| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Σε ενα αρχείο xls που φτιάχνω θελω να σημειώνω με cheklist ποιες μέρες έχει δουλέψει κάποιος υπάλληλος, δηλαδή όποτε κάνω χρήση του cheklist να στέλνει σε ενα κελί το ημερομίσθιο του , πηγαίνω στην καρτέλα προγραμματιστής > εισαγωγή > cheklist > μετά πατάω συμφωνα με καποια βίντεο πανω στο chek list αλλα δεν βρίσκω το format control (εχω τα ελληνικά office 2007) μηπως μπορει να με βοηθισει καποιος με την διαδικασία? |
|
|
|
Έστω στήλη Μ, η θέση των Check. Βάζουμε το πρώτο Check, στο κελί έστω Μ3. Προσέχουμε να είναι ολόκληρο μέσα στο κελί. «Τραβάμε» το κελί κάτω ωστε να αντιγραφεί μέχρι εκεί που θέλουμε. Δεξί κλικ, επάνω του, διαγραφή κειμένου, και ορισμός κελιού σύνδεσης... Παράδειγμα στο αρχείο. |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα σε όλη την παρέα Απόστολε παλιότερα είχα ζητήσει κάτι παρόμοιο. O Θανάσης (gr8styl) μου είχε δώσει αυτή την λύση με VBA την οποία έχω χρησιμοποιήσει αρκετές φορές και με έχει εξυπηρετήσει πολύ http://www.ms-office.gr/forum/excel-...-checkbox.html Βασιζόμενος σε αυτό σου προτείνω αυτή την λύση Φιλικά Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη manolis : 24-01-17 στις 09:58. |
|
| |||
| |||
| Παράθεση:
Παράθεση:
Σπύρο ευχαριστώ . |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα σε όλη την παρέα. Απόστολε επειδή δεν μπορώ να το περιγράψω (έχει περάσει και καιρός και είμαι και σε μια ηλικία που ξεχνάω ![]() ![]() !) κάνε εισαγωγή γραμμης μεταξύ της 5ης και 6ης γραμμης να δεις το αποτελέσμα . Επίσης κάνε εισαγωγή στήλης μεταξύ της J και της K.Δες τα αποτελέσματα και τα ξαναλέμε Φιλικά |
|
| |||
| |||
|
Τελικά νομίζω ότι χρειάζομαι κάτι άλλο και οχι με την =sumif που έψαχνα , στο αρχείο που έχω επισυνάψει θέλω να μαθω με ποιο τρόπο μπορώ " το κάθε checkbox να αντιστοιχεί σε ένα ημερομίσθιο π.χ 20 ευρώ και ο μήνας να ξεκινάει με όλα τα checkbox true (δηλαδή δουλεύουν καθημερινά) . Όταν κάποιος οδηγός κάνει ρεπό θέλω να αφαιρείτε το ημερομίσθιο του από το τελικό σύνολο όταν ξε-τσεκάρω." και κάτι ακόμα : Με ποιό τρόπο μπορώ να εχω μαρκαρισμένη η γραμμή της εκάστοτε ημερομηνίας πχ σήμερα 25/1 να είναι μαρκαρισμένη η γραμμή 28 και ου το καθεξής ώστε να είναι ποιο διακριτή μέσα στο πίνακα; |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα σε όλη την παρέα Αποστολε για να είναι μαρκαρισμένη η γραμμη με την σημερινή ημερομηνία θα πρέπει ν αχρησιμοποιήσεις την μορφοποίηση υπο όρους Μορφοποίηση υπό όρους Δημιουργία κανόνα Χρήση Τύπου =IF($G4=TODAY();TRUE;FALSE) όπου G η στήλη που έχει την ημερομηνία Μορφοποίηση . Βάζεις τα χρώματα ου θέλεις Οκ Ισχύει για =$B$4:$L$34 είναι η περιοχή που θέλεις να εφαρμοστεί Για να δουλέψει η μορφοποίηση θα πρέπει να αλλαξεις την ημερομηνία από 2016 σε 2017 Στο αρχείο που σου πρότεινα εάν αλλαξεις στην μακροεντολή την γραμμη Από c(, 1).Value = False σε c(, 1).Value = True όταν θα δημιουργεί τα checkbox θα είναι τσεκαρισμένα φιλικά |
|
| |||
| |||
| Παράθεση:
|
|
|
|
Καλησπέρα. Επάνω από το όνομα κάθε εργαζόμενου, έχουμε το ημερομίσθιό του. ΠΧ Ταμέρ = 25,00€ και Παύλος = 22,00 € Στο παράδειγμα, έστω ότι μιλάμε, για τον Παύλο και Ιανουάριο. 31 Ημέρες Χ 22 = 682 αν δουλεύει όλες τις μέρες. Αυτό εμφανίζεται, στο κάτω μέρος, εξ' ορισμού. Αν «ξετικάρουμε» ένα CheckBox (False) αφαιρείται ένα μεροκάματο. Για τις ανάγκες του παραδείγματος, έχω συνδέσει, τα 2 πρώτα check και οι υπόλοιπες True, μπήκαν «καρφωτά». Θα πρέπει να συνδεθούν όλα με το κελί στο οποίο βρίσκονται. Σημείωση: Αυτό ισχύει, για αυτό το σενάριο που βλέπω στο αρχείο σου. Αν το «Ημερολόγιο» μεταβάλλεται με Active X, στον ίδιο «χώρο» τα πράγματα αλλάζουν. Θα πρέπει στον τύπο συνόλου, να υπολογίζεις τις αυξομειώσεις των ημερών ανά μήνα. *Σε γενικές γραμμές, δεν μου αρέσει πολύ το σκεπτικό που το «έστησες» |
|
| |||
| |||
|
καλησπέρα Σπύρο ναι αυτό ακριβώς θέλω να κάνω, μπορείς να μου πεις τον τρόπο που σύνδεσες τα 2 πρώτα κελια με το ημερομισθιο ? υ.π. Απο τα λίγα που γνωρίζω για το Active x και μιας που το έθεσες , είναι εφικτό το excel να δημιουργεί το ίδιο αρχείο με χρήση active x κάθε μήνα και να διαμορφώνει αυτόματα της ημερολογιακές μέρες? Ρωτάω γιατί θα με βόλευε και σε άλλους πίνακες που έχω μια τέτοια χρήση. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Excel07] βοήθεια με το excel | perifteraki | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 27-02-15 15:13 |
| [Γενικά] βοήθεια στο excel | cave_man | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 16-07-14 13:22 |
| [Excel07] Βοήθεια με αρχείο Excel | sotisanis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 14 | 13-10-13 21:45 |
| [Συναρτήσεις] βοήθεια με συνάρτηση στο excel | Γωγω | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 10-06-13 19:42 |
Η ώρα είναι 18:57.

, στο αρχείο που έχω επισυνάψει θέλω να μαθω με ποιο τρόπο μπορώ " το κάθε checkbox να αντιστοιχεί σε ένα ημερομίσθιο π.χ 20 ευρώ και ο μήνας να ξεκινάει με όλα τα checkbox true (δηλαδή δουλεύουν καθημερινά) .
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο