| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα σας, Αρχικά να αναφέρω πως είμαι αρχάριος στο excel και ζητάω την βοήθεια σας. Συνήθως ότι χρειάζομαι το ψάχνω και βρίσκω λύση στο ίντερνετ αλλά για το παρακάτω δεν έχω βγάλει άκρη. Θέλω να βρώ μια συγκεκριμένη τιμή ή οποία βρίσκεται στο Β κ C κελί σε προηγούμενη ημερομηνία απο αυτή που το ζητάω. Αν είνα δυνατόν τις προηγούμενες 15 ημέρες. Αναλυτικότερα, στο A έχει ημερομηνίες (απο παλιά σε νέα) στο Β κ C ονόματα και στο D είναι εκει που θα μου εμφανίζει αυτό που ζητάω. Αν πχ το όνομα "Vasileios" το οποίο βρίσκεται στο κελί Β αναφέρεται τις προηγούμενες 15 ημέρες (εκτός την ημερομηνία που έχει), στο κελί Β ή C και αν ναι να μου εμφανίσει την τιμή του κελιού E. Είναι εφικτό κάτι τέτοιο ? Ευχαριστώ για όποιον μπορέσει να ασχοληθεί!!! |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Θα διευκόλυνε αν ανέβαζες ένα δείγμα του αρχείου Excel με τα αναγκαία δεδομένα , όπου θα εξηγούσες τι ακριβώς θέλεις. |
|
| |||
| |||
|
Ευχαριστώ αρχικά που ασχολήθηκες. Επισύναψα παράδειγμα (νομίζω ).Σε κάθε κελί του "D" θέλω να ψάχνει το "B" και το "C" στις προηγούμενες 15 ημέρες και να εμφανίζει το "Ε" κατά κοντινότερη ημερομηνία. Πχ να ψάχνει στο D12, το Β12 (Vasileios) έως και 15 ημέρες και να εμφανίζει στο D την αμέσως προηγούμενη που εντόπισε το Vasileios Και να μου δίνει την τιμή του "Ε8" που είναι το πιο κοντινό Vasileios. Εαν δεν γίνεται να ψάχνει στο C k D έστω να γίνεται στο C. |
|
| |||
| |||
| Παράθεση:
1) Η αναζήτηση γίνεται στις προηγούμενες 15 ημέρες. Δηλαδή από τις 5/3/2022 και μετά; 2) Αφού ψάχνει τις στήλες B και C, γιατί δεν σου δίνει το Ε9, που αντιστοιχεί στον KOSTAS; 3) Εαν δεν γίνεται να ψάχνει στο C k D έστω να γίνεται στο C. Τι εννοείς; Γίνει πιο αναλυτικός και δώσε και κάποιο παράδειγμα. |
|
| |||
| |||
|
1) Έστω ότι είμαι στο κελί D12 όπως στο παράδειγμα που έστειλα και έχουμε ημερομηνία 20/3/22. Εγώ θέλω να εμφανίσει στο D12 το εξής: Να ψάξει τις προηγούμενες 15 ημέρες στο C & D να βρεί το όνομα Vasileios. Δηλαδή όπως σωστά λες να κάνει αναζήτηση απο 5/3/22 έως και 19/3/22 Και να μου εμφανίσει το αντίστοιχο αποτέλεσμα που βρίσκεται στο Ε. Δεν θέλω να ψάξει πιο πίσω σε ημερομηνία πχ 1/2/22. 2) Θέλω μόνο το όνομα που ψάχνω στο C Να το βρεί στα C k D κελιά. Δεν με ενδιαφέρει να βρώ αυτόν που βρίσκεται στο C12 παρά μόνο αυτόν στο Β12. 3) "Εαν δεν γίνεται να ψάχνει στο C k D έστω να γίνεται στο C" Εδώ εννοώ πως έαν δεν είναι δυνατόν να ψάχνει να βρεί το όνομα Vasileios και στα 2 κελιά (C & D) η εντολή τότε θα με βόλευε να ψάχνει έστω στο C. Ουσιαστικά με ενδιαφέρει όταν παίζει ο Βασίλης (B12) με οποιονδήποτε, αυτό να πάει να ψάχνει τον Βασίλη έως 15 ημερες πίσω απο την ημερομηνία παιχνιδιού και να υπενθυμίζει το πιο πρόσφατο αποτέλεσμα (Ε) Στο παράδειγμα που δίνω δηλαδή θα έπρεπε να πάει να βρεί και να εμφανίσει στο D12 στις 15/3/22 που εμφανίζεται ο Βασίλειος και να δώσει το αποτέλεσμα 1. Ελπίζω να το ανέλυσα όσο καλύτερα γίνεται. |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα Δες μια πρόταση στο συνημμένο. Επειδή χρησιμοποιείται κώδικας θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένες οι μακροεντολές. Λεπτομέρειες στο συνημμένο Υ.Γ. Ελπίζω να κατάλαβα το ζητούμενο. |
|
| |||
| |||
|
Ναι είναι ότι θέλω. Κάνει ακριβώς ότι χρειάζομαι. Βέβαια απο VBA δεν ξέρω πολλά και υπέθετα πως με κάποια συνάρτηση θα μπορούσα να τροποποιήσω τις ημερομηνίες και να συμπληρώνω και άλλα πράγματα όπως στο επισυναπτόμενο. Αυτό που ζητάω είναι αρκετά δύσκολο? Αν ναι κ σε βάζω σε κόπο θα αρκεστώ κάπως με αυτό που έστειλες! Όπως και χει χίλια ευχαριστώ για τον χρόνο σου και για τον κόπο σου. |
|
| |||
| |||
|
Κάπου έχεις μπερδευτεί: 1) Ο τύπος που έχεις βάλει στο κελί D38 ψάχνει το «VASILEIOS» στη στήλη Β. Στον τύπο όμως η τιμή που επιστρέφεται είναι στη στήλη D. Αυτό είναι λάθος, πρέπει να βάλεις τις τιμές σε μία άλλη στήλη, αφού η D θα έχει τύπους. 2) Ο τύπος στο κελί E38 ψάχνει το «ELENH» και όχι το «VASILEIOS» στη στήλη C. Στον τύπο η τιμή που επιστρέφεται είναι στη στήλη E. Αυτό είναι λάθος, πρέπει να βάλεις τις τιμές σε μία άλλη στήλη, αφού η E θα περιέχει τους τύπους. Συμπέρασμα θα πρέπει να οργανώσεις διαφορετικά τα δεδομένα σου, έτσι ώστε οι στήλες που θα έχουν τον τύπο, να είναι διαφορετικές από τις στήλες από τις οποίες θα λαμβάνονται οι τιμές. |
|
| |||
| |||
|
Έχεις δίκιο δεν τα έκανα cut να τα πάω πιο δίπλα. Ουσιαστικά αυτό που έχω εγώ είναι δεδομένα μεταξύ φίλων με παλιότερη ημερομηνία έτοιμα. Τώρα θέλω απο κάτω όπως το έχω να βάζω νέα δεδομένα τα οποία θα ψάχνει πίσω ημερομηνιακά και θα συμπληρώνει τον πίνακα. Σκέψου το σαν αγώνες ομάδων. Παίζει ΠΑΟ - ΟΣΦΠ. 1) ψάχνει το αμέσως προηγούμενο ματς του ΠΑΟ εντός η εκτός ημερομηνιακά και αν το βρεί γράφει σε 2 κελιά το score (έβαλε - έφαγε). 2) μετά πάει ψάχνει το αμέσως επόμενο ημερομηνιακά και όταν το βρεί κάνει το ίδιο σε πιο διπλανά κελιά και 3) το ίδιο για το 3ο ματς. Πχ 1/3/22 ΠΑΟ - ΟΣΦΠ 1-1 5/3/22 ΠΑΟΚ - ΠΑΟ 3-1 7/3/22 ΠΑΟ - ΑΕΚ 2-1 Σήμερα πχ 21/3/22 ΠΑΟ - ΑΡΗΣ___ κενό για το σκόρ και πιο δίπλα έχει τα 3 τελευταία ματς πόσο πήγε ο ΠΑΟ και τα 3 του ΆΡΗ. Αυτό θέλω να γίνεται ουσιαστικά. |
|
| |||
| |||
|
Δεν είναι απαραίτητο να ψάχνει τις τελευταίες 15 ημερές. Ίσως είναι πιο εφικτό να δίνει τα 3 τελευταία. Όπως βγαίνει προγραμματιστικά. Έχω ψάξει vlookup , index και ότι μπορείς να φανταστείς χωρίς αποτέλεσμα μιας και δεν είμαι τρελός γνώστης. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Συναρτήσεις] Εύρεση επιλεγμένης εμφάνισης τιμής | Spirosgr | Excel samples - Χρήσιμα αρχεία & παραδείγματα | 0 | 04-06-19 11:14 |
| [Συναρτήσεις] ευρεση τιμης απο ψάξιμο με φίλτρο και τέσσερα κριτήρια | ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 05-05-19 15:50 |
| [Γενικά] Εύρεση κοινών τιμών σε δύο κελιά διαφορετικού φύλλου και απόδοση λογικής τιμής | greg13 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 02-11-11 09:42 |
| Αυτόματη εισαγωγή τιμής από προηγούμενη εγγραφή | mike04 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 04-06-11 16:30 |
| Αυτόματη εισαγωγή τιμής από προηγούμενη εγγραφή | pant | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 16 | 27-03-11 15:24 |
Η ώρα είναι 20:49.

).
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο