Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα, Έχω τα δεδομένα στο excel. Στη στήλη Α έχω τον μοναδικό κωδικό κάποιων ατόμων και στη στήλη Ε πόσες φορές συμμετείχαν στη δράση. Αυτό που θα ήθελα είναι να έχω 2 νέες στήλες όπου η μία θα έχει τον μοναδικό Id και μια άλλη στήλη με το πόσες φορές συμμετείχε στη δράση, γιατί τώρα δεν μπορώ να βρω πόσες φορές το χ άτομο συμμετείχε στη δράση. Ελπίζω να έχω γίνει κατανοητή... Ευχαριστώ. |
| ||||
| ||||
![]()
Καλησπέρα Αγγελική, Δες στο συνημμένο αν αυτό είναι το ζητούμενό σου. Δηλαδή πόσες φορές συμμετείχε ένα άτομο σε δράσεις. Η στήλη G προκύπτει από επικόλληση της Α και εφαρμόζοντας στη συνέχεια κατάργηση διπλοεγγραφών.
__________________ Your Curiosity Will Be The Death Of You! |
| |||
| |||
![]()
Γεια σου Χρήστο, το έκανα σε αρχείο με 6000 εγγραφές περίπου αλλά δεν μου βγαίνουν τα ίδια αποτελέσματα με αυτά της στήλης "Έλεγχος" που μου είχες μάθει εσύ πριν λίγο καιρό.
|
| ||||
| ||||
![]()
Στο κίτρινο πλαίσιο εμφανίζεται η συχνότητα ενός μαθητή. π.χ. ο μαθητής ....8971f στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας εμφανίζεται 4 φορές, δηλαδή σε 4 διαφορετικές δράσεις. Αυτό είναι σωστό ή μήπως πρέπει να υπάρχει κι άλλο κριτήριο;
| |||
| |||
![]()
Ναι σωστό είναι αυτό που λες... Αυτό θέλω, απλά ήθελα να φαίνεται και σε ποιο Πανεπιστήμιο είναι ο καθένας, εκτός από τις πόσες φορές, αλλά δεν το βλέπω να γίνεται γιατί κάποιος ή κάποια μπορεί να έχει συμμετάσχει και σε διαφορετικά πανεπιστήμια.
|
| |||
| |||
![]()
Το ζητούμενό μου είναι να βρεθεί ο αριθμός συμμετοχών του καθενός και σε ποιο πανεπιστήμιο, αν είναι διαφορετικά πανεπιστήμια δεν με πειράζει, μπορεί να πάρει την τιμή του πρώτου ή αυτού που εμφανίζεται περισσότερες φορές. Υπάρχει τρόπος; Δηλαδή να βρεθώ σε ένα φύλλο με μοναδικό αριθμό, πανεπιστήμιο και αριθμό συμμετοχής. Δεν ξέρω αν ζητάω πολλά. |
| ||||
| ||||
![]()
Καλημέρα Αγγελική, Ρίξε μια ματιά στο συνημμένο αρχείο. Το πήρα από το προηγούμενό σου θέμα που έχει αρκετά δεδομένα. Ελπίζω να είναι αυτό που χρειάζεσαι. Ο πράσινος πίνακας είναι τα δεδομένα. Στον μπλε πίνακα, όμοια όπως και παραπάνω, οι G και H είναι η επικόλληση των B και D εφαρμόζοντας πάλι κατάργηση των διπλοεγγραφών. Η διαφορά βρίσκεται στο ότι θα πρέπει να επιλέξεις και τις δύο στήλες μαζί, έτσι ώστε να παραμείνει ένας φοιτητής με διαφορετικό πανεπιστήμιο, αν συμμετείχε. Στη στήλη Ι απλά εφαρμόζεις τη συγκεκριμένη συνάρτηση. Τέλος, μια πιο γρήγορη και άμεση λύση είναι ο συγκεντρωτικός πίνακας. Στο φύλλο ΣΥΝΟΛΑ χρησιμοποίησα συγκεντρωτικό πίνακα στα δεδομένα (πράσινο πίνακα), όπου τα αποτελέσματα ταιριάζουν μ' αυτά του μπλε πίνακα. Αν έχεις απορίες πάνω στη λειτουργία του συγκεντρωτικού πίνακα, με ενημερώνεις.
| |||
| |||
![]()
Χρήστο καλημέρα, Ναι Χρήστο κατάλαβα...ωραία η συνάρτηση. Παρόλα αυτά, οι γραμμές 11 έως 14 είναι το ίδιο άτομο, δηλαδή δεν έχει καταργηθεί η διπλοεγγραφή επειδή έχει συμμετάσχει σε διαφορετικά πανεπιστήμια. Μήπως δεν γίνεται τελικά και πρέπει να το κάνω χειροκίνητα; Ο συγκεντρωτικός δεν με βολεύει γιατί θέλω μετά να δω πόσες άντρες συμμετείχαν μία φορά και σε ποιο πανεπιστήμιο. Για αυτό εμμένω στα υπόλοιπα. |
| ||||
| ||||
![]()
Μπερδεύτηκα λίγο νομίζω... Θα με διευκόλυνες αν ανέβαζες ένα μικρό δείγμα των τελικών δράσεων με μερικά παραδείγματα για το πως και τι θέλεις να βλέπεις. Πάντως αυτό με τους άντρες που συμμετείχαν μία φορά και σε ποιο πανεπιστήμιο, πιστεύω πως φαίνεται στο συγκεντρωτικό πίνακα και στη συνάρτηση. Ο συγκεντρωτικός πίνακας είναι δυναμικό εργαλείο και του αλλάζεις μορφή σύμφωνα με το ζητούμενό σου.
| |||
| |||
![]() Παράθεση:
Έχεις δίκιο έτσι όπως τα λέω... Έχω πελαγώσει... Λοιπόν επισυναπτω ένα excel και έχω βάλει τι θέλω να βλέπω, έχω και ένα σχόλιο στην πρώτη γραμμή. Δεν θέλω να σε παιδέψω, αν γίνεται με κάποιο τρόπο. Ο συγκεντρωτικός δεν μου δίνει αυτό που ζητάω. Έτσι καταλαβαινω τουλάχιστον. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[ Εκθέσεις ] Διπλοεγγραφές | xristos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 15-09-20 11:43 |
[VBA] Διπλοεγγραφες και παρουσίαση ανα τμήμα | pant | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 04-12-17 11:34 |
[Excel07] διπλοεγγραφες σε excel | pnemtsa | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 08-02-17 09:26 |
Συγχρονισμός - Ενημέρωση, Διπλοεγγραφές | kellis | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 27-11-13 19:40 |
[Συναρτήσεις] Διπλοεγγραφές | pierrita | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 28-03-12 14:08 |
Η ώρα είναι 05:30.