| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
καλησπέρα σας , θα ήθελα να χωρίζονται αυτόματα τα στοιχεία που εισάγω στη κατάσταση τιμολογίων με κάποια μακροεντολή και να γίνεται αντιγραφή των στοιχείων ανάλογα με το πελάτη σε ξεχωριστές καρτέλες . σας επισυνάπτω ένα υπόδειγμα . |
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα Δημήτρη, Ελπίζω να σε καλύπτει το συνημμένο αρχείο ως ένα βαθμό. Πατώντας το κουμπί ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΚΑΡΤΕΛΩΝ, συμπληρώνεται το φύλλο ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ με όλους τους πελάτες αλφαβητικά και δημιουργούνται τόσα φύλλα όσοι και οι πελάτες, έχοντας ως όνομα τον Α/Α του πελάτη. Μην αλλάξεις τα ονόματα των φύλλων ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ καΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ, γιατί ο κώδικας θα βγάλει σφάλμα.
__________________ Your Curiosity Will Be The Death Of You! |
|
|
|
Καλημέρα Κάθε φορά, που συναντώ τέτοια ερωτήματα, αναρωτιέμαι σε τι χρησιμεύουν όλα αυτά τα φύλλα. Η λύση του Χρήστου, είναι καλή, αλλά... Δημήτρη... Ερώτηση: Τι θα γίνει αν έχεις 726 πελάτες με 124 τιμολόγια κατά Μ.Ο στον καθένα; Πολλοί φίλοι μου έχουν απαντήσει στο παρελθόν... «Καλά ας έχω 726 πελάτες και θα δούμε...» Σκέψεις: Όταν δημιουργούμε ένα πρόγραμμα για την δουλειά μας, δεν πρέπει να κοιτάμε το σήμερα μόνο. Κυρίως, πρέπει να κοιτάμε το αύριο. Ποιό καλά λίγος κόπος σήμερα, παρά μεγάλα προβλήματα του χρόνου... Αν σε κάποιους φαίνεται μεγάλος αριθμός το 726 για παράδειγμα, ας σκεφτούν, ότι μπορεί να έχουν σε μια χρονιά, ένα προϊόν που «τράβηξε» πολύ και έκαναν πάρα πολλούς νέους πελάτες, αλλά περιστασιακούς πελάτες (μια δυό φορές μόνο) Προβλήματα: Το πρόβλημα δεν είναι μόνο η καθυστέρηση εκτέλεσης του κώδικα, σε μια τέτοια περίπτωση. Το περισσότερο, είναι αν γίνεται τελικά. Όρια της Microsoft: Υπάρχει ένα ασαφές όριο των 255 φύλλων σε ένα νέο βιβλίο εργασίας. Η Excel τελικά, δεν περιορίζει πόσες σελίδες εργασίας μπορείτε να προσθέσετε αφού δημιουργήσετε ένα βιβλίο εργασίας. Ο μόνος παράγοντας που τελικά περιορίζει τον αριθμό των φύλλων εργασίας είναι η μνήμη του υπολογιστή σας. Κι αν λοιπόν, δεν μπορεί ο υπολογιστής να «σηκώσει» αυτό το βάρος; Λύση: Η σωστή λύση είναι, να έχουμε, ένα μόνο φύλλο καταχωρήσεων, με ένα πίνακα δεδομένων (List Object) και χρήση φίλτρου πελάτη. Θέλει να χρησιμοποιήσει κανείς το φίλτρο του πίνακα;....Σωστό. Θέλει να χρησιμοποιήσει κανείς Pivot;...Σωστό. Θέλει να έχει ένα πεδίο αναζήτησης με φίλτρο κώδικα (as you type)...Σωστό. Η απόφαση δική σας... |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα σας, Σας ευχαριστώ για την απόκριση σας, μπορείτε να μου πείτε πώς θα γίνει πιο απλή μια εντολή καθώς οι πελάτες που θα έχω έχω θα είναι το πολύ πέντε. Έτσι θα ήθελα οι μόνες καρτέλες που θα έχω θα είναι η κατάσταση τιμολογίων και άλλες πέντε με τους πελάτες, δεν θα ήθελα να δημιουργήσω και άλλες καρτέλες. Θα ήθελα να καταχωρώ στη καρτέλα κατάσταση τιμολογίων και αφού τελειώσω την καταχώρηση να πατάω ένα κουμπί και τα δεδομένα να τα διαχωρίσει στις αντίστοιχες καρτέλες. Σας ευχαριστώ |
|
| ||||
| ||||
|
Καλημέρα Δημήτρη, Συμφωνώ απόλυτα με τις απόψεις του Σπύρου. Αρχεία με πολλά φύλλα με αγχώνουν κάπως... Αν όντως θα δουλέψεις πάνω στο αρχείο μου, να ξέρεις το κουμπί ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΚΑΡΤΕΛΩΝ κάνει ό,τι ακριβώς περιγράφεις. Θες να τροποποιήσω κάτι; Παραδείγματα: - Να μην υπάρχει το φύλλο ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ; - Στις αναλυτικές καρτέλες να ταξινομούνται τα τιμολόγια σύμφωνα με την ημερομηνία τους (από το παλιότερο στο νεότερο);
|
| |||
| |||
|
Σου επισυνάπτω το αρχείο έτσι όπως θα ήθελα να καταλήγει . Εγώ το έκανα αντιγραφή επικόλληση στις καρτέλες κάθε πελάτη. Αυτή η αντιγραφή των περιεχομένων του φύλλου ‘ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ’ θα ήθελα όταν καταχωρώ σε κάποια γραμμή να αντιγράφει τα στοιχεία στο αντίστοιχο φύλλο του πελάτη που αφορά. Αυτό δεν με πειράζει εάν γίνει με vba ή με κάποιο άλλο τύπο,απλώς δεν θα ήθελα επιπλέον φύλλα για να το πετύχουμε αυτό. Εν κατακλείδι ότι στοιχεία περνάω στη κατάσταση τιμολογίων να καταχωρούνται ανά πελάτη σε κάθε καρτέλα. Σας ευχαριστώ |
|
| ||||
| ||||
|
Δημήτρη, Θα επιμείνω λίγο παραπάνω στο αν είδες το αρχείο μου και διαφωνείς σε κάτι. Επαναλαμβάνω ότι κάνει ό,τι περιγράφεις. Κάθε φορά που πατάς το κουμπί, τα φύλλα των πελατών διαγράφονται και ξαναδημιουργούνται από την αρχή με τα νέα τιμολόγια που έχεις τυχόν προσθέσει. Επίσης, αποφεύγω να χρησιμοποιήσω λεκτικά ονόματα στα φύλλα (π.χ. ονόματα πελατών). Ακολουθούν μερικοί λόγοι, γιατί χρησιμοποιώ το φύλλο ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: - Μερικοί χαρακτήρες απαγορεύονται στα ονόματα φύλλων. - Τα ονόματα φύλλων είναι περιορισμένα στο πλήθος χαρακτήρων (31 το μέγιστο νομίζω). - Αν κάνεις κάποιο λάθος κατά την εισαγωγή του ονόματος του πελάτη, το τιμολόγιο δεν θα αντιγραφεί στη σωστή καρτέλα και ο κώδικας θα το παραβλέψει. - Κάποιοι πελάτες ίσως έχουν το ίδιο όνομα/επωνυμία.
|
| |||
| |||
|
Κατανοητό αυτό που μου λες. Εάν υπάρχει κάποιος άλλο τρόπος να γίνεται η κατηγοριοποίηση εκτός από κώδικα και το γνωρίζεις θα ήθελα να το κάνουμε έτσι. Σε διαφορετική περίπτωση εάν μπορείς στο δικό σου αρχείο με το δικό σου κώδικα να αφαίρεσης τελείως τα περιεχόμενα και οι στήλες των δεδομένων από τέσσερις να γίνουν επτά , για να μπορώ να προσθέτω επιπλέον πληροφορίες εάν χρειαστώ. Τελειώντας θα ήθελα να κρατήσουμε τα ονόματα των πελατών στα φύλλα με κάποιο τρόπο καθώς οι πελάτες μου όλοι κα όλοι θα είναι το πολύ δέκα |
|
| ||||
| ||||
|
Δημήτρη, Θεωρώ ότι ο διαχωρισμός των τιμολογίων γίνεται και με συναρτήσεις, έτσι ώστε όταν προσθέτεις τιμολόγια να μεταφέρονται στην αντίστοιχη καρτέλα πελάτη. Αλλά το αποφεύγω αυτό, γιατί η καθυστέρηση που θα χρειάζεται να ενημερώνονται οι καρτέλες (10 φύλλα και ίσως περισσότερα, 7 στήλες το καθένα, πλήθος γραμμών ανά φύλλο άγνωστο, κάθε κελί στα φύλλα θα περιέχει από μία συνάρτηση) θα είναι τεράστια κάθε φορά που θα αλλάζεις ένα κελί στο κεντρικό φύλλο. Επίσης και το μέγεθος του αρχείο θα είναι μεγάλο. Οπότε, προτιμώ να παραμείνω στον κώδικα. Ελπίζω το συνημμένο να καλύπτει τις ανάγκες σου. Μερικές οδηγίες για τη χρήση του: 1. Κατ' αρχάς, αφού διαγράψεις όλα τα δοκιμαστικά δεδομένα μου (πλην των επικεφαλίδων), μετονομάζεις τα δέκα φύλλα (ΠΕΛΑΤΗΣ1 κ.ο.κ.) με τα ονόματα των πελατών σου. Αυτά τα ονόματα πρέπει να χρησιμοποιείς όταν καταχωρείς τιμολόγια στο φύλλο ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ (κεντρικό φύλλο). Αν κάποιο όνομα στην κατάσταση δεν ταιριάζει με κάποιο όνομα φύλλου, τότε αυτό το τιμολόγιο δεν θα προστεθεί σε κανένα φύλλο. 2. Αλλάζοντας τα ονόματα στηλών στο κεντρικό φύλλο, αλλάζουν αυτόματα και στα υπόλοιπα φύλλα. Αν σε κάποιον πελάτη θες λιγότερες πληροφορίες, απλά απέκρυψε τη στήλη στο αντίστοιχο φύλλο. 3. Σε περίπτωση νέου πελάτη, κάνε αντιγραφή ενός παλιού φύλλου πελάτη και αφού διαγράψεις όλες τις γραμμές (πλην των επικεφαλίδων), ακολούθησε μετά το βήμα 1.
|
| |||
| |||
|
Έαν προσθέσω και κάποιο άλλο φύλλο για κάποια άλλη εργασία όταν πατάω ενημέρωση αλλάζει τα στοιχεία σε όλα τα φύλλα, ενώ εγώ χρειάζομαι μόνο στους πελάτες να μεταφέρει δεδομένα.
|
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [ Εκθέσεις ] Εκτύπωση στοιχείων πελάτη | fotidas | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 11 | 16-02-19 21:35 |
| Καταμέτρηση επισκέψεων σε πελάτη | bdim20 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 18-02-15 09:32 |
| [ Ερωτήματα ] Προοδευτικά υπόλοιπα ανά Πελάτη | smasak | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 30 | 11-02-15 09:39 |
| [Συναρτήσεις] Καρτέλλα ανά Πελάτη, απο συγκεντρωτικό.. | Lefteris | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 15 | 08-07-11 16:26 |
| Καρτέλα πελάτη | Echo | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 17 | 15-06-11 23:36 |
Η ώρα είναι 04:23.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο