| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα και η ζωή συνεχίζεται τον Αύγουστο... Ερώτηση: υπάρχει τρόπος στο φύλλο TOTAL (ΚΕΛΙ Β2), μέσα από κάποια συνάρτηση, να παίρνει τα ποσά από το PRICE αλλά ανάλογα με το μήνα από τη στήλη C1 (φύλλο ESCAPE); Επισυνάπτω excel για καλύτερα. Ευχαριστώ πολύ Αγγελική |
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα Αγγελική, Δοκίμασε το συνημμένο αρχείο αν σε βολεύει. Έκανα μόνο τη γραμμή του ESCAPE και άφησα τις υπόλοιπες για εσένα ώστε να πιάσεις τη λογική του τύπου. Αντέγραψε ένα κελί με τύπους και κάνε ειδική επικόλληση τύπων στα υπόλοιπα. Η μόνη διόρθωση που πρέπει να κάνεις στους νέους τύπους είναι να διορθώσεις το όνομα "ESCAPE" με το αντίστοιχο της κάθε γραμμής, π.χ. στη δεύτερη γραμμή το "ESCAPE" πρέπει να γίνει "BOOKING". Επίσης, άλλαξα τη μορφή και τις τις τιμές των επικεφαλίδων (πρώτη κάθε μήνα) ώστε να φαίνεται ολογράφως ο κάθε μήνας. Αν έχεις δυσκολία στην εφαρμογή του, ενημέρωσέ με να το ανεβάσω.
__________________ Your Curiosity Will Be The Death Of You! |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Χρήστο, Δεν έχω λόγια να σε ευχαριστήσω... Λίγες από τις γνώσεις σου ήθελα...! Καλά έκανες και άφησες τα υπόλοιπα γιατί έτσι μπαίνω στη λογική (προσπαθώ τουλάχιστον). Καλό βράδυ και καλό υπόλοιπο Αυγούστου! Αγγελική |
|
| |||
| |||
|
Χρήστο καλημέρα, Επανέρχομαι γιατί προσπάθησα να χρησιμοποιήσω τη συνάρτηση και σε έναν άλλον πίνακα που θέλω να φτιάξω. Μέσα στο excel που επισυνάπτω έχω 3 φύλλα, το ένα 2023, 2022 και total. Θέλω στο σύνολο να παίρνει τιμές από το 2023 ή το 2022. Ενώ το 2023 το πέτυχα, κάνω αντίστοιχα για το 2022 αλλά κάτι δεν πάει καλά. Μήπως μπορείς να με βοηθήσεις; Σε ευχαριστώ |
|
| |||
| |||
|
Το πρόβλημα είναι στην ημερομηνία, επειδή δεν είναι 2023 αλλά 2022. Κάπως αλλιώς πρέπει να οριστεί;
|
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα Αγγελική, Έκανα κάποιες διορθώσεις και τροποποιήσεις στο συνημμένο αρχείο. Οι τροποποιήσεις αφορούν μια μικρή βοήθεια στην αντιγραφή/επικόλληση των περιοχών που χρησιμοποιείς στην παρουσίαση των συγκεντρωτικών στοιχείων. Πλέον αν αντιγράψεις την περιοχή Α1:Ι12 και την επικολλήσεις κάπου άλλου (π.χ. Α31:Ι42), κάνοντας τις παρακάτω αλλαγές μπορείς να έχεις τα επιθυμητά δεδομένα: 1. Δημιουργείς το φύλλο έτους για τα δεδομένα της νέας εποχικότητας (π.χ. 2024). 2. Αλλάζεις το έτος στο πράσινο κελί της νέας περιοχής, π.χ. Α31 3. Μαρκάρεις την περιοχή του νέου πίνακα με τα σύνολα των μηνών (π.χ. Β33:Ι39) και αντικαθιστάς το κομμάτι των συναρτήσεων '2023'! με το '2024'!. Αν φαίνονται πολύπλοκα τα παραπάνω, με ενημερώνεις. Πάντως μπορείς να έχεις ένα κεντρικό φύλλο καταχωρήσεων και τα σύνολα να βγαίνουν με συγκεντρωτικό πίνακα. Μπορώ να ανεβάσω κάποιο παράδειγμα αν σε ενδιαφέρει.
__________________ Your Curiosity Will Be The Death Of You! |
|
| |||
| |||
|
Σχετικά με το 3, πώς αντικαθιστώ το κομμάτι συναρτήσεων '2023'! με το '2024'!;
|
|
| |||
| |||
|
Ναι θα ήθελα ένα παράδειγμα συγκεντρωτικών μήπως είναι καλύτερο, απλά τα πεδία salaries και outgoing μπαίνουν στο φύλλο σύνολο, δεν προέρχονται δλδ από το φύλλο του έτους.
|
|
| |||
| |||
| Παράθεση:
Άκυρο, οκ, κατάλαβα... Νομίζω ότι έχω μπερδευτεί λίγο. Κάτσε να το ξαναδώ πάλι. |
|
| |||
| |||
|
Συγγνώμη, τελικά δεν μπορώ να το αντικαταστήσω. Ένα ένα;
|
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Συναρτήσεις] ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΣΤΗΛΗ | gantonio21 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 18-03-23 09:22 |
| [Excel07] Αντιστοίχιση στηλών | aggelaki83 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 06-05-22 10:37 |
| Διαμερισμός ποσού σε τμήματα και αντιστοίχιση τιμής σε κάθε τμήμα | kapetang | Excel samples - Χρήσιμα αρχεία & παραδείγματα | 0 | 02-07-18 07:07 |
| [VBA] Μετακίνηση κελιών με χρώμα σε άλλη στήλη | ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 14-05-18 16:05 |
| [Γενικά] Πως μπορώ να μεταφέρω τα δεδομένα που θα επιλέγω από μια στήλη σε μια άλλη | sakplak | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 22 | 09-03-12 17:08 |
Η ώρα είναι 02:34.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο