| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |
|
| |||
| |||
|
Μου ζήτησε έναν φίλος που δουλεύει σε σχολειό και έχει αναλάβει τις εφημερίες των συναδέλφων του κάτι «εύκολο» ώστε αφού καταχωρεί κάπου τις διάφορες δεσμεύσεις των συναδέλφων μετά να βγαίνουν αυτόματα οι εφημερίες ( μετά απλά θα αλλάζει η σειρά μεταξύ τους ανά μέρα) Υπάρχει δυνατότητα να μπει παράμετρος ότι όλοι θα κάνουν από δυο . Σας στέλνω το αρχείο που χρησιμοποιούν για χειρόγραφη επεξεργασία που κάνουν τώρα ( δεν ξέρω μήπως πρέπει να γίνει με άλλο πρόγραμμα πχ access) |
|
|
|
Καλησπέρα/Καλημέρα Δες στο συνημμένο μια πρόταση/προσέγγιση. Ελπίζω να βοηθήσει. Φιλικά Θανάσης |
|
| |||
| |||
| Παράθεση:
ΕΧΟΥΜΕ 8 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ 2 ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΤΗΣΙΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Σταύρο δες μια λύση στο συνημμένο. Η λύση στηρίζεται σε κώδικα (VBA), συνεπώς απαιτείται ενεργοποίηση των μακροεντολών. Στο συνημμένο υπάρχουν και λεπτομερείς οδηγίες για τη χρήση και την προσαρμογή του. ΥΓ Μη χρησιμοποιείς κεφαλαία. Κάνουν το κείμενο δυσανάγνωστο και κουραστικό. |
|
| |||
| |||
| Παράθεση:
Να είστε πάντα καλά |
|
| |||
| |||
|
Να είσαι καλά Σταύρο. Καλή συνέχεια.
|
|
| |||
| |||
|
Συνάδερφοι, όλα τα παραπάνω προγράμματα είναι μόνο για ένα άτομο κάθε φορά; Στο σχολείο μου έχουμε 5 πόστα και είναι με βάρδιες 8-11 και 11-2 , 12 άτομα από 2 φορές και κυλιόμενα 2 άτομα κάθε φορά θα κάνουν από 3. Σύνολο 50 την εβδομάδα. Ταιριάζει κάτι σε αυτό; |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Καίτη, το συνημμένο πρόγραμμα είναι προσαρμοσμένο στο ζητούμενο. Δηλαδή για κάθε μέρα επιλέγει 10 εργαζόμενους, έτσι ώστε να καλύπτονται οι ημερήσιες ανάγκες (5 πόστα * 2 βάρδιες = 10 υπηρεσίες). Στο συνημμένο δίνονται λεπτομερείς οδηγίες για τη χρήση του και την προσαρμογή του (αντικατάσταση εικονικών ονομάτων με τα πραγματικά). Σημειώνω τα εξής: 1) Για τη λειτουργία του προγράμματος οι διαθέσιμοι εργαζόμενοι πρέπει να είναι κάθε μέρα τουλάχιστον 10. 2) Η εξισορρόπηση των υπηρεσιών γίνεται συνολικά. Αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα έχουν τον ίδιο αριθμό υπηρεσιών συνολικά, αλλά κατά περίπτωση (πχ υπηρεσίες στο πόστο 1 από 8-11) πιθανόν διαφορετικό. Έτσι, αν οι 10 περιπτώσεις δεν έχουν τον ίδιο βαθμό δυσκολίας, κάποιοι θα είναι ευνοημένοι και κάποιοι ριγμένοι. |
|
| |||
| |||
|
Γιώργο ευχαριστώ για την απάντηση σου. Το κατέβασα το πρόγραμμα και έχω τις εξής απορίες : 1. Πως δείχνω ποιοι συνάδερφοι πρέπει να μπουν πρώτη βάρδια και ποιοι δεύτεροι; τους έγραψα τυχαία στην λίστα και μου τους εμφάνισε τυχαία στις υπηρεσίες και κάποιες είναι λάθος. 2. Πρέπει να προσθέσω 24 καθηγητές στη λίστα. Πως μπορώ να το κάνω; |
|
| |||
| |||
|
Καίτη σχετικά με τις απορίες σου: «1. Πως δείχνω ποιοι συνάδερφοι πρέπει να μπουν πρώτη βάρδια και ποιοι δεύτεροι; τους έγραψα τυχαία στην λίστα και μου τους εμφάνισε τυχαία στις υπηρεσίες και κάποιες είναι λάθος.» Στο φύλλο εργασίας υπάρχουν 10 στήλες. Αν ένας εργαζόμενος, μία συγκεκριμένη ημερομηνία, τοποθετηθεί με το πάτημα του κουμπιού στη στήλη με τίτλο "Πόστο2 (11-14)", σημαίνει ότι θα εργαστεί στο πόστο 2 το χρονικό διάστημα από 11:00 έως 14:00. Με άλλα λόγια οι τίτλοι των στηλών καθορίζουν που θα εργαστεί κάποιος τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Αν δεν βολεύουν οι τίτλοι που όρισα μπορείς να τους αλλάξεις. Γράφεις επίσης κάποιες είναι λάθος. Τι εννοείς; «2. Πρέπει να προσθέσω 24 καθηγητές στη λίστα. Πως μπορώ να το κάνω;» Στο συνημμένο έκανα αλλαγές ώστε να μπορείς να προσθέσεις μέχρι 30 εργαζόμενους. Σημειώνω πάντως ότι στο αρχικό μήνυμά σου γράφεις ότι είναι 12. Θα πρότεινα να ξαναδιαβάσεις τις ενέργειες που αναφέρονται στο φύλλο εργασίας και να τις εφαρμόσεις με τη σειρά αρίθμησής τους. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [VBA] Πρόγραμμα Αδειών Προσωπικού | spiroschrysis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 37 | 20-11-24 21:16 |
| [Γενικά] Πρόγραμμα Αδειών Προσωπικού | spmatrix | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 15 | 07-03-23 18:01 |
| Πρόγραμμα εργασίας- Εφημερίες- Επιτηρήσεις- Κατανομή προσωπικού σε βάρδιες (πόστα) | kapetang | Excel samples - Χρήσιμα αρχεία & παραδείγματα | 0 | 12-02-23 13:57 |
| [Συναρτήσεις] βαρδιες προσωπικού | spiros1982 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 12-12-21 17:42 |
| [Γενικά] Πρόγραμμα για βάρδιες | XATZOPOULOS DHMOKRITOS | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 25-10-20 10:12 |
Η ώρα είναι 19:14.

Υβριδικός τρόπος