| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Σας χαιρετώ και πάλι. Φτιάχνω σε ένα φίλο μία λίστα ώστε να παρακολουθεί τις πληρωμές σε ένα μικρό σύλλογο που είναι μέλος. Έχω το εξής πρόβλημα. Δεν μπορώ στο κελί G3 & G5 να υπολογίσω τα εισπραχθέντα και τα ληξιπρόθεσμα του μήνα σύμφωνα με τις εγγραφές στη στήλη C. Αν μπορούσε να βοηθήσει κάποιος θα το εκτιμούσα πολύ. Επισυνάπτω το αρχείο.
|
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα Οι τύποι στnν περιοχή G8:G105 επιστρέφουν κείμενο και όχι αριθμούς, με αποτέλεσμα το οποιοδήποτε άθροισμά τους να είναι μηδέν (0). 1) Διόρθωσε, στην περιοχή G8:G105, τους τύπους της μορφής: =IF(E8="Οικογενειακή"; "20";"25"), σε: =IF(E8="Οικογενειακή"; 20;25). 2) Άλλαξε τον τύπο στο κελί G5: =SUMIF(C8:C147;"<>";G8:G147)-G3, στον απλούστερο και κατανοητό: =SUM(G8:G105)-G3 |
|
| |||
| |||
| Παράθεση:
|
|
| |||
| |||
|
Ξέχασα να σημειώσω αν υπάρχει η δυνατότητα οι αριθμοί στις στήλες G,I κλπ να μην είναι ορατοί οι αριθμοί εξ αρχής αλλά να εμφανίζονται πχ όταν πάω να εισάγω στη στήλη Ε το είδος της συνδρομής. Δοκίμασα με =IF(ISBLANK(Ε8) στην αρχή του τύπου και δεν μου δούλεψε.
|
|
| |||
| |||
|
Στο G8, δοκίμασε τον τύπο: =IF(E8<>"";IF(E8="Οικογενειακή"; 20;25);"") και στο E8 τον: =IFERROR(G8*12;"") |
|
| |||
| |||
| Παράθεση:
![]() ![]() |
|
| |||
| |||
|
Να είσαι καλά και καλή συνέχεια!
|
|
| |||
| |||
|
Είπα να μην ρωτήσω ξανά για να μην τα θέλω όλα έτοιμα αλλά όσο κι αν έψαξα εδώ και πολλές ώρες δεν βρήκα λύση. Έχω κάνει μία δυναμική λίστα χωρίς κενά στο παραπάνω που σας έστειλα. Στη στήλη Α; =IF(B2="";"";MAX(A$1:A1)+1) Στη στήλη Β: =IFERROR(INDEX($B$2:$B$143;MATCH(ROW()-ROW($O$1);$M$2:$M$143;0));"") Στην επικύρωση δεδομένων: =OFFSET($B$1;1;0;MAX($A:$A);1) Όλα καλά μέχρι που όταν κάνω διαγραφή κάποιας εγγραφής και μου βγάζει: =IF(#ΑΝΑΦ!="";"";MAX(Δεδομένα!A$1:A3)+1) και δεν λειτουργεί μετά η λίστα. Υπάρχει λύση σε αυτό ή είναι αδυναμία του Excel; |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα 1) Γενικά στο excel, όταν ένας τύπος αναφέρεται σε κάποιο κελί, δε πρέπει να το διαγράφουμε, επειδή καταστρέφεται η αναφορά και προκαλείται λάθος. Κάποιες φορές όμως αυτό δε συμβαίνει (δες στο συνημμένο ένα παράδειγμα). 2) Δεν ξέρω τι θέλεις να πάρεις, αλλά με μια ματιά ο τύπος στη στήλη Β μου φαίνεται προβληματικός, επειδή προκαλεί κυκλική αναφορά (θέλουμε να βρούμε μία τιμή στηριζόμενοι σε μία λίστα τιμών, που περιέχει και τη ζητούμενη). Η τιμή της συνάρτησης ROW($O$1) είναι σταθερά 1, γιατί μπήκε στον τύπο; |
|
| |||
| |||
| Παράθεση:
To user name είναι: Admin και το Password: 123456 |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Μορφοποίηση] μορφοποιηση μηνα | stavross | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 20-03-22 08:33 |
| [Συναρτήσεις] Μεταφορά ποσών από μήνα σε μήνα | dimitrisp | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 10-11-18 18:27 |
| [Μορφοποίηση] Μορφοποίηση μήνα | steliosgr | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 10 | 30-05-18 20:57 |
| [Συναρτήσεις] DATEDIF ανά μήνα | shotcon | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 23 | 21-02-12 15:56 |
| [Γενικά] Συγκεντρωτικό για όλο τον μήνα. | misirlis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 12 | 10-06-11 10:20 |
Η ώρα είναι 17:47.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο