Forum

Αναζήτηση στο ms-office.gr

Πάμε!
ms-office.gr > Forum > Microsoft Excel > Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [VBA] Αυτοματη συμπληρωση textbox συμφωνα με 2 combobox

Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ.

Απάντηση στο θέμα

 

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 13-01-21, 23:30
Όνομα: Γιωργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική
 
Εγγραφή: 13-01-2021
Μηνύματα: 13
Προεπιλογή Αυτοματη συμπληρωση textbox συμφωνα με 2 combobox

Έχω το εξης ερωτημα. Εχω 5 στηλες. Στη στηλη ΚΑΕ εχω το πρωτο μερος ενος κωδικου. Στις στηλες ΚΑΕ 01 και ΚΑΕ 02 έχω το δευτερο μερος του κωδικου. Θελω συμφωνα με ένα combobox να αλλαζουν οι διαθεσιμες επιλογες του δευτερου combobox και να μου επιστρεφει στο textbox την περιγραφη που αντιστοιχει στο συνδιασμο των δυο combobox. Επισης οταν αλλαζω το πρωτο combobox το δευτερο να καθαριζει.
Έχω καταφερει να συνδεσω τα δυο combobox αλλα ως εκει. Οποιαδηποτε βοηθεια ευπροσδεκτη!
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsm EXAMPLE.xlsm (17,0 KB, 6 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
  #2  
Παλιά 14-01-21, 17:46
Το avatar του χρήστη ChrisGT7
Όνομα: Χρήστος Ζώρζος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2016
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική
 
Εγγραφή: 20-09-2013
Μηνύματα: 343
Προεπιλογή

Καλησπέρα Γιώργο,

Δες αν σε καλύπτει το συνημμένο αρχείο.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsm ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΕ.xlsm (26,0 KB, 9 εμφανίσεις)
__________________
Your Curiosity Will Be The Death Of You!!!
Απάντηση με παράθεση
  #3  
Παλιά 14-01-21, 20:27
Όνομα: Γιωργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική
 
Εγγραφή: 13-01-2021
Μηνύματα: 13
Προεπιλογή

Ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση!!! Για να το παω ενα βημα πιο περα υπαρχει η δυνατοτητα να δειξω στο userform ενα πινακα που να εχει σαν τιτλο το συνολικο κωδικο και απο κατω πεντε στηλες με δεδομενα και θα βρίσκεται σε άλλο sheet? Ενας πίνακας για κάθε κωδικό που θα βρίσκεται κάτω απο την περιγραφη, κατι σαν αυτο του παραδειγματος που επισυναπτω.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsm ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΕ.xlsm (22,0 KB, 5 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
  #4  
Παλιά 14-01-21, 22:44
Το avatar του χρήστη ChrisGT7
Όνομα: Χρήστος Ζώρζος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2016
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική
 
Εγγραφή: 20-09-2013
Μηνύματα: 343
Προεπιλογή

Γιώργο,

Ελπίζω να κατάλαβα σωστά το ζητούμενό σου και το συνημμένο αρχείο να σε διευκολύνει.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsm ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΕ (v.1).xlsm (30,2 KB, 16 εμφανίσεις)
__________________
Your Curiosity Will Be The Death Of You!!!
Απάντηση με παράθεση
  #5  
Παλιά 14-01-21, 23:22
Όνομα: Γιωργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική
 
Εγγραφή: 13-01-2021
Μηνύματα: 13
Προεπιλογή

Μενω αναυδος ειναι ακριβως αυτο που προσπαθουσα να φτιαξω!!!
Ερωτηση πρωτη: Πινακες με δεδομενα μπορω να βαλω μονο τον ενα διπλα στον αλλο ή μπορω και τον ενα κατω απο τον αλλο?
Ερωτηση δευτερη: μπορω μεσα απο το userform να κανω αλλαγες στους πινακες των δεδομενων???

Σε ζαλιζω το ξερω αλλα προσπαθω να το φτιαξω εδω και αρκετο καιρο και ειχα αρχισει να απελπιζομαι!
Απάντηση με παράθεση
  #6  
Παλιά 15-01-21, 00:52
Το avatar του χρήστη ChrisGT7
Όνομα: Χρήστος Ζώρζος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2016
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική
 
Εγγραφή: 20-09-2013
Μηνύματα: 343
Προεπιλογή

Απάντηση Πρώτη:
Ναι μπορείς. Aπλά θεώρησα ότι είναι πιο εύκολο να κάνεις αναζήτηση και καταχώρηση όταν βρίσκονται ο ένας δίπλα στον άλλον παρά ο ένας κάτω από τον άλλον (πολλές γραμμές και κύλιση προς τα κάτω). Θα πρέπει να τροποποιηθεί αντίστοιχα και ο κώδικας στη φόρμα.

Απάντηση Δεύτερη:
Ναι μπορείς. Μια ιδέα είναι κάνοντας κλικ πάνω στο listbox, να ανοίγει νέα φόρμα που θα έχει συμπληρωμένα τα πεδία της εγγραφής και αφού τα τροποποιήσεις, πατώντας ΟΚ να αποθηκεύονται στον αντίστοιχο πίνακα. Δε γίνεται όμως αρκετά πολύπλοκο έτσι, όταν έχεις την απλότητα του Excel στην καταχώρηση μέσα από τους πίνακες απευθείας στα φύλλα εργασίας;
__________________
Your Curiosity Will Be The Death Of You!!!
Απάντηση με παράθεση
  #7  
Παλιά 15-01-21, 10:54
Όνομα: Γιωργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική
 
Εγγραφή: 13-01-2021
Μηνύματα: 13
Προεπιλογή

Ναι δεν εχεις αδικο σε αυτο....δυο τελευταιες ερωτησεις και θα σε αφησω ησυχο
Ερωτηση πρωτη: τι θα πρεπει να αλλαξω στο κωδικα για να προσθεσω και αλλα ΚΑΕ και στηλες με details
Ερωτηση δευτερη: παρατηρω οτι ενω προβαλεται ο πινακας δεν εχει μορφοποιηση (χρωματα, γραμμες). Υπαρχει τροπος να φαινονται αυτα?
Απάντηση με παράθεση
  #8  
Παλιά 15-01-21, 16:21
Το avatar του χρήστη ChrisGT7
Όνομα: Χρήστος Ζώρζος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2016
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική
 
Εγγραφή: 20-09-2013
Μηνύματα: 343
Προεπιλογή

Καλησπέρα Γιώργο,

Ούτε με ζαλίζεις ούτε με κουράζεις! :) Γι' αυτό είμαστε εδώ, να λύνουμε όσες περισσότερες απορίες μπορούμε!

Απάντηση Πρώτη:
  • Για κάθε νέα στήλη ΚΑΕ συνέχισε τις επικεφαλίδες ως έχει, δηλαδή ΚΑΕ 03, ΚΑΕ 04 κ.ο.κ.
  • Θα πρέπει να δημιουργείς και το αντίστοιχο όνομα (Named Range) από τη Διαχείριση Ονομάτων (Name Manager). Το νέο όνομα θα έχει ως όνομα με λατινικούς χαρακτήρες ΚΑΕ_ και τα ψηφία των ΚΑΕ, αφού φυσικά τα έχεις προσθέσει στην πρώτη στήλη.
  • Χρησιμοποίησε την παρακάτω συνάρτηση στο εύρος που θα αναφέρεται το νέο όνομα, όπου θα αντικαθιστάς τα κόκκινα γράμματα με το αντίστοιχο γράμμα στήλης ΚΑΕ: =OFFSET(ΚΑΕ!$A$1;1;0;COUNTA(ΚΑΕ!$A:$A)-1;1)
  • Για τις λεπτομέρειες απλά πρόσθετε τις νέες στήλες μετά την DETAILS 02 με την ίδια μορφή επικεφαλίδων.
  • Οι περιγραφές των ΚΑΕ πρέπει να ακολουθούν τη μορφή του παραδείγματός σου, δηλαδή πρώτος_ΚΑΕκενόδεύτερος_ΚΑΕκενόΠεριγραφή.
  • Στο κώδικα αντικατέστησε το Range("E:F") με το εύρος των στηλών DETAILS.

Απάντηση Δεύτερη:
Δυστυχώς όχι. Το listbox δεν είναι τόσο ευέλικτο στις μορφοποιήσεις, απ' όσο έχω καταλάβει.

Αν αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα στα παραπάνω, μπορείς να ανεβάσεις το αρχείο για τυχόν διορθώσεις/απορίες.
__________________
Your Curiosity Will Be The Death Of You!!!
Απάντηση με παράθεση
  #9  
Παλιά 15-01-21, 16:59
Όνομα: Γιωργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική
 
Εγγραφή: 13-01-2021
Μηνύματα: 13
Προεπιλογή

Με τις τελευταιες εξηγησεις πιστευω οτι καταλαβα αρκετα και καταφερα να προσθεσω περισσοτερα στοιχεια με επιτυχια. Ευχαριστω παρα παρα πολυ!!!
Αφου λοιπον δεν ζαλιζω συνεχιζω τις ερωτησεις
Ερωτηση πρωτη: τι θα πρεπει να αλλαξω αν θελω να αλλαξω τον αριθμο στηλων στους πινακες του DATA που απεικονιζει το listbox? Υποθετω ειναι το σημειο στον κωδικα
MyCell.Column + 4??
Ερωτηση δευτερη: μπορω να προσθεσω hyperlink στη φορμα ωστε να μπορω με καποιο τροπο να μεταφερομαι απο το userform στο σημειο του DATA που βρισκεται ο πινακας που παρακολουθω εκεινη τη στιγμη?
Ερωτηση τριτη: αν δωσω σε καθε πινακα ενα μεγιστο αριθμο γραμμων π.χ. 30 (για το DATA μιλαω) πως θα πρεπει να διαμορφωσω το κωδικα ωστε να κανει αναζητηση στο DATA εκτος απο τη πρωτη γραμμη που ψαχνει τωρα για το συνδιασμο που θελω? Ρωταω γιατι οι πινακες που θα μπουνε ειναι περα απο την οριζοντια χωρητικοτητα του φυλλου του excel.
Απάντηση με παράθεση
  #10  
Παλιά 15-01-21, 20:39
Το avatar του χρήστη ChrisGT7
Όνομα: Χρήστος Ζώρζος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2016
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική
 
Εγγραφή: 20-09-2013
Μηνύματα: 343
Προεπιλογή

Απάντηση Πρώτη:
Ναι σωστά. Το πλάτος του πίνακα είναι από τη στήλη του MyCell συν τέσσερις στήλες ακόμα. Οπότε αυξάνεις το 4 κατά το επιθυμητό νούμερο μείον 1. Επίσης θα πρέπει να αλλάξεις την ιδιότητα ColumnCount του listbox στο πραγματικό νούμερο στηλών που χρειάζεσαι. Τώρα είναι 5.

Απάντηση Δεύτερη:
Δες το συνημμένο αρχείο αν σε βολεύει, όπου χρησιμοποιώ κουμπί για να σε μεταφέρει στην επικεφαλίδα του πίνακα που ψάχνεις.

Απάντηση Τρίτη:
Θα χρειαστείς περισσότερες στήλες από τις 16384 που διαθέτουν τα φύλλα εργασίας;;; ΟΚ.
Αν θεωρήσουμε πως ο ΚΑΕ δεν πρόκειται να υπάρξει πουθενά αλλού παρά μόνο στις επικεφαλίδες των πινάκων, δοκίμασε να αντικαταστήσεις το Rows("1:1") με το Cells και ολόκληρη τη γραμμή LsBx.RowSource = "ΔΕΔΟΜΕΝΑ!" &..... με την παρακάτω γραμμή κώδικα:
LsBx.RowSource = "ΔΕΔΟΜΕΝΑ!" & MyCell.Offset(1, 0).Address & ":" & .Cells(MyCell.Row + 30, MyCell.Column + 4).End(xlUp).Address

Πάντως θα σου πρότεινα κάτι πολύ πιο απλό, που ίσως να σε διευκολύνει περισσότερο στην καταχώρηση:
  • Στο φύλλο ΔΟΚΙΜΗ υπάρχουν δύο πίνακες: ο πρώτος (με τις δύο κίτρινες στήλες) που αφορά την καταχώρηση των εγγραφών σου και ο δεύτερος (πράσινος) που θα περιέχει όλους τους ΚΑΕ. Οι κίτρινες στήλες περιέχουν τύπους.
  • Στη στήλη ΚΑΕ θα πληκτρολογείς τον ΚΑΕ και δίπλα θα εμφανίζεται η περιγραφή του (αν όχι, τότε δεν υπάρχει στον πράσινο πίνακα).
  • Στις υπόλοιπες λευκές στήλες καταχωρείς τα υπόλοιπα δεδομένα των εγγραφών.
  • Με το φίλτρο θα μπορείς να κρατάς ή να αναζητάς πολύ γρήγορα ό,τι χρειάζεσαι σε κάθε στήλη.
  • Με την ταξινόμηση θα μπορείς να συγκεντρώνεις, μετά την καταχώρηση, όλες τις εγγραφές του ίδιου ΚΑΕ μαζί.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsm ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΕ (v.1.1).xlsm (37,0 KB, 10 εμφανίσεις)
__________________
Your Curiosity Will Be The Death Of You!!!
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[ Φόρμες ] αυτοματη συμπληρωση φορμας shamano1982 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 7 24-03-16 08:20
[ Φόρμες ] αυτόματη συμπλήρωση eparast Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 0 04-04-14 00:19
[VBA] Σύγκριση τιμών ComboBox από το ίδιο το ComboBox. anestaki Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 4 08-02-13 13:49
[Excel07] Αυτόματη Συμπλήρωση ΑΦΜ ippotis Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 10-02-11 21:14
[Συναρτήσεις] Αυτόματη συμπλήρωση κελιών PanosPan Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 5 30-04-10 14:06


Η ώρα είναι 12:25.