Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα σε όλους. Το θέματα που ζητάω τη βοήθεια σας είναι απλά στη περιγραφή και είναι τα εξής: 1) Αν μπορεί μια μακροεντολή να τρέξει σε δύο διαφορετικά φύλλα εργασίας ταυτόχρονα 2) Όταν τρέξω μια μακροεντολή να γράφεται το όνομα της σε ένα συγκεκριμένο κελί στο φύλλο εργασίας που βρίσκομαι 3) Αν υπάρχει μακροεντολή που να δημιουργεί λίστα σε ένα φύλλο εργασίας με τις μακροεντολές που έχω στο συγκεκριμένο βιβλίο εργασίας. Ευχαριστώ πολύ |
| ||||
| ||||
![]()
Καλησπέρα Παντελή, 1. Αν η μακροεντολή ελέγχει και διαβάζει τα ανοικτά βιβλία εργασίας, τότε πιστεύω πως μπορείς να εκτελείς ταυτόχρονα τον κώδικά της και σε άλλα φύλλα. 2. Μιας και οι μακροεντολές δεν αλλάζουν συχνά όνομα, μπορείς με ένα Range(όνομα κελιού).value = "όνομα μακροεντολής" να γράψεις χειροκίνητα το όνομά της. 3. Με τη βοήθεια του διαδικτύου, βρήκα και τροποποίησα έναν κώδικα που εμφανίζει τα ονόματα των μακροεντολών σε λίστα (επισυνάπτεται το αρχείο). Για να αποφύγεις τυχόν σφάλματα κατά την εκτέλεση του αρχείου, θα πρέπει να έχεις επιλέξει τα παρακάτω:
__________________ Your Curiosity Will Be The Death Of You! |
| |||
| |||
![]()
Χρήστο για μία ακόμα φορά σε ευχαριστώ πολύ. Είχες δίκιο και για το όνομα της μακροεντολής γιατί πολλές φορές το μυαλό μας κολλάει και σκεφτόμαστε δύσκολες και περίπλοκες λύσεις, ενώ η λύση μπορεί να είναι μπροστά μας και να είναι πολύ απλή. Τώρα για να κάνουμε και λίγο χιούμορ γιατί στίς τρεις πάντοτε η μία είναι δώρο Και για να μην ανοίξω νέο θέμα, σε ρωτάω αν ξέρεις πώς μπορούμε με μία μακροεντολή να κάνουμε μετάβαση στην τρέχουσα περιοχή και να τη μαρκάρουμε εξαιρώντας την πρώτη γραμμή ή την τελευταία γραμμή ή την πρώτη και τη δεύτερη γραμμή κλπ. Ευχαριστώ πολύ και πάλι. |
| ||||
| ||||
![]()
Καλησπέρα Παντελή, Δεν είμαι σίγουρος αν "έπιασα" σωστά το ζητούμενό σου, αλλά θα προσπαθήσω να απαντήσω με παράδειγμα: Με την εντολή Range("1:1,3:4,7:7,10:11").Select μαρκάρεις τις γραμμές 1, 3 με 4, 7 και 10 με 11. Είναι σαν να έχεις πατημένο το Ctrl κα με το ποντίκι να επιλέγεις τις αντίστοιχες γραμμές. Όμοια, μπορείς να το κάνεις και για περιοχές, όπως Range("A1:D1,A11:A20,B20:C30,D10:F11").Select. Κάτι τέτοιο εννοείς;
| |||
| |||
![]()
Χρήστο καλησπέρα δεν εννούσα αυτό, Έχουμε ένα πίνακα που το πλήθος των γραμμών του αυξάνει κάθε μέρα λόγω καταχωρήσεων Απο Α2 εως G5 που είναι σήμερα ( στη πρώτη γραμμή (Α1 έως G1) είναι οι επικεφαλίδες ) αύριο θα είναι Α2 'εως G10. Εγώ θέλω να μου μαρκάρει απο Α3 έως τη τελευταία γραμμή. Για τη πρωτη μέρα σύμφωνα με το παράδειγμα να μου μάρκαρε απο Α3 έως G5 και τη δεύτερη ημέρα απο Α3 Έως G10. Εγώ αυτό χρειάζομαι αλλά για να μαθαίνουμε περισσότερα έβαλα και τα άλλα ερωτήματα. α) Να μου μαρκάρει από Α2 έως τη προτελευταία γραμμή β)να μου μαρκάρει απο Α4 ( τρείς γραμμές μετά τις επικεφαλίδες ) έως 2 γραμμές πριν την τελευταία γραμμή και όλα αυτά ανεξάρτητα αν ο πίνακας μεταβάλλεται. Νομίζω ότι γίνεται μόνο με μακροεντολή. Και πάλι σε ευχαριστώ πολύ |
| ||||
| ||||
![]()
Παντελή, Στο επισυναπτόμενο αρχείο θα βρεις μερικά από τα παραδείγματά σου ως προς το πως επιλέγουμε γραμμές σε μια περιοχή που είναι χαρακτηρισμένη ως πίνακας. Δουλεύοντας σε περιοχή-πίνακα έχουμε πολλά περισσότερα πλεονεκτήματα, τόσο σε περιβάλλον κώδικα όσο και σε περιβάλλον χρήστη, από ότι αν χρησιμοποιούσαμε μια απλή περιοχή κελιών. Μελέτησε λίγο τους κώδικες και ρωτάς μετά ό,τι χρειάζεσαι.
| |||
| |||
![]()
Σίγουρα για εσένα τα περισσότερα απο αυτά που ρωτάω να είναι απλά, πάντως εγώ νιώθω σα να βλέπω ένα ταχυδακτυλουργό ένα μάγο και μένω με το στόμα ανοιχτό σαν μικρό παιδάκι. Σε ευχαριστούμε για όλα. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ SQL | Nikolakiss | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 10-09-21 10:02 |
[ Ερωτήματα ] Ερωτηματα-SQL | spyridoula_mu | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 04-06-20 10:45 |
Μακροεντολές | Charly | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 21-12-17 17:20 |
Δύο ερωτήματα σε μια φόρμα | eliok | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 13-04-13 21:02 |
Εκθέσεις από ερωτήματα | iondep | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 04-11-10 16:12 |
Η ώρα είναι 10:46.