| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλημερα . Έχω ένα αρχείο στο excel που έχει ένα φύλλο με δυο στήλες. Η μια με ημερομηνία και δίπλα περιγραφή Η στήλη ημερομηνία περιλαμβάνει πολλές χρονιές . Θα ήθελα σε διπλανό φύλλο να βάζω σε ένα κελί μια χρόνια π.χ. 2011 και από κάτω να συμπληρώνονται από την συγκεκριμένη χρόνια οι ημερομηνίες-εγγραφές που είναι στο πρώτο φύλλο και αφορούν αυτή την χρόνια , όσες είναι (άλλες χρονιές είναι λίγες άλλες πολλές. Επίσης αν είναι δυνατόν επειδή αυτά θα εκτυπωθούν θα ήθελα αν είναι δυνατόν να μπορεί να δουλέψει κ λίγο πιο δίπλα και μια άλλη χρόνια , να μην χρειάζεται δηλαδη να κάνω εκτυπωση φύλλο κ χρόνια. Ευχαριστω |
|
| ||||
| ||||
|
Καλημέρα Μαρία, Έχω την εντύπωση πως το απλό φίλτρο του Excel καλύπτει απόλυτα το ζητούμενό σου, χωρίς να χρησιμοποιήσεις νέο φύλλο εργασίας. Μπορεί να γίνει και με χρήση συναρτήσεων σε νέο φύλλο όπως το ζητάς, αλλά θα υπάρξουν πιθανές καθυστερήσεις αν τα δεδομένα είναι αρκετά και αυξάνονται με τον καιρό. Αν χρειάζεσαι παράδειγμα με το φίλτρο, θα μπορούσα να ανεβάσω ένα.
__________________ Your Curiosity Will Be The Death Of You! |
|
| |||
| |||
|
καλημερα ευχαριστω για την απαντηση το φιλτρο δεν μου καλυπτει την αναγκη να εμφανιζουνται στο ιδιο φυλλο παραπανω απο ενα ετη. μπορεις σε παρακαλω να μου δειξει συναρτησεις . ευχαριστω |
|
| ||||
| ||||
|
Μαρία, Έλεγξε το συνημμένο αρχείο και ελπίζω να σε καλύπτει, αν έπιασα τη λογική. φύλλο ΔΕΔΟΜΕΝΑ: Είναι το κεντρικό φύλλο με τις καταχωρήσεις των δύο στηλών (πίνακας ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ). φύλλο ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ: Στα μπλε κελιά βάζεις το έτος ώστε να σου εμφανιστούν από κάτω οι εγγραφές που το αφορούν. Έβαλα τρεις στήλες για τρία έτη αναζήτησης.
|
| |||
| |||
|
ευχαριστω για τον χρονο αλλα θα προτιμουσα κατι οπως στο συνημμενο (το εκανα χειροκινητα)
|
|
| ||||
| ||||
|
Μαρία, Για δες αν είναι εντάξει τώρα. Η στήλη ΕΤΟΣ είναι βοηθητική με τύπο για την αναζήτηση στα γκρίζα κελιά, όπου εκεί θα γράφεις μόνο το έτος.
|
| |||
| |||
|
γιατι απο την αντιγραφη δεν μου αφηνει να αλλαξω την στηλη ?
|
|
| ||||
| ||||
|
Γιατί είναι συνάρτηση-πίνακα και για να λειτουργήσει σωστά, πατάς ταυτόχρονα Ctrl+Shift+Enter και όχι απλά Enter, όπως οι συνηθισμένες. Δηλαδή: 1. Μαρκάρεις την περιοχή που θέλεις να εφαρμόσεις τη συνάρτηση, π.χ. G3:G100. Το πρώτο επιλεγμένο κελί πρέπει να είναι το κελί με τη συνάρτηση. 2. Πατάς F2 για να μπεις μέσα στο κελί με τη συνάρτηση. 3. Πατάς Ctrl+Shift+Enter. Θα εμφανιστούν στην αρχή και στο τέλος της συνάρτησης αγκύλες {...} πως έγινε σωστά η διαδικασία. Λειτουργεί και ως ασφάλεια για να μην σβήσεις καταλάθος κάποιο κελί (θα εμφανιστεί μήνυμα λάθος).
|
| |||
| |||
|
ανοιγει το κελι με το f2 αλλα το ctrl-alt-enter δεν κανει τιποτα. κι ευχαριστω παρα παρα πολυ για ολον τον κοπο. |
|
| ||||
| ||||
|
Ctrl+Shift+Enter όχι Alt. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα! Ευχαρίστησή μου! :)
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| Εργαλεία Θεμάτων | |
| Τρόποι εμφάνισης | |
| |
Η ώρα είναι 04:34.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο