Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
καλησπέρα σε όλους αναζητώ λύση στο παρακάτω πρόβλημα. Έχω μια "σταθερή" καρτέλα ( αρχείο : πελάτες Δημήτρη ) στην οποια περιέχονται στοιχεία κάποιον πελατών από το σύνολο του πελατολογίου μου. Στην άλλη καρτέλα ( αρχείο : πληρωμές μήνα ) είναι μια καρτέλα που δημιουργείται κάθε μήνα και αναγράφει ποιοι πελάτες πληρώσανε και τι ποσά. Αυτό που θέλω είναι, στο "Πελάτες Δημήτρη" στο φύλλο "ΦΕΒ 2023" να καταχωρηθούν όσοι πελάτες ανήκουν στο πελατολόγιο Δημήτρη ( αριθμός , ονοματεπώνυμο) και εμφανίζουν πληρωμές στο "Πληρωμές μήνα" μαζί με το ποσό πληρωμής και την ημερομηνία πληρωμής. Επισυνάπτω δυο αρχεία , στο αρχείο Πελάτες Δημήτρη έχω δημιουργήσει το φύλλο "ΦΕΒ 2023" και καταχώρησα manual το αποτέλεσμα που επιθυμώ να εμφανίζεται . |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα Αντώνη, δες μια πρόταση στα συνημμένα |
| |||
| |||
![]()
@kapetang , καλησπέρα, ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σου και την πρόταση σου η οποία ....δουλεύει αποτελεσματικά! Θα σε παρακαλέσω να μου εξηγήσεις λίγο 1. δημιούργησες μια ετικέτα με όνομα help2 "για την αποφυγή....." , δηλαδή; Τι θές να πεις με αυτό; τι εξυπηρετεί; 2. Παρατήρησα στο help2 οτι value = {...} , προσπάθησα να δημιουργήσω μια νέα ετικέτα , επιλέγοντας από το μενου ΤΥΠΟΙ , το πεδίο "Ορισμός ονοματος" . καταχώρησα ως όνομα το ΤΕΣΤ και στο εύρος εργασίας μου έβγαλε να επιλέξω Α. Βιβλίο εργασίας Β. φύλλο1 Γ. ΦΕΒ 2023 . Αν κατάλαβα καλά πρέπει να επιλέξω ΦΕΒ 2023 , όμως όταν το επιλέγω η τιμή value είναι κενή , πως θα πάρει την τιμή {...} ή δεν έχει σημασία ;
|
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα 1) Οι τύποι που χρησιμοποιώ περιέχουν συναρτήσεις. Για να γίνουν κατανοητοί απαιτείται η γνώση των συναρτήσεων COUNTIF(), ROW(), INDEX(), MATCH(), SMALL(). 2) Το help2 είναι το όνομα του τύπου: =IF(COUNTIF('ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΜΗΝΑ.xlsx'!monthPay2[ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΕΛΑΤΗ];custDim[ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΕΛΑΤΗ])>0;ROW(custDim[ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΕΛΑΤΗ])) Στον τύπο: =INDEX(Φύλλο1!A:A;SMALL(help2;ROW($A1))), βλέπουμε ότι χρησιμοποιείται το όνομα help2. Αν δε βάζαμε το όνομα, αλλά τον τύπο που αντιπροσωπεύει, ο τύπος θα γινόταν περίπλοκος και δυσνόητος. 3) Πως δημιουργούμε ονόματα δεν περιγράφεται σύντομα. Μπορείς να μάθεις αναζητώντας κατάλληλα άρθρα στο Internet. 4) Πρέπει να γνωρίζουμε επίσης τους πίνακες και πως αναφερόμαστε σε στήλες του. |
| |||
| |||
![]()
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σου και την λεπτομερή απάντηση σου.
|
| |||
| |||
![]()
Να είσαι καλά και καλή συνέχεια.
|
| |||
| |||
![]()
Δυστυχώς, δεν λειτουργεί! στο αρχείο "ΠΕΛΑΤΕΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ" στο Φύλλο ΦΕΒ 2023, ενω η πρώτη στήλη "γεμίζει" σωστα η δεύτερη κ η τριτη μου βγάζει #Δ/Υ
|
| |||
| |||
![]()
Δοκίμασέ το έχοντας ανοιχτά και τα 2 βιβλία. Πρώτα άνοιξε το "ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΜΗΝΑ" και μετά το "ΠΕΛΑΤΕΣ ΔΗΜΗΤΡΗ". |
| |||
| |||
![]()
όχι δεν κατάλαβες, όταν είμαι στην καρτέλα ΦΕΒ2023 του πελάτες Δημήτρης, ενω η πρώτη στήλη δουλεύει οι άλλες δεν εμφανίζουν αποτέλεσμα
|
![]() |
Ετικέτες |
excel, αναζήτηση, συναρτήσεις |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Συναρτήσεις] υπολογισμός αθροίσματος βάσει χρώματος | mantarinia | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 15-06-22 19:55 |
Τιμές πεδίου από άλλον πίνακα και αυτόματη καταχώρηση | jamman | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 15-07-20 10:57 |
Μεταφορά στοιχείων πεδίου σε άλλον πίνακα | Ρούλα | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 06-05-20 20:49 |
[VBA] Υπολογισμός αθροίσματος | ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 12 | 16-07-18 16:49 |
[Συναρτήσεις] υπολογισμός αθροίσματος από συγκεκριμένο σημείο αναφοράς | pierta | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 26-05-18 09:52 |
Η ώρα είναι 19:12.