| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Γρηγόρη δεν ξέρω ποια έκδοση του προγράμματος έχεις. Έχω χάσει το λογαριασμό με τις τροποποιήσεις. Ετοιμάζω κάτι γενικό, αν όλα πάνε καλά, ίσως το ανεβάσω αύριο. Χρειάζομαι όμως βοήθεια στις δοκιμές. Η Χαρά, που ενδιαφέρθηκε τελευταία χάθηκε, ίσως θα μπορούσες να βοηθήσεις. |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Στο συνημμένο παρουσιάζω μία πιo ολοκληρωμένη λύση. 1) Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για 1 ή 2 βάρδιες (πχ πρωινή, απογευματινή). 2) Για την εκτέλεση από κάποιους εργαζόμενους 2 υπηρεσιών ημερησίως. 3) Το πρόγραμμα είναι δίκαιο. Όλοι ίδιες υπηρεσίες. Μπορεί, όμως από το φύλλο Data, βλέποντας τα στοιχεία και πριν από την επιλογή (πάτημα κουμπιού), με κατάλληλη πριμοδότηση, να ελαφρύνουμε κάποιους. Ο σχεδιασμός και η λογική του προγράμματος εξηγείται στο φύλλο Help. Το πρόγραμμα χρειάζεται δοκιμές. Είναι αρκετά πολύπλοκο και κάτι μπορεί να μου διέφυγε. Θα χαρώ να γίνουν δοκιμές και να μου επισημανθούν λάθη ή απρόβλεπτη συμπεριφορά. Προσοχή: Δοκιμάζοντας το πρόγραμμα διαπίστωσα λάθη. Προσπαθώ να τα διορθώσω και περιμένω επισημάνσεις Παρατήρηση Στο νέο συνημμένο διόρθωσα τα λάθη που είχα εντοπίσει. Επίσης περιέλαβα ένα τρόπο για μειωμένη συμμετοχή στο πρόγραμμα όσων προσφέρουν και άλλες εργασίες.Το ζήτησε ο Γρηγόρης. Αφού περιμένω κάποιες μέρες, για τυχόν παρατηρήσεις, θα το αναρτήσω στα "Χρήσιμα αρχεία & παραδείγματα". Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 09-02-23 στις 00:42. |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν την τελευταία και πιο ολοκληρωμένη μορφή του προγράμματος στην ενότητα του Excel: "Χρήσιμα αρχεία & παραδείγματα". Αν κάποιος χρειάζεται βοήθεια θα πρέπει να ανοίξει νέο θέμα. |
|
| |||
| |||
|
Γεια σου Γιώργο. Είμαι δάσκαλος δημοτικού και θέλω να εκδώσω πρόγραμμα εφημεριών με διαθέσιμους 12 μίνιμουμ δασκάλους οι οποίοι θα μπαίνουν σε 2 ζώνες των 4 ατόμων με διαφορετικά πρόσωπα η κάθε ζώνη σε ημερήσια βάση. Θέλω και κριτήριο καθορισμού κολλήματος στη μία ή και στις δύο ζώνες για κάποιους σε ημερήσια βάση. Ενδιαφέρομαι για εβδομαδιαία τουλάχιστον έκδοση του προγράμματος. Υπάρχει έτοιμη κάποια εφαρμογή σου; Σε ευχαριστώ εξαρχής!
|
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με το πρόγραμμα εφημεριών του kapetang. Είναι δυνατόν να ομαδοποιηθούν οι καθηγητές ανά χώρο εφημερίας, ώστε το πρόγραμμα να επιλέγει συγκεκριμένους καθηγητές για κάθε χώρο εφημερίας; Είμαστε ένα μεγάλο σχολικό συγκρότημα και οι καθηγητές συνήθως κινούνται σε συγκεκριμένους χώρους. Οπότε το να τους ζητήσουμε να κάνουν εφημερίες αλλού, θα δημιουργήσει προβλήματα και γκρίνιες. Ευχαριστώ. |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα θα ήθελα την πολύτιμη βοήθεια σας, φαντάζομαι αυτό που θέλω είναι αρκετά δύσκολο αλλά ήθελα να κάνω μια ερώτηση μπας και. Έκανα κάποιες προσπαθείς αλλά μάταια. Έφτιαξα αυτό το excel για να βγάζω κάποιες βάρδιες. Έχω αλλάξει τα ονόματα για ευνόητους λόγους. Έχω 200 άτομα, έχω φτιάξει λίστες που θα κάνω καταμετρήσει των βαρδιών όπως θα δείτε και στο αρχείο, έχω κάνει 12 φύλλα εργασίας όσοι είναι και οι μήνες οπός θα δείτε. Σε ένα άλλο φύλλο στο (ΕΙΔΟΣ) έχω γράψει τα ειδή των βαρδιών (24 ωρών) και (8 ωρών). θέλω να περνάω μέσα στις μέρες τις αδεείς χειροκίνητα και έπειτα να περνάει αυτόματα κάθε μηνά τις βάρδιες απλωμένα όσο γίνετε για τον κάθε ένα βάσει τις ποσότητάς πάντα πχ μια 24 ωρη και μια 8 ωρη κάθε βδομα. Έχω 200 άτομα, κάθε μέρα πρέπει να μπαίνουν οι 24 ώρες βάρδιες και οι 8 ώρες, όλες αλλά η κάθε μια από μια φορά. Πχ 46 24 ώρες και 29 8 ώρες. Αρά 46 24 ώρες * 31 μέρες 1.426 βάρδιες δια τα 200 άτομα κάνει 7,13 στον κάθε ένα άτομο τον μηνά. Και 29 8 ώρες * 31 = 899 το μηνά δια 200 άτομα 4,5 το μήνα για τον κάθε ένα. Πρώτα μπαίνουν οι 24 ώρες και μετά οι 8 ώρες. Μετά από κάθε 24 ωρή έχουμε ρεπό αρά κενό, πριν από την 24 ωρη μπορούμε να βάλουμε μόνο πρωινή 8 ωρη, άμα στραβώσει τίποτα μπορούμε να κάνουμε και συνεχόμενες 8 ώρες, όχι ώμος από πρωινή σε βραδύνει η το ανάποδο.
|
|
| |||
| |||
| Παράθεση:
Εχετε κανει απίστευση δουλεια! Ευτυχως που σας βρηκα! Θα μπορουσατε να με βοηθηκετε κι εμενα που μολις ανελαβα τις εφημεριες και εχω πελαγώσει; Έχω 28 εκπαιδυετικους, που ενδεχεται να αυξηθούν αργοτερα μεσα στο σχολικό έτος. Τα πόστα που πρέπει να καλύπτουν ειναι 5 : τουαλέτες, βρυσες, βραχόκηπος, αυλή, κυλικείο. Κάθε πόστο θα πρέπει να καλύπτεται από διαφορετικό άτομο στην πρωινη βάρδια και διαφορετικο στη μεσημεριανή. Καθε εβδομάδα θα πρεπει να υπάρουν και μερικοι εκπαιδευτικοι που θα ειναι εφεδρικοί ως αναπληρωτες , για να καλύπτουν τους πιθανούς απόντες. αυτο θα σημανει οτι δεν θα πρεπει να εχουν καμια εφημερια μέσα στην εβδομαδα. Εδω εγω σκέφτομαι οτι έχω λοιπον 50 θεσεις μεσα σε κάθε εβδομάδα, αρα χρησιμοοιωντας τους 25, ο καθενας εφημερευει 2 φορες μεσα στην εβδομαδα. Καθε εκπαιδευτικος θα πρέπει να περασει κυλιωμενα από όλα τα ποστα για να ειναι δίκαιο. Το πρόγραμμα θα πρέπει να βγεί για όλο το έτος, κυλιομενα, επαναλαμβανομενο. Για να περασουν ολοι από τον ρολο του εφεδρικού θα πρέπει να δημιουργηθουν 9 εβδομαδιαία προγραμματα νομίζω, που θα ξαναρχισει την 10η εβδομάδα. (3*9=27 εκπαιδευτιοί) Τον 28ο φοβαμαι δεν θα μπορεσω να τον βαλω ποτε εφεδρικό. Σωστά; Ή κατι άλλο ------- Μπορω να εισαγω καπου, το πρόγραμμα των εκπαιδευτικών σε excel , οπου αφαινεται ποιες ωρες βρισκεται στο σχολειο καθε ενας, ωστε να τραβαει από εκει στοιχεια για τη διαθεσιμοτητα των εκπαιδευτικων (ιδανικα) , αφού αλλος μπορει να έρχεται για πρώτη βάρδια και αλλος για τη 2η . Επίσης γιακαόμα ποιο διακιο, θα μπορουσε να προβλεφθει, καθε εκπαιδευτικός να εφημερευει σε βάρδια που δεν έχει σφιχτό πρόγραμμα, δηλαδή σε ημέρα που εχει και καποιο κενο. Σας ειμαι ευγνώμων, προκαταβολικα! |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα, σαν νέος στο φόρουμ σας μπορώ να πω ότι είναι εξαιρετικό! Θα ήθελα τη βοήθειά σας. Προσπαθώ να βγάλω βάρδιες για 5 άτομα στη δουλειά. Κάθε φορά είναι 1 άτομο στη βάρδια και είναι 3 βάρδιες ημερησίως (7:00-15:00, 15:00-23:00, 23:00-07:00) με 2 ρεπό την εβδομάδα. Προσπάθησα αλλά δεν τα κατάφερα με τα excel που βρήκα σε άλλα post.. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει;
|
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα Πιστεύω ότι θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις το πρόγραμμα εργασίας, που παρουσιάζεται αναλυτικά στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.ms-office.gr/forum/excel...ies-posta.html |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα, είδα ότι είναι για 2 βάρδιες. Θα το μελετήσω καλύτερα μέσα στο ΣΚ και αν "κολλήσω" κάπου θα επανέλθω. Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου! Καλό βράδυ και καλή συνέχεια!
|
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [VBA] Πρόγραμμα Αδειών Προσωπικού | spiroschrysis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 37 | 20-11-24 21:16 |
| [Γενικά] Πρόγραμμα Αδειών Προσωπικού | spmatrix | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 15 | 07-03-23 18:01 |
| Πρόγραμμα εργασίας- Εφημερίες- Επιτηρήσεις- Κατανομή προσωπικού σε βάρδιες (πόστα) | kapetang | Excel samples - Χρήσιμα αρχεία & παραδείγματα | 0 | 12-02-23 13:57 |
| [Συναρτήσεις] βαρδιες προσωπικού | spiros1982 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 12-12-21 17:42 |
| [Γενικά] Πρόγραμμα για βάρδιες | XATZOPOULOS DHMOKRITOS | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 25-10-20 10:12 |
Η ώρα είναι 02:17.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο