Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Παιδιά καλημέρα, όποιος έχει την καλοσύνη μία βοήθεια στο παρακάτω: Θέλω στο κελί (Β1) να μπεί μία συνάρτηση if, η οποία θα μου λέει τα εξής: Εάν στο κελί (Α1) υπάρχει το γράμμα "Δ" ή το γράμμα "Π" τότε στο κελί (Β1) να εμφανιστεί του άρθρο-λέξη "της" σε κάθε άλλη τιμή του κελιού (Α1) [εκτός του "Δ" και του "Π"] τότε στο (Β1) να εμφανίζεται το άρθρο-λέξη "του". Μπορώ να το κάνω με το ένα γράμμα π.χ. if(a1="Δ";"της";"του"), αλλά δεν μπορώ να τα καταφέρω και με τα δύο γράμματα. Και εάν θέλετε να το κάνουμε λίγο πιο δύσκολο τότε εάν μπορούμε να ενσωματώσουμε στην συνάρτηση if και την συνάρτηση left. Με την παρούσα συνάρτηση left θα παίρνουμε από μία λέξη το αριστερό της πρώτο γράμμα. Π.Χ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ="Δ" και ΠΕΡΙΟΧΗ="Π". Πρόκειται για τα αρχικά τα οποία ορίζουν την συνάρτηση IF, όπως την περιγράφω παραπάνω. Ευχαριστώ πολύ Πάνος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη PanosPan : 11-05-10 στις 10:01. Αιτία: πρόσθεση κειμένου |
| |||
| |||
![]()
Πανο καλημερα Για το πρωτο σκελος της ερωτησης δοκιμασε αυτο : Κώδικας: =IF(OR(A1="Δ"; A1="Π");"της";"του")
__________________ Φιλικά ![]() Χρήστος ___________________________ Αυτά που δεν ξέρεις φτιάχνουν μία βιβλιοθήκη που καθένας μας θα ήταν υπερήφανος να έχει. Αν η γνώση δημιουργεί προβλήματα,η άγνοια σίγουρα δεν μπορεί να τα λύσει. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Chris : 11-05-10 στις 11:42. |
| |||
| |||
![]()
Χρήστο δουλεύει σε ευχαριστώ πάρα πολύ, για το δεύτερο μέρος, εάν δεν σου βγαίνει δεν πειράζει, μην ταλαιπωρείσε, έχω φτιάξει ένα ακόμη κελί-στήλη επιπλέον και γίνεται η δουλειά. Σ' ευχαριστώ και πάλι Πάνος |
| ||||
| ||||
![]()
Καλημέρα! Στον τύπο που προτείνει ο Χρήστος αντικαταστήστε: το Α1 με το LEFT(A1;1) Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα Τάσο, Αυτό είναι. Δουλεύει. Σ' ευχαριστώ πολύ Πάνος |
| |||
| |||
![]()
Παιδιά καλημέρα και πάλι, επιτρέψτε μου να κάνω την χθεσινή άσκηση λίγο πιο δύσκολη. Το κελί (Α1) παίρνει δύο τιμές "Κύριος" ή "Κυρία". Το κελί (Β1) μπορεί να πάρει τιμές από 1-5. Θα ήθελα στο κελί (C1) να παίρνει τις εξής τιμές: 1. Εάν A1="Κύριος" και το Β1<=3 τότε το C1="Μισθωτός" 2. Εάν A1="Κύριος" και το B1>=3 τότε το C1="Μισθωτός και απασχόληση" Αντίστοιχα εάν αντί για "Κύριος" έχουμε "Κυρία", έτσι: 3.Εάν A1="Κυρία" και το Β1<=3 τότε το C1="Μισθωτή" 4. Εάν A1="Κυρία" και το B1>=3 τότε το C1="Μισθωτή και απασχόληση" Εγώ αυτό που έχω κάνει είναι να σπάσω την συνάρτηση στα δύο και να χρησιμοποιήσω άλλες δύο στήλες (D & E): α. Στο κελί C1 λέω: if(a1="Κύριος";"Μισθωτός";"Μισθ τή") β. Στο κελί D1 λέω: if(b1>=3;"και απασχόληση";" ") [ == > εδώ αφήνω κενό " " στη περίπτωση που έχω μόνο "Μισθωτός" και "Μισθωτή" (περίπτωση 1 & 3)]. γ. Μετά πάω στο κελί E1 και κάνω συνένωση "concatenate" των δύο αποτελεσμάτων που έχω στα κελία c1 και d1. Απο μια διαστροφή τελειομανίας σκεφτόμουν μήπως όλα αυτά θα μπορούσαν να γίνουν σε ένα κελί δηλ. στο c1. Ευχαριστώ πολύ και εύχομαι καλημέρα σε όλους σας. Πάνος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gr8styl : 13-05-10 στις 12:25. Αιτία: corrupted message fixing corruption |
| ||||
| ||||
![]()
Καλημέρα Πάνο! Θα πρέπει να επανεξετάσεις τις συνθήκες Β1<=3 και Β1>=3 όπου ο αριθμός 3 περιέχεται και στις δύο περιπτώσεις! Ο τύπος μπορεί να είναι έτσι: Κώδικας: =IF(AND(A1="Κύριος";B1<3);"Μισθωτός";IF(AND(A1="Κύριος";B1>2);"Μισθωτός και απασχόληση"; IF(AND(A1="Κυρία";B1<3);"Μισθωτή";IF(AND(A1="Κυρία";B1>2);"Μισθωτή και απασχόληση";"")))) Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
![]()
Τάσο καλημέρα! δουλεύει πολύ καλά Πάλι σε ευχαριστώ Πάνος. |
| |
![]() Παράθεση:
=IF(A1="Κύριος";"Μισθωτός";"Μισθωτή")&IF(B1>=3;" και απασχόληση";"") ουσιαστικά το μόνο που κάνω είναι concatenate (&) των δύο συναρτήσεων από τις στήλες C και D σε ένα κελί άρα δεν τις χρειάζεσαι. Αν μπορεί να υπάρχουν κενά στη στήλη Α τότε βάλε αυτό. =IF(A1<>"";IF(A1="Κύριος";"Μισθωτός" ;"Μισθωτή")&IF(B1>=3;" και απασχόληση";"");"") Φιλικά Θανάσης Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gr8styl : 13-05-10 στις 12:19. Αιτία: corrupted message fixing corruption |
| |||
| |||
![]()
Θανάση καλησπέρα, η απορία σου είναι εύλογη, αλλά δεν κατάφερα, αν και προσπάθησα με διαδοχικές επεξεργασίες του αρχικού μου δημοσιευμένου κειμένου, να "κρεμάσω" όλο το κείμενο. Ίσως να ήταν πολύ μεγάλο ή ίσως να έκανα εγώ κάτι λάθος. Η λύση πάντως δόθηκε από τον Τάσο. Τάσε, μιας και το έφερε η κουβέντα, μήπως έχεις πρόχειρο κανένα παραδειγματάκι με την συνάρτηση chooce, για να καταλάβω πως χρησιμοποιείται; Τα λέμε Πάνος |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Απλή παρακολούθηση Εφαρμογής Access | Tasos | Access - Tips & Tricks | 1 | 14-04-21 20:53 |
Η ώρα είναι 17:03.