Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 04-11-23, 15:33
Katerinatra Ο χρήστης Katerinatra δεν είναι συνδεδεμένος
Όνομα: Κατερινα
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2016
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή πρόγραμμα εφημεριων εκπαιδευτικών

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kapetang Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλησπέρα

Στο συνημμένο παρουσιάζω μία πιo ολοκληρωμένη λύση.

1)
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για 1 ή 2 βάρδιες (πχ πρωινή, απογευματινή).

2)
Για την εκτέλεση από κάποιους εργαζόμενους 2 υπηρεσιών ημερησίως.

3)
Το πρόγραμμα είναι δίκαιο. Όλοι ίδιες υπηρεσίες.

Μπορεί, όμως από το φύλλο Data, βλέποντας τα στοιχεία και πριν από την επιλογή (πάτημα κουμπιού),
με κατάλληλη πριμοδότηση, να ελαφρύνουμε κάποιους.

Ο σχεδιασμός και η λογική του προγράμματος εξηγείται στο φύλλο Help.

Το πρόγραμμα χρειάζεται δοκιμές. Είναι αρκετά πολύπλοκο και κάτι μπορεί να μου διέφυγε.

Θα χαρώ να γίνουν δοκιμές και να μου επισημανθούν λάθη ή απρόβλεπτη συμπεριφορά.

Προσοχή:
Δοκιμάζοντας το πρόγραμμα διαπίστωσα λάθη.
Προσπαθώ να τα διορθώσω και περιμένω επισημάνσεις

Παρατήρηση
Στο νέο συνημμένο διόρθωσα τα λάθη που είχα εντοπίσει.
Επίσης περιέλαβα ένα τρόπο για μειωμένη συμμετοχή στο πρόγραμμα όσων προσφέρουν και άλλες εργασίες.Το ζήτησε ο Γρηγόρης.
Αφού περιμένω κάποιες μέρες, για τυχόν παρατηρήσεις, θα το αναρτήσω στα "Χρήσιμα αρχεία & παραδείγματα".
Γεια σε όλους!

Εχετε κανει απίστευση δουλεια! Ευτυχως που σας βρηκα!
Θα μπορουσατε να με βοηθηκετε κι εμενα που μολις ανελαβα τις εφημεριες και εχω πελαγώσει;

Έχω 28 εκπαιδυετικους, που ενδεχεται να αυξηθούν αργοτερα μεσα στο σχολικό έτος.
Τα πόστα που πρέπει να καλύπτουν ειναι 5 : τουαλέτες, βρυσες, βραχόκηπος, αυλή, κυλικείο.
Κάθε πόστο θα πρέπει να καλύπτεται από διαφορετικό άτομο στην πρωινη βάρδια και διαφορετικο στη μεσημεριανή.
Καθε εβδομάδα θα πρεπει να υπάρουν και μερικοι εκπαιδευτικοι που θα ειναι εφεδρικοί ως αναπληρωτες , για να καλύπτουν τους πιθανούς απόντες. αυτο θα σημανει οτι δεν θα πρεπει να εχουν καμια εφημερια μέσα στην εβδομαδα.
Εδω εγω σκέφτομαι οτι έχω λοιπον 50 θεσεις μεσα σε κάθε εβδομάδα, αρα χρησιμοοιωντας τους 25, ο καθενας εφημερευει 2 φορες μεσα στην εβδομαδα.
Καθε εκπαιδευτικος θα πρέπει να περασει κυλιωμενα από όλα τα ποστα για να ειναι δίκαιο.
Το πρόγραμμα θα πρέπει να βγεί για όλο το έτος, κυλιομενα, επαναλαμβανομενο.
Για να περασουν ολοι από τον ρολο του εφεδρικού θα πρέπει να δημιουργηθουν 9 εβδομαδιαία προγραμματα νομίζω, που θα ξαναρχισει την 10η εβδομάδα. (3*9=27 εκπαιδευτιοί) Τον 28ο φοβαμαι δεν θα μπορεσω να τον βαλω ποτε εφεδρικό. Σωστά; Ή κατι άλλο
-------
Μπορω να εισαγω καπου, το πρόγραμμα των εκπαιδευτικών σε excel , οπου αφαινεται ποιες ωρες βρισκεται στο σχολειο καθε ενας, ωστε να τραβαει από εκει στοιχεια για τη διαθεσιμοτητα των εκπαιδευτικων (ιδανικα) , αφού αλλος μπορει να έρχεται για πρώτη βάρδια και αλλος για τη 2η .
Επίσης γιακαόμα ποιο διακιο, θα μπορουσε να προβλεφθει, καθε εκπαιδευτικός να εφημερευει σε βάρδια που δεν έχει σφιχτό πρόγραμμα, δηλαδή σε ημέρα που εχει και καποιο κενο.

Σας ειμαι ευγνώμων, προκαταβολικα!
Απάντηση με παράθεση