάθη ή απρόβλεπτη συμπεριφορά.

Προσοχή:
Δοκιμάζοντας το πρόγραμμα διαπίστωσα λάθη.
Προσπαθώ να τα διορθώσω και περιμένω επισημάνσεις

Παρατήρηση
Στο νέο συνημμένο διόρθωσα τα λάθη που είχα εντοπίσει.
Επίσης περιέλαβα ένα τρόπο για μειωμένη συμμετοχή στο πρόγραμμα όσων προσφέρουν και άλλες εργασίες.Το ζήτησε ο Γρηγόρης.
Αφού περιμένω κάποιες μέρες, για τυχόν παρατηρήσεις, θα το αναρτήσω στα "Χρήσιμα αρχεία & παραδείγματα".

kapetang 12-02-23 14:10

Καλησπέρα

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν την τελευταία και πιο ολοκληρωμένη μορφή του προγράμματος
στην ενότητα του Excel: "Χρήσιμα αρχεία & παραδείγματα".

Αν κάποιος χρειάζεται βοήθεια θα πρέπει να ανοίξει νέο θέμα.

Δημος3 10-09-23 00:08

Γεια σου Γιώργο. Είμαι δάσκαλος δημοτικού και θέλω να εκδώσω πρόγραμμα εφημεριών με διαθέσιμους 12 μίνιμουμ δασκάλους οι οποίοι θα μπαίνουν σε 2 ζώνες των 4 ατόμων με διαφορετικά πρόσωπα η κάθε ζώνη σε ημερήσια βάση. Θέλω και κριτήριο καθορισμού κολλήματος στη μία ή και στις δύο ζώνες για κάποιους σε ημερήσια βάση. Ενδιαφέρομαι για εβδομαδιαία τουλάχιστον έκδοση του προγράμματος. Υπάρχει έτοιμη κάποια εφαρμογή σου; Σε ευχαριστώ εξαρχής!

caudillo 10-09-23 18:44

Για το πρόγραμμα εφημεριών

Καλησπέρα σε όλους.
Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με το πρόγραμμα εφημεριών του kapetang.
Είναι δυνατόν να ομαδοποιηθούν οι καθηγητές ανά χώρο εφημερίας, ώστε το πρόγραμμα να επιλέγει συγκεκριμένους καθηγητές για κάθε χώρο εφημερίας;
Είμαστε ένα μεγάλο σχολικό συγκρότημα και οι καθηγητές συνήθως κινούνται σε συγκεκριμένους χώρους. Οπότε το να τους ζητήσουμε να κάνουν εφημερίες αλλού, θα δημιουργήσει προβλήματα και γκρίνιες.
Ευχαριστώ.

geirge 27-10-23 17:33

Αυτόματο πρόγραμμα βαρδιών

1 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα θα ήθελα την πολύτιμη βοήθεια σας, φαντάζομαι αυτό που θέλω είναι αρκετά δύσκολο αλλά ήθελα να κάνω μια ερώτηση μπας και. Έκανα κάποιες προσπαθείς αλλά μάταια. Έφτιαξα αυτό το excel για να βγάζω κάποιες βάρδιες. Έχω αλλάξει τα ονόματα για ευνόητους λόγους. Έχω 200 άτομα, έχω φτιάξει λίστες που θα κάνω καταμετρήσει των βαρδιών όπως θα δείτε και στο αρχείο, έχω κάνει 12 φύλλα εργασίας όσοι είναι και οι μήνες οπός θα δείτε. Σε ένα άλλο φύλλο στο (ΕΙΔΟΣ) έχω γράψει τα ειδή των βαρδιών (24 ωρών) και (8 ωρών). θέλω να περνάω μέσα στις μέρες τις αδεείς χειροκίνητα και έπειτα να περνάει αυτόματα κάθε μηνά τις βάρδιες απλωμένα όσο γίνετε για τον κάθε ένα βάσει τις ποσότητάς πάντα πχ μια 24 ωρη και μια 8 ωρη κάθε βδομα. Έχω 200 άτομα, κάθε μέρα πρέπει να μπαίνουν οι 24 ώρες βάρδιες και οι 8 ώρες, όλες αλλά η κάθε μια από μια φορά. Πχ 46 24 ώρες και 29 8 ώρες. Αρά 46 24 ώρες * 31 μέρες 1.426 βάρδιες δια τα 200 άτομα κάνει 7,13 στον κάθε ένα άτομο τον μηνά. Και 29 8 ώρες * 31 = 899 το μηνά δια 200 άτομα 4,5 το μήνα για τον κάθε ένα. Πρώτα μπαίνουν οι 24 ώρες και μετά οι 8 ώρες. Μετά από κάθε 24 ωρή έχουμε ρεπό αρά κενό, πριν από την 24 ωρη μπορούμε να βάλουμε μόνο πρωινή 8 ωρη, άμα στραβώσει τίποτα μπορούμε να κάνουμε και συνεχόμενες 8 ώρες, όχι ώμος από πρωινή σε βραδύνει η το ανάποδο.

Katerinatra 04-11-23 15:33

πρόγραμμα εφημεριων εκπαιδευτικών

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kapetang (Μήνυμα 34431)
Καλησπέρα

Στο συνημμένο παρουσιάζω μία πιo ολοκληρωμένη λύση.

1)
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για 1 ή 2 βάρδιες (πχ πρωινή, απογευματινή).

2)
Για την εκτέλεση από κάποιους εργαζόμενους 2 υπηρεσιών ημερησίως.

3)
Το πρόγραμμα είναι δίκαιο. Όλοι ίδιες υπηρεσίες.

Μπορεί, όμως από το φύλλο Data, βλέποντας τα στοιχεία και πριν από την επιλογή (πάτημα κουμπιού),
με κατάλληλη πριμοδότηση, να ελαφρύνουμε κάποιους.

Ο σχεδιασμός και η λογική του προγράμματος εξηγείται στο φύλλο Help.

Το πρόγραμμα χρειάζεται δοκιμές. Είναι αρκετά πολύπλοκο και κάτι μπορεί να μου διέφυγε.

Θα χαρώ να γίνουν δοκιμές και να μου επισημανθούν λάθη ή απρόβλεπτη συμπεριφορά.

Προσοχή:
Δοκιμάζοντας το πρόγραμμα διαπίστωσα λάθη.
Προσπαθώ να τα διορθώσω και περιμένω επισημάνσεις

Παρατήρηση
Στο νέο συνημμένο διόρθωσα τα λάθη που είχα εντοπίσει.
Επίσης περιέλαβα ένα τρόπο για μειωμένη συμμετοχή στο πρόγραμμα όσων προσφέρουν και άλλες εργασίες.Το ζήτησε ο Γρηγόρης.
Αφού περιμένω κάποιες μέρες, για τυχόν παρατηρήσεις, θα το αναρτήσω στα "Χρήσιμα αρχεία & παραδείγματα".

Γεια σε όλους!

Εχετε κανει απίστευση δουλεια! Ευτυχως που σας βρηκα!
Θα μπορουσατε να με βοηθηκετε κι εμενα που μολις ανελαβα τις εφημεριες και εχω πελαγώσει;

Έχω 28 εκπαιδυετικους, που ενδεχεται να αυξηθούν αργοτερα μεσα στο σχολικό έτος.
Τα πόστα που πρέπει να καλύπτουν ειναι 5 : τουαλέτες, βρυσες, βραχόκηπος, αυλή, κυλικείο.
Κάθε πόστο θα πρέπει να καλύπτεται από διαφορετικό άτομο στην πρωινη βάρδια και διαφορετικο στη μεσημεριανή.
Καθε εβδομάδα θα πρεπει να υπάρουν και μερικοι εκπαιδευτικοι που θα ειναι εφεδρικοί ως αναπληρωτες , για να καλύπτουν τους πιθανούς απόντες. αυτο θα σημανει οτι δεν θα πρεπει να εχουν καμια εφημερια μέσα στην εβδομαδα.
Εδω εγω σκέφτομαι οτι έχω λοιπον 50 θεσεις μεσα σε κάθε εβδομάδα, αρα χρησιμοοιωντας τους 25, ο καθενας εφημερευει 2 φορες μεσα στην εβδομαδα.
Καθε εκπαιδευτικος θα πρέπει να περασει κυλιωμενα από όλα τα ποστα για να ειναι δίκαιο.
Το πρόγραμμα θα πρέπει να βγεί για όλο το έτος, κυλιομενα, επαναλαμβανομενο.
Για να περασουν ολοι από τον ρολο του εφεδρικού θα πρέπει να δημιουργηθουν 9 εβδομαδιαία προγραμματα νομίζω, που θα ξαναρχισει την 10η εβδομάδα. (3*9=27 εκπαιδευτιοί) Τον 28ο φοβαμαι δεν θα μπορεσω να τον βαλω ποτε εφεδρικό. Σωστά; Ή κατι άλλο
-------
Μπορω να εισαγω καπου, το πρόγραμμα των εκπαιδευτικών σε excel , οπου αφαινεται ποιες ωρες βρισκεται στο σχολειο καθε ενας, ωστε να τραβαει από εκει στοιχεια για τη διαθεσιμοτητα των εκπαιδευτικων (ιδανικα) , αφού αλλος μπορει να έρχεται για πρώτη βάρδια και αλλος για τη 2η .
Επίσης γιακαόμα ποιο διακιο, θα μπορουσε να προβλεφθει, καθε εκπαιδευτικός να εφημερευει σε βάρδια που δεν έχει σφιχτό πρόγραμμα, δηλαδή σε ημέρα που εχει και καποιο κενο.

Σας ειμαι ευγνώμων, προκαταβολικα!

kostakislarisa 16-11-23 20:55

Βάρδιες

Καλησπέρα, σαν νέος στο φόρουμ σας μπορώ να πω ότι είναι εξαιρετικό! Θα ήθελα τη βοήθειά σας. Προσπαθώ να βγάλω βάρδιες για 5 άτομα στη δουλειά. Κάθε φορά είναι 1 άτομο στη βάρδια και είναι 3 βάρδιες ημερησίως (7:00-15:00, 15:00-23:00, 23:00-07:00) με 2 ρεπό την εβδομάδα. Προσπάθησα αλλά δεν τα κατάφερα με τα excel που βρήκα σε άλλα post.. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει;

kapetang 22-11-23 09:36

Καλημέρα

Πιστεύω ότι θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις το πρόγραμμα εργασίας, που παρουσιάζεται αναλυτικά στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.ms-office.gr/forum/excel...ies-posta.html

kostakislarisa 22-11-23 21:26

Καλησπέρα, είδα ότι είναι για 2 βάρδιες. Θα το μελετήσω καλύτερα μέσα στο ΣΚ και αν "κολλήσω" κάπου θα επανέλθω. Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου! Καλό βράδυ και καλή συνέχεια!

antonis2024 13-02-24 18:33

Αυτόματη συμπήρωση βαρδιών προσωπικού

1 Συνημμένο(α)
Γειά σας καί καλώς σάς βρήκα.Θά ήθελα νά μέ βοηθήσετε νά φτιάξω ( κάποιος φίλος μέ τήν βοήθειά του εάν φτιαχτεί τό παρακάτω ) ή εξής φόρμα “αυτόματης συμπλήρωσης βαρδιών εργαζομένων” εάν μπορούσαμε νά τήν ονομάσουμε έτσι.
Exουμε ένα γραφείο κίνησης πού εργάζεται 31 ημέρες η’ 30 ημέρες ανάλογα μέ τίς ημέρες πού έχει ό κάθε μήνας.

1.__Σέ αυτό τό γραφείο κίνησης εργάζονται 4 υπάληλοι.

2.__Ο Κάθε υπάληλος πρέπει νά εργάζεται 8 ώρες στήν βάρδιά του.

3.__Δηλ.έχουμε 3 βάρδιες ημερησίως όλο τό 24ωρο.(Πρωί : 06.00 -14.00 / Mεσημέρι : 14.00 -22.00 / Bράδυ : 22.00 – 06.00)

4.__O Kάθε υπάληλος θέλουμε νά εργάζεται κάθε εβδομάδα (5) ημέρες καί νά έχει και (2) ρεπό κάθε εβδομάδα.

5.__Ο Κάθε υπάληλος θέλουμε να εργάζεται εβδομαδιαίως ώς εξήs : (3) ημέρες πρωί / (2) ημέρες βράδυ / καί νά έχει και (2) ρεπό στην κάθε εβδομάδα.

6.__Η’ ό κάθε υπάληλος νά εργάζεται εβδομαδιαίως ώς εξήs : (3) ημέρες μεσημέρι / (2) ημέρες βράδυ / καί νά έχει και (2) ρεπό στην κάθε εβδομάδα.

7.__Kαί σέ κάποιο κελί νά φαίνονται οί συνολικά εργάσιμες ημέρες του μήνα γιά κάθε υπάληλο

Εάν μπορούν νά γίνουν όλα τά παραπάνω,εάν καί όποτε αποφασίσουμε μπορούμε νά αλλάξουμε π.χ τίς ημέρες εργασίας ? από (5) ημέρες κάθε εβδομάδα σέ (4) ημέρες κάθε εβδομάδα ? ή γενικότερα κάποιες άλλες αλλαγές ?

Σάς Ευχαριστώ Πολύ.

Katerinatra 28-02-24 16:29

Πρόγραμμα εργασίας- Εφημερίες- Επιτηρήσεις- Κατανομή προσωπικού σε βάρδιες (πόστα)

Υπέροχο εργαλείο kapetang !!!

Χρειάζομαι βοήθεια:
Τοποθετησα του εκπαιδευτικούς στη στήλη Α και όρισα τα κωλύματα τους στη στήλη Ε του Data για την εβδομάδα. Εγραψα την ημερομηνία που θελω να δημιουργησω τους εφημερευοντες στο Β2 του Programm (η πρώτη εργάσιμη αππο εδω και στο εξής 4/3/24), τροποποίησα τις ονομασίες των θεσεων για τις 2 βαρδιες στη γραμμή 6 ( ΑΥΛΗ , ΠΑΝΩ ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ, ΚΑΤΩ ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ, ΜΙΚΡΗ ΑΥΛΗ, ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ, ΚΥΛΙΚΕΙΟ), συμπλήρωσα σωστά τα κίτρινα κελιά . (έχω έξι πόστα, άρα στο string θα είναι 1111110;1111110)
Έφτιαξα τα κελιά με τις διαθέσιμες ημερομηνίες εως το τελος του διδακτικού έτους.

ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ:
Σε εβδομαδιαίο πρόγραμμα, δεν υπάρχει ισοκατανομή πλήθους εφημεριών, δηλαδή, καποιοι κάνουν μονο 1 φορά, καποιοι 2 και καποιοι 3. Το σωστό θα ηταν κάνουν ολοι από 2, και μετα να προστεθούν οι τρίτες βαρδιες στους επιπλεον. Αυτοί που κάνουν 3η βάρδια την χ εβδομάδα, πρέπει να εξαιρούνται από την 3η την χ+1 εβδομάδα κοκ

1. Δεν έχω καταλάβει πως θα εισάγω τα στοιχεία των εφημερευόντων από το περελθόν. Έχω καταγεγραμμένες τις εφημερίες που έκαναν οι εκπαιδευτικοί από την αρχή του ετους σε ένα άλλο excel μου. θα πρέπει να καταχωρίσω εγώ αριθμητικά , να μετρήσω σύμφωνα με τα m & k που λέτε για την πριμοδότηση;

2,Χρειάζεται κάθε ημέρα / εβδομάδα και ένας αναπληρωματικός για να καλύπτει τις έκτακτες απουσίες.
Πως θα μπορούσε να υπολογιστεί αυτός: ενδεχομένως σαν πόστο / θεση ΕΦΕΔΡΙΚΟΣ ανα βάρδια; ΕΦΕΔΡΙΚΟΣ 1 & ΕΦΕΔΡΙΚΟΣ2 ας πούμε; (άρα οι R θα γίνουν 8;) θα μετραει όμως η ενδεχόμενη χρήση του στο πρόγραμμα; Ή εστω και αν δεν μετριέται η χρήση του να υπάρχει κύλιση στο πόστο ΕΦΕΔΡΙΚΟΣ

3, Εαν κάποιος εκπαιδευτικός πρέπει πάντα να καλύπτει ΜΟΝΟ ενα συγκεκριμένο πόστο, πώς μπορεί να δηλωθεί αυτό;
4 Θέλω να προσθέσω ένα φύλλο, (PRINT) όπου θα εκτυπώνονται ολες οι εφημερίες ανα εβδομαδα για να αναρτηθούν στον πίνακα ανακοινώσεων με τα δεδομένα του φύλλου programm.
Mορφη:

https://ibb.co/BCHHmdW

Ευχαριστώ

Η ώρα είναι 08:17.

Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.

Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.2