Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Excel > Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [Συναρτήσεις] Επιλογή δεδομένων από ένα φύλλο και εμφάνισή τους σε άλλο φύλλο του Excel

Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 29-01-20, 10:03
Όνομα: Κώστας
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2016
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή Επιλογή δεδομένων από ένα φύλλο και εμφάνισή τους σε άλλο φύλλο του Excel

Καλημέρα σε όλο το forum.
Για άλλη μια φορά προστρέχω στις γνώσεις και την βοήθειά σας ώστε να τελειώσω ένα αρχείο Excel που ετοιμάζω για την δουλειά μου.
Στο αρχείο που παραθέτω υπάρχουν τρία φύλλα (ΠΛΗΡΟΦ., ΜΑΘΗΤΕΣ και Διδασκαλίες) από τα οποία αντλεί δεδομένα το τέταρτο φύλλο (ΑΝΑΤ. Ι (Θ)). Σ' αυτό το τέταρτο φύλλο έχω προσθέσει κάποια σχόλια ώστε, αν κάποιος ασχοληθεί, να καταλάβει τον τρόπο με τον οποίο το έχω στήσει.
Σε γενικές γραμμές είναι λειτουργικό για τον σκοπό που το θέλω. Εκείνο που θα ήθελα, και δυστυχώς οι λίγες γνώσεις μου δεν μου επιτρέπουν να το πετύχω, είναι, μετά την επιλογή στο κελί D11 να γίνονται τα εξής:
1) να ψάχνει στο φύλλο Διδασκαλίες πόσα μαθήματα κάνει το συγκεκριμένο τμήμα και να δημιουργεί αυτόματα τα ισάριθμα φύλλα.
2) σε κάθε φύλλο να εμφανίζεται το κάθε μάθημα καθώς και ο καθηγητής ή οι καθηγητές που το διδάσκουν.
Δεν ξέρω αν είναι εύκολο να γίνει κάτι τέτοιο ή αν είναι δυνατόν να γίνει, γι' αυτό και απευθύνομαι σε εσάς.
Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και για την διάθεσή σας να βοηθήσετε όλους εμάς που δεν έχουμε τις απαιτούμενες γνώσεις.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsx Βιβλίο1.xlsx (480,7 KB, 12 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-02-20, 11:08

Προεπιλογή

Την καλημέρα μου σε όλους.
Κρίνοντας από την μη ύπαρξη απαντήσεων και γνωρίζοντας την διάθεση για βοήθεια αλλά και την υπομονή των μελών - κι όλα αυτά από προσωπική εμπειρία - υποθέτω είτε ότι δεν μπορεί να γίνει αυτό που ζήτησα είτε απαιτεί πολύ δουλειά και γι' αυτό δεν υπήρξαν απαντήσεις.
Θέλοντας να διευκολύνω τα πράγματα, να προτείνω την εξής εναλλακτική:
Αντί για όλα όσα ζήτησα στο πρώτο μήνυμα (που θα ήταν και η ιδανική λύση), θα ήταν καλό, με κριτήρια την επιλογή τμήματος και μαθήματος να μου βγάζει από κάτω τον/τους καθηγητές που διδάσκουν το μάθημα στο συγκεκριμένο τμήμα.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και συγγνώμη αν γίνομαι κουραστικός.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-02-20, 14:11

Προεπιλογή

Καλησπέρα και πάλι,
προσπαθώντας να επιτύχω το τελευταίο ζητούμενο στο προηγούμενο μήνυμά μου (να εμφανίζονται δηλαδή ο/οι καθηγητές αφού επιλέξω τμήμα και μάθημα) και με αρκετό ψάξιμο στο internet, βρήκα μια φόρμουλα που νομίζω ότι μπορεί να δουλέψει.
Την έχω βάλει στο κελί D13 και την αντέγραψα στο κελί D14. Μου βγάζει όμως το μήνυμα λάθους #ΑΝΑΦ!. Κάνοντας διάφορες προσπάθειες να το διορθώσω έφτασα κάποια στιγμή να μου βγάζει καθηγητές, αλλά πάντα τους δυο πρώτους από κάθε τμήμα που επέλεγα, οπότε ξαναέφτασα στο #ΑΝΑΦ!.
Θα ήμουν υπόχρεος αν μπορούσε κάποιος να ρίξει μια ματιά στον τύπο και να μου πει τι πρέπει να διορθώσω.
Ευχαριστώ.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-02-20, 14:15

Προεπιλογή Επεξεργασία συνάρτησης.

Συγγνώμη, αλλά από την βιασύνη μου δεν επισύναψα το αρχείο με την φόρμουλα που ανέφερα στο προηγούμενο μήνυμα. Οπότε...
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsx Βιβλίο1.xlsx (484,9 KB, 27 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-02-20, 10:20

Προεπιλογή

Τελικά το θέμα λύθηκε μια μια απλή vlookup, αφού πρώτα μορφοποίησα τα δεδομένα μου κατάλληλα.
Ευχαριστώ.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[VBA] Μεταφορά δεδομένων σε άλλο φύλλο Χρήστος Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 1 14-10-16 11:43
[Excel07] Εμφάνιση περιεχόμενου ενεργού κελιού σε άλλο φύλλο ggatzos Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 7 16-01-14 10:38
[Excel07] Καταχώρηση δεδομένων και μεταφορά τους σε άλλο φύλλο. lefteris1973 Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 7 18-01-12 13:20
[Συναρτήσεις] Μεταφορά δεδομένων σε άλλο φύλλο xristos Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 16 01-11-11 07:21

Η ώρα είναι 06:30.