| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
καλημερα θα ηθελα σας παρακαλω οποιος μπορει να βοηθησει στο παρακατω προβλημα σε ενα αρχειο excel εστω οτι εχω στο sheet1 κελι a1 μια τιμη (συγκεκριμενα ενα ονομα π.χ γιωργος) και θελω στο sheet 2 στο κελι a1 να παρει την ανωτερω τιμη απο sheet 1,λοιπον χρησιμοποιω αυτο =Sheet1!A1 το προβλημα μου ειναι οτι θελω να μεινει σταθερη η ισοτητα για το κελι και οχι οταν κανω μετακινηση το κελιου a1 στο sheet1 να αλλαζει..ευχαριστω εκ των προτερων. |
|
| |||
| |||
|
Εάν δώσεις στο κελί που θέλεις να προέρχεται η τιμή ένα όνομα. πχ 'keli1', και στο δεύτερο κελί που θέλεις να εμφανίζεται η τιμή του γράψεις '=keli1", τότε αν μετακινήσεις το πρώτο κελί, κρατάει το όνομά του μαζί του.
|
|
| |||
| |||
|
σε ευχαριστω πολυ για το χρονο που αφιερωσες για να μου απαντησεις!ισως να μην ημουν αρκετα σαφης στην ερωτηση μου.σου παραθετω ενα παραγειγμα στο αρχειο ...sheet1 a3 κελι εχει την τιμη ᾽γιωργος᾽ ακριβως απο κατω στο κελι a4 εχω την τιμη 'παναγιωτης'..θελω στο sheet 2 κελι α2 να μου εμφανιζει οποιαδηποτε τιμη βαζω στο sheet1 a2 με μετακινηση κελιου..δηλ στην προκειμενη περιπτωση αν μετακινησω το κελι ᾽γιωργος᾽στο sheet 1 στο a2 να μου δειξει γιωργος στο sheet 2 α2 οταν μετα θελω να μετακινησω εκει το κελι παναγιωτης να μου δειξει στο sheet 2 α2 παναγιωτης
|
|
|
|
Πάμε στο φύλλο, που θέλεις να έχεις το αποτέλεσμα (Φύλλο2). Δεξί κλικ, στην Tab του φύλλου. Κλικ στον διάλογο, στο View Code (*βλέπε εικόνα) Αντιγράφεις τον κώδικα: Κώδικας: Option Explicit
Private Sub Worksheet_Activate()
Me.Cells(2, 1).Value = Sheet1.Cells(2, 1).Value
End Sub Όπου Sheet1, το κωδικό όνομα του φύλλου (εκείνου που αλλάζεις-μεταφέρεις κελιά). SaveAs . xlsm για να μπορεί να εκτελεστεί κώδικας. |
|
| |||
| |||
|
Όταν "σέρνεις" ένα κελί σε κάποιο άλλο, είναι απλά σαν να κάνεις αποκοπή/επικόλληση. Έτσι όμως, στη ουσία διαγράφεται τελείως το δεύτερο κελί και μπαίνει το πρώτο στην θέση του. Οπότε ο τύπος σου αντί για "='Sheet1'!A2" θα βγάζει: "='Sheet'!ref#" . Ένας τρόπος για να το αποφύγεις αυτο είναι να κανείς αντιγραφή και επικόλληση, αλλα φαντάζομαι δεν θα σε βολεύει. Απ την άλλη αν το κελί που θες να μπαίνει το όνομα είναι πάντα σταθερό (δηλαδή στην ίδια θέση), μπορείς να χρησιμοποιήσεις την offset. Στο βιβλίο που ανέβασες, αν βάλεις στο δεύτερο φύλλο και στο δεύ τον τύπο " =OFFSET(Sheet1!A1;1;0) " πάντα θα σου επιστρέφει το κελί που είναι μία γραμμή κάτω από το A1. Βέβαια αυτό είπαμε πως προϋποθέτει να είναι σταθερό το κελί σου. Το πρώτο όρισμα είναι το αρχικό κελί αναφοράς, το δεύτερο είναι η διαφορά σε γραμμες και το τρίτο η διαφορά σε στήλες |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Θα πρότεινα στο κελί A2 του Sheet2 να εισαχθεί ο τύπος: =INDIRECT("'Sheet1'!A2") |
|
| |||
| |||
|
σας ευχαριστω παρα πολυ [nikolassor,Spirosgr,kapetang] για την αμεση απαντηση,χρησιμοποιησα τις λυσεις που προτειναν οι Spirosgr και kapetang!!
|
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Γενικά] Πρόβλημα εισαγωγής δεδομένων σε κελιά του Excel και πρόβλημα με συνάρτηση | ΣΟΦΙΑΖΩΤΟΥ | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 02-12-13 13:14 |
Η ώρα είναι 18:59.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο