| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα στην ομάδα, Προσπαθώ να βρω μια συνάρτηση, η οποία όταν βρίσκει μια ημερομηνία που είναι παραμονή και εργάσιμη μιας Αργίας (π.χ. φέτος η 28η Οκτωβρίου είναι Παρασκευή) να εμφανίζει έναν συγκεριμένο αποτέλεσμα (δλδ την Πέμπτη 27/10 να εμφανίσει αποτέλεσμα 5,25) Τα Θεοφάνεια φέτος που ήταν Πέμπτη 6/1, θέλω την Τετάρτη στο κελί που θέλω να προβλέψει και να βγάλει αποτέλεσμα 5,25. Όμως, εάν η Αργία πέφτει Κυριακή ή Δευτέρα (που οι προηγούμενες ημέρες είναι Σάββατο και Κυριακή_μη εργάσιμες στην συγκεκριμένη εργασία), να ΜΗΝ εμφανίζουν το αποτέλεσμα που ανέφερα πιο πάνω (να εμφανίζουν αποτέλεσμα μηδέν (0). Σας ευχαριστώ όλους. |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Υποθέτω ότι η περιοχή με τις ημερομηνίες των εορτών έχει ονομαστεί eortes. Επίσης η ημερομηνία που θα ελεγχθεί βρίσκεται στο κελί c1 και στο κελί d1 θα τοποθετηθεί ο ζητούμενος τύπος. Προτείνω τον ακόλουθο: =IF((WEEKDAY(C1;2)<6)*(COUNTIF(eortes;C1)<1)*(COUN TIF(eortes;C1+1)>0);5,25;0) 1) ο πρώτος παράγοντας εξασφαλίζει ότι η ημερομηνία (c1) δεν είναι Σαββατοκύριακο. 2) ο δεύτερος παράγοντας εξασφαλίζει ότι η ημερομηνία (c1) δεν είναι γιορτή. 3) ο τρίτος παράγοντας εξασφαλίζει ότι η επόμενη ημερομηνία (c1+1) είναι αργία. |
|
| |||
| |||
|
Φίλε Γιώργο σε ευχαριστώ Θα το δοκιμάσω και θα σου πω |
|
| |||
| |||
|
Φίλε Γιώργο σε ευχαριστώ. Το δοκίμασα και δουλεύει μια χαρά! Επισυνάπτω και το αρχείο που με την βοήθειά σου θα ξεκινήσω μια εργασία που θέλω. |
|
| |||
| |||
|
Να είσαι καλά φίλε Σπύρο και καλή συνέχεια.
|
|
| |||
| |||
|
Φίλε Γιώργο καλημέρα Θα ήθελα την βοήθειά σου, εάν μπορείς: Στο αρχείο που επισυνάπτω paramoni_argias_v1.0 , όταν πληκτρολογώ κάποιον κωδικό π.χ. 127 τότε να μου βγάζει 5,25. όταν πληκτρολογώ 128 να βγάζει 5 Και όταν βάζω την περιγραφή "EΞΑΙΡ." να βγάζει 2 Όμως κάθε εργάσιμη 21/2 (εκτός ΣΚ) και κάθε Αγίου Πνεύματος τα παραπάνω αποτελέσματα να είναι τα παρακάτω: 127 ----> 4,25 128 ----->5,00 ΕΞΑΙΡ. -----> 2 Ευχαριστώ εκ των προτέρων Καλη σου μέρα |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα Σπύρο δες το συνημμένο. Η χρήση ονομάτων στους τύπους, ειδικά αν οι συνθήκες που ορίζουμε είναι σύνθετες, είναι απαραίτητη. Τα ονόματα απλοποιούν τους τύπους και βοηθούν στην προσαρμογή τους. |
|
| |||
| |||
|
Φίλε Γιώργο καλημέρα, Σε ευχαριστώ πολύ για την πάντα πολύτιμη βοήθειά σου! Στο αρχείο που μου επισύναψες, από λάθος διατύπωση δική μου, δεν ανέφερα ότι στις εργάσιμες υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας (από ΔΕΥ-ΠΑΡ) στην στήλη "Νέο ποσό" να βγάζει αποτέλεσμα 0 όταν πληκτρολογώ 127 ή 155. Δηλαδή: Έαν πληκτρολογήσω 127 και ημερομηνία π.χ. 14/6/2022 ή 15/6/2022 κ.ο.κ (εργάσιμες ημέρες) να μου βγάζει αποτέλεσμα 0. Το ίδιο εάν πληκτρολογώ 155 και ημερομηνία π.χ. 14/6/2022 ή 16/6/2022 κ.ο.κ. (εργάσιμες ημέρες) να μου βγάζει αποτέλεσμα 0. Αντιθέτως, όταν πληκτρολογώ "ΕΞΑΙΡ." να μου βγάζει αποτέλεσμα 2, ανεξαρτήτως εάν είναι εργάσιμη ημέρα ή αργία. Ευχαριστώ και πάλι. |
|
| |||
| |||
|
Φίλε Σπύρο σου έχω δώσει τύπους για να ελέγχεις αν μία ημερομηνία είναι επίσημη αργία, Σαββατοκύριακο ή Δευτέρα έως Παρασκευή. Πιστεύω ότι θα μπορούσες και μόνος σου να κάνεις τις αναγκαίες προσαρμογές. |
|
| |||
| |||
|
Δυστυχώς Γιώργο είμαστε αρχάριοι.... Και οι συναρτήσεις που βλέπω όταν τις βάζεις, τις βλέπω σαν κινέζικες (χιούμορ κάνω) |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| Εργαλεία Θεμάτων | |
| Τρόποι εμφάνισης | |
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Συναρτήσεις] Αποτέλεσμα σε κελί | Gogosbmx | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 07-04-22 23:38 |
| [Excel07] συνολα ωρων-αργιων-νυκτερινων-ρεπω-αδειων | pnemtsa | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 20-11-16 09:54 |
| [Συναρτήσεις] Αμοιβές Αργιών... | Lefteris | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 11 | 01-09-11 13:34 |
Η ώρα είναι 17:11.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο