| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα Σταμάτη, στο συνημμένο: 1) έκανα κάποια τροποποίηση στον κώδικα της πρότασής μου, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία στον τύπο των ονομάτων που θα περιέχει το βιβλίο. 2) Επίσης έκανα κάποιες αλλαγές, στην πολύ καλή πρόταση του Σπύρου, ώστε να εμφανίζονται στη φόρμα και οι πίνακες του βιβλίου και να μη εμφανίζονται τα ονόματα που αφορούν τύπους. Πιστεύω ότι έτσι είναι πιο ολοκληρωμένες οι προτάσεις. |
|
| |||
| |||
|
Μπράβο Γιώργο έχετε φτάσει και οι δυο σας το ζητούμενο σε άλλο επίπεδο πιστεύω. Αφού υπάρχει βελτίωση αν μου επιτρέπετε να ρωτήσω κάτι ακόμη, γίνεται και στις δύο περιπτώσεις να μην εμφανίζονται οι PrintAreas; Όχι βέβαια ότι με ενοχλούν ιδιαίτερα. |
|
| |||
| |||
|
Σταμάτη, δες το συνημμένο. Σημείωση Πρόσθεσα στο δεύτερο μέρος της πρότασης Like ένα «!» και έτσι δόθηκε η δυνατότητα να μη εμφανίζονται οι αυτόματες περιοχές Print_Area, αλλά να εμφανίζονται οι περιοχές με ονόματα που περιέχουν τη συμβολοσειρά "Print_Area" Κλείσιμο «τρύπας» που επισήμανε στο post #37 ο Σπύρος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 12-07-18 στις 11:40. Αιτία: Αλλαγή συνημμένου λόγω βελτιώσεων που επισημαίνω στη σημείωση |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα, Γιώργο είσαι φοβερός!! Μία τελευταία δουλειά έμεινε τώρα ώστε να ολοκληρωθεί! Να ορίσετε να κάνει και καφέ μόνο του! ![]() ![]() |
|
| |||
| |||
|
Χαίρουμε που φθάσαμε στο τέλος.... Να είσαι καλά! |
|
| |||
| |||
|
Εγώ από μεριάς μου είμαι υπέρ καλυμμένος/ικανοποιημένος με το τελικό αποτέλεσμα. Να είστε καλά κι εσείς!
|
|
|
|
Αμ δεν φτάσαμε στο τέλος...! Φίλε Σταμάτη, (και για όσους μας διαβάζουν) μπορεί να είσαι καλυμμένος ως προς το ζητούμενό σου, όμως οφείλω να πω, ότι η μέθοδος Like... στους κώδικες του Γιώργου έχει παγίδες... Εξηγούμαι Μια περιοχή εκτύπωσης (Print Area) όταν την δημιουργεί η εφαρμογή Excel πάντα είναι ονομασμένη ως: Print_Area με κάτω παύλα ανάμεσα στις λέξεις. Κάθε χρήστης, θα πρέπει να το γνωρίζει αυτό και να ονομάζει τυχόν δικές του περιοχές, με άλλο είδος ονομασίας πχ PrintArea, myPrint_Area κλπ Αν λοιπόν εγώ επιλέξω την δεύτερη μορφή (myPrint_Area) για να ονομάσω μια περιοχή που θα εκτυπώσω μέσω κώδικα, ή γιατί έτσι θέλω(!) (χρήστης είμαι και οι χρήστες κάνουν άπειρα σφάλματα) τότε δεν θα εμφανιστεί το όνομα στην φόρμα (κακώς), παρ' όλο που δεν είναι γνήσια Print_Area, αλλά κατασκευασμένη από τον χρήστη, για δικούς του λόγους... Άρα λοιπόν η μέθοδος Like, δεν ευσταθεί και κάνει τον κώδικα να έχει «τρύπα» Καλό είναι, να αντικαταστήσετε το Like, με μια ισότητα, τροποποιόντας τις απαιτούμενες γραμμές στους κώδικες... |
|
|
|
Οφείλω και μια απάντηση, σχετική με το απόσπασμα από τον name manager με τις ονομασίες σου. Παρ' όλο που δεν εμφανίζονται οι ονομασίες Print_Area, και αφού δεν έχεις ονόματα που αφορούν τύπους, τότε ο αρχικός κώδικας (post #8) «χτύπησε» γιατί πιθανόν υπάρχει / ουν περιοχές εκτύπωσης σε ένα ή περισσότερα φύλλα που δεν είναι ενιαίες... Πχ Μια Print_Area σε φύλλο Χ από a1 έως e50 λειτουργεί σωστά. Μια Print_Area σε φύλλο Χ από a1 έως e30 και από a31 έως e50 μπορεί φαινομενικά να είναι ίδια σαν περιοχή κάλυψης αλλά αυτό δημιουργεί σφάλμα, αφού λαμβάνεται ως multi περιοχή... Πολλές φορές οι χρήστες, δημιουργούν μια περιοχή εκτύπωσης και με την πρόοδο του έργου, προσθέτουν «κάτι» ακόμα (*βλέπε εικόνα) Αυτό δεν επηρεάζει τις εκτυπώσεις από την tab ΑΡΧΕΙΟ, αλλά «χτυπάει» κάποιους κώδικες. |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα, Σπύρο όσον αφορά τις ονομασίες στο συγκεκριμένο βιβλίο σίγουρα δεν ονόμασα κι ούτε θα ονομάσω με τις δύο λέξεις αλλά ούτε καν με μια από τις δύο. Τώρα για τις περιοχές, στο τελευταίο σου ποστ, πάλι θα σου δώσω αρνητική Απάντηση, δεν έχω επιλέξει 2 η περισσότερες φορές έστω και ένα κελί, είτε για να δώσω ονομασία είτε για να ορίσω print_area.
|
|
|
|
Καλημέρα Σταμάτη, δεν μιλάω μόνο για 'σένα και τον τρόπο που έχεις κάνει τις ονοματοδοσίες. Μιλάω γενικά για τον...«χρήστη» και τι προβλήματα μπορούν να προκύψουν. Μπορεί κανείς να είναι προσεκτικός στα ονόματα που θα δώσει. Μπορεί και να «τύχει» να μην δοθεί όνομα, που προκαλεί πρόβλημα. Μπορεί ένας κώδικας, να βασίζεται στην τύχη; Φυσικά και όχι... Με όλα όσα είπαμε, μπορεί κάποιο μέλος, να θελήσει να κάνει ένα AddIn και να «αντικαταστήσει» τον default name manager, προσθέτοντας το navigation ή και άλλες λειτουργίες και επομένως να θέλει και τα ονόματα των τύπων να εμφανίζονται αλλά να μην έχουν link, αλλά και οι περιοχές εκτύπωσης, οι πίνακες, τα σχήματα* κλπ Ας δούμε και κάτι άλλο...(*) Αν σε ένα φύλλο, έχω μια εικόνα ή ένα σχήμα (Rectangle 1) που εμπλέκεται σε κάποιον κώδικα και το έχω ονομάσει (*βλέπε εικόνα) τότε δεν θα μου εμφανίσει η φόρμα το όνομα, ενω το θέλω... Γι΄αυτό πρέπει νομίζω, αν κανείς θέλει να κάνει κάτι 100% σωστό, σε βάθος θα πρέπει να στηριχθεί στον αρχικό μου κώδικα και να τον βελτιώσει ανάλογα με τις ανάγκες του, προσθέτοντας ίσως ιδέες και από τον κώδικα του Γιώργου αλλά με την αλλαγή του Like...όπως εξήγησα. Με όλα αυτά που αναφέρω, θέλω μόνο να εξηγήσω, ότι κάποια ερωτήματα, δεν είναι τόσο απλά και επιφανειακά όσο φαίνονται... Όσο για το αρχικό σφάλμα, (που σε γενικές γραμμές ξεπεράστηκε), προσπαθώ να δώσω ερμηνείες, στο τι μπορεί να φταίει και «χτύπησε» ο κώδικας... |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| Εργαλεία Θεμάτων | |
| Τρόποι εμφάνισης | |
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [ Φόρμες ] Κλείδωμα κουμπιού σε φόρμα | ggreg75 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 25-07-17 12:38 |
| [ Φόρμες ] Ενεργοποίηση-Απενεργοποίηση κουμπιού | Χρήστος | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 26-07-13 12:42 |
| [VBA] Δημιουργία κουμπιού για εκτέλεση συνάρτησης | choulio19 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 09-05-12 18:37 |
| [ Φόρμες ] Εναλλαγή λεζάντας κουμπιού | artchrist73 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 13-06-11 20:50 |
| [Γενικά] Δημιουργία κουμπιού και δημιουργία νέας λίστας | sethii | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 31-03-11 07:52 |
Η ώρα είναι 08:01.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο