12-05-10, 21:44
|
 | Super Moderator Όνομα: Θανάσης Στυλιανίδης Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2010 Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική | | Εγγραφή: 18-10-2009 Περιοχή: Βρυξέλλες, Βέλγιο
| |
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από PanosPan ....
Εγώ αυτό που έχω κάνει είναι να σπάσω την συνάρτηση στα δύο και να χρησιμοποιήσω άλλες δύο στήλες (D & E):
α. Στο κελί C1 λέω: if(a1="Κύριος";"Μισθωτός";
β. Στο κελί D1 λέω: if(b1>=3;"και απασχόληση";" ") [ == > εδώ αφήνω κενό " " στη περίπτωση που έχω μόνο "Μισθωτός" και "Μισθωτή" (περίπτωση 1 & 3)].
γ. Μετά πάω στο κελί E1 και κάνω συνένωση "concatenate" των δύο αποτελεσμάτων που έχω στα κελία c1 και d1.
.....
Απο μια διαστροφή τελειομανίας σκεφτόμουν μήπως όλα αυτά θα μπορούσαν να γίνουν σε ένα κελί δηλ. στο c1.
.....
Πάνος | Φίλε Πάνο αν αυτό που θέλεις και περιγράφεις είναι απλά να γίνουν όλα σε ένα κελί, τότε εγώ προτείνω =IF(A1="Κύριος";"Μισθωτός";"Μισθωτή")&IF(B1>=3;" και απασχόληση";"") ουσιαστικά το μόνο που κάνω είναι concatenate (&) των δύο συναρτήσεων από τις στήλες C και D σε ένα κελί άρα δεν τις χρειάζεσαι.
Αν μπορεί να υπάρχουν κενά στη στήλη Α τότε βάλε αυτό. =IF(A1<>"";IF(A1="Κύριος";"Μισθωτός" ;"Μισθωτή")&IF(B1>=3;" και απασχόληση";"");"")
Φιλικά Θανάσης
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gr8styl : 13-05-10 στις 11:19.
Αιτία: corrupted message fixing corruption
|