| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα, μία και βοηθάτε αρκετούς ανθρώπους εδω μέσα θα ήθελα να βοηθήσετε και εμένα σε ένα πρόβλημα μου Έχω ένα αρχείο Excel και στο πρώτο φύλλο υπάρχουν δεδομένα Το κλειδί μου είναι ο κωδικός όταν αλλάζει θα ήθελα η τελευταία γραμμή πριν την αλλαγή να μεταφερθεί σε ένα νέο φυλλο Παρακαλώ πείτε μου τη λύση. Σας ευχαριστώ |
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα και Καλή Χρονιά Γιώργο, Θεωρώ ότι τα δεδομένα είναι πάντα ομαδοποιημένα ως προς τον κωδικό. Αν όχι, μπορούμε να φτιάξουμε αντίστοιχο κώδικα ώστε να ταξινομεί τις στήλες ως προς τον κωδικό για να πάρεις τα σωστά αποτελέσματα. Δοκίμασε το συνημμένο αρχείο να δεις αν σε βολεύει.
__________________ Your Curiosity Will Be The Death Of You! |
|
| |||
| |||
|
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Τα δεδομένα είναι ταξινομημένα , Δεν χρειάζεται να ταξινομηθούν. Από ότι κατάλαβα χρησιμοποίησες vba έχω περίπου 15 αρχεία στα οποία πρέπει να μεταφέρω τον κώδικα επειδή είμαι ερασιτέχνης σε αυτό μπορείς να μου πεις σε παρακαλώ πώς θα το κάνω ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθεια |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Στο συνημμένο, μια πρόταση με τύπους (χωρίς κώδικα). |
|
| ||||
| ||||
|
Θα σου πρότεινα να μεταφέρεις τα δεδομένα από τα αρχεία σε ένα κεντρικό αρχείο που περιέχει τον κώδικα αντί να μεταφέρεις τον ίδιο τον κώδικα που έχει περισσότερη διαδικασία μαζί με το κουμπί. Μπορείς απλά να κάνεις αντιγραφή και ειδική επικόλληση τιμών στο κεντρικό αρχείο και με ένα πάτημα του κουμπιού θα έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα.
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα σας και πάλι. ευχαριστώ πάρα πολύ που και οι δυο σας ασχοληθήκατε με το πρόβλημά μου. Αγαπητέ Χρήστο θα ήθελα να αποφύγω τη διαδικασία της αντιγραφής και της ειδικής επικόλλησης γιατί τα αρχεια αυτά τα δουλεύω κάθε ημέρα. Σας έστειλα να δούμε ένα απλοποιημένο αρχείο για να δω πόσο εύκολο είναι να βρω λύση σε αυτό που ψάχνω. Τα πραγματικά αρχεία που έχω αποτελούνται κατά μέσο όρο από από 3.000 γραμμές και από 113 στήλες το καθένα. Επίσης θα ήθελα αν είναι εφικτό αντί να γράφει στο ίδιο αρχείο σε άλλο φύλλο να γράφει πάντα σε ένα νέο αρχείο σε ένα φυλλο με το ίδιο όνομα παντα. Λέω καινούργιο αρχείο γιατί το δοκίμασα σε ένα δικό μου το οποίο από 7:30 ΜΒ έγιναν 11 ΜΒ και έκανε ένα τέταρτο περίπου για να τελειώσει . μεγαλώνει πολύ και δουλεύετε δύσκολα. Στο καινούργιο αρχείο θα ήθελα να μεταφέρονται από τις 113 στηλες περίπου οι 40 και με διαφορετική θέση των στηλών . π Χ η στήλη ac να μεταφέρετε στη στήλη c , η στήλη K να μεταφέρετε στην στήλη P , κοκ . επίσης κάποιες στήλες μεταφέρονται ανάλογα με μία συνθήκη π.χ. στην στήλη D εχω τον εξης τυπο . =IF(καταχωρηση!CK5=0;TRIM(καταχωρ ηση!CJ5);TRIM(καταχωρηση!CK5)) Θελετε να σας στειλω ενα αρχειο να το δειτε ?? Σας ευχαριστώ έτσι κι αλλιώς |
|
| ||||
| ||||
|
Αν σου είναι εύκολο, ανέβασε ένα τέτοιο αρχείο εξηγώντας τον τρόπο μεταφοράς των στηλών στο νέο αρχείο που θα δημιουργείται.
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Αγαπητέ Χρήστο σου επισυνάπτω το αρχείο που έχω δημιουργήσει για αυτή τη δουλειά. ΅Σε αυτό το αρχείο υπάρχουν τα φύλλα καταχώρηση, Διάθεσιμ .και FILTRA , τα δύο τελευταία βοηθούν να δημιουργηθεί το πρώτο φύλλο "καταχώρηση". τα δύο φύλλα που θέλω να δημιουργηθούν αυτόματα ,και καλό θα ήταν σε ένα άλλο αρχείο με τα εξής φύλλα, το πρώτο φύλλο με όνομα products το οποίο το έχω σαν δείγμα και φαίνεται από ποια κελιά δημιουργείται και δύο από αυτά κάτω από κάποιες συνθήκες ,και το άλλο φύλλο με ονομασία PR-AV δημιουργείται από το πρώτο φύλλο το "products". Μπορείς να το δεις και σίγουρα εσύ θα βρεις τη λύση. Σε ευχαριστώ πολύ για τη μεγάλη βοήθεια που θα μου δώσεις γνωρίζοντας ότι αυτό απαιτεί χρόνο και κόπο από την πλευρά σου. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη koumso : 15-01-19 στις 20:36. |
|
| |||
| |||
|
καλησπερα και παλι τελικα ειναι δυσκολο αυτο που ζηταω ?? |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Συναρτήσεις] Μεταφορά δεδομένων από φύλλο excel | stavraetos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 14-12-16 11:24 |
| [Συναρτήσεις] Μεταφορά δεδομένων από φύλλο σε φύλλο υπό όρους | vagelis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 18-10-14 19:18 |
| [Excel07] Μεταφορά δεδομένων σε άλλο φύλλο | rania1984 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 25-09-14 13:17 |
| [Συναρτήσεις] Μεταφορά δεδομένων σε άλλο φύλλο | xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 16 | 01-11-11 07:21 |
| [VBA] Μεταφορά δεδομένων σε νεο φύλλο. | chris1978 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 17-10-11 19:52 |
Η ώρα είναι 21:38.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο