![]() |
Αναζήτηση λέξεων σε μια περιοχή κελιών Γεια σας, Θέλω να αναζητήσω σε μια περιοχή κελιών ποιες λέξεις αναφέρονται και πόσες φορές η κάθε μια. Έστω ότι έχουμε μια περιοχή κελιών από το A1:A50 και σε κάθε κελί έχουμε μια φράση (π.χ. "Ο Γιώργος κάνει ποδήλατο" και στο άλλο κελί "Ο Νίκος παίζει ποδόσφαιρο" κτλ.), πως γίνεται να μετρήσουμε ότι για παράδειγμα η λέξη Νίκος αναφέρεται 10 φορές και η λέξη ποδήλατο 5 κτλ. Ευχαριστώ |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα Βαγγέλη, το ερώτημά σου είναι... εν μέρει σαφές, αλλά έχει «κενά». Δες μια πρώτη προσέγγιση και αν δεν σε ικανοποιεί η λύση, ανέβασε κάτι πιο συγκεκριμένο. Σημείωση Ο τύπος είναι case-sensitive |
Καλησπέρα Σπύρο, ναι αυτό θέλω με έχεις καλύψει. Αλλά θα μπορούσε αυτό να γίνει για όλες τις λέξεις χωρίς εμείς να ορίσουμε ποιες να ψάξει; Δηλαδή να μην γράψουμε να βρει "Νίκος", "ποδόσφαιρο" κτλ |
Γίνεται με κώδικα σίγουρα, δεν μπορώ να σκεφτώ έτσι «πρόχειρα», κάτι με συναρτήσεις... |
Σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια. Ακόμα και έτσι είναι ιδιαίτερα σημαντική. Θα με εξυπηρετούσε σίγουρα και το άλλο, αλλά θα προσπαθήσω έτσι να κάνω τη δουλειά μου. |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα Και μια πρόταση με κώδικα. Περισσότερα στο συνημμένο. |
Γιώργο χίλια ευχαριστώ και εσένα αυτό είναι ακριβώς!!! |
Καλή συνέχεια Βαγγέλη και να είσαι καλά. Βελτίωσα τον κώδικα, για να μη "χτυπάει" όταν η περιοχή στην οποία αναζητούνται οι λέξεις είναι κενή και αντικατέστησα το παλιό αρχείο με το νέο. |
Θα το κοιτάξω Γιώργο και το βελτιωμένο. Ευχαριστώ πολύ |
| Η ώρα είναι 14:26. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.