Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Αναζήτηση λέξεων σε μια περιοχή κελιών
Γεια σας, Θέλω να αναζητήσω σε μια περιοχή κελιών ποιες λέξεις αναφέρονται και πόσες φορές η κάθε μια. Έστω ότι έχουμε μια περιοχή κελιών από το A1:A50 και σε κάθε κελί έχουμε μια φράση (π.χ. "Ο Γιώργος κάνει ποδήλατο" και στο άλλο κελί "Ο Νίκος παίζει ποδόσφαιρο" κτλ.), πως γίνεται να μετρήσουμε ότι για παράδειγμα η λέξη Νίκος αναφέρεται 10 φορές και η λέξη ποδήλατο 5 κτλ. Ευχαριστώ |
|
Καλησπέρα Βαγγέλη, το ερώτημά σου είναι... εν μέρει σαφές, αλλά έχει «κενά». Δες μια πρώτη προσέγγιση και αν δεν σε ικανοποιεί η λύση, ανέβασε κάτι πιο συγκεκριμένο. Σημείωση Ο τύπος είναι case-sensitive |
| |||
| |||
Καλησπέρα Σπύρο, ναι αυτό θέλω με έχεις καλύψει. Αλλά θα μπορούσε αυτό να γίνει για όλες τις λέξεις χωρίς εμείς να ορίσουμε ποιες να ψάξει; Δηλαδή να μην γράψουμε να βρει "Νίκος", "ποδόσφαιρο" κτλ
|
|
Γίνεται με κώδικα σίγουρα, δεν μπορώ να σκεφτώ έτσι «πρόχειρα», κάτι με συναρτήσεις...
|
| |||
| |||
Σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια. Ακόμα και έτσι είναι ιδιαίτερα σημαντική. Θα με εξυπηρετούσε σίγουρα και το άλλο, αλλά θα προσπαθήσω έτσι να κάνω τη δουλειά μου. |
| |||
| |||
Καλησπέρα Και μια πρόταση με κώδικα. Περισσότερα στο συνημμένο. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 01-04-19 στις 10:09. Αιτία: βελτίωση κώδικα |
| |||
| |||
Γιώργο χίλια ευχαριστώ και εσένα αυτό είναι ακριβώς!!!
|
| |||
| |||
Καλή συνέχεια Βαγγέλη και να είσαι καλά. Βελτίωσα τον κώδικα, για να μη "χτυπάει" όταν η περιοχή στην οποία αναζητούνται οι λέξεις είναι κενή και αντικατέστησα το παλιό αρχείο με το νέο. |
| |||
| |||
Θα το κοιτάξω Γιώργο και το βελτιωμένο. Ευχαριστώ πολύ
|
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Γενικά] Εμφάνιση συχνότητας λέξεων | jimis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 24-01-18 19:03 |
[Συναρτήσεις] αναζητηση λεξεων μεσα απο λιστα | yianf | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 21-05-16 20:28 |
[Γράφημα] Γράφημα λέξεων | posidonas | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 27-03-14 13:28 |
[VBA] Δυναμική περιοχή Εκτύπωσης | Flashgordon61 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 09-06-13 19:28 |
Η ώρα είναι 10:08.