Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Excel > Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [VBA] Αυτόματη αρίθμηση σε κελι excel

Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 04-04-16, 17:55
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Προεπιλογή Αυτόματη αρίθμηση σε κελι excel

Ξεκινώ το πρώτο μήνυμά μου χαιρετώντας τους φίλους του αξιόλογου Foroum. Είναι η πρώτη φορά που διατυπώνω ερώτημα: Έχω δημιουργήσει μια φόρμα για την επιχείρηση ενός συγγενούς και προσβλέπω σε βοήθεια από κάποιον από τα πρόθυμα και με γνώση, όπως έχω διαπιστώσει, μέλη του Forum: Ένα κελί (το F5 συγκεκριμένα, με κόκκινο χρώμα στο επισυναπτόμενο αρχείο) της φόρμας, επιζητώ με διπλό κλικ κάθε φορά στο συγκεκριμένο κελί (ή και με το πάτημα κουμπιού) να αυξάνεται κατά μία μονάδα ο αριθμός που εγγράφεται σε αυτό.
Επίσης, το συγκεκριμένο κελί να καθαρίζει πατώντας το κουμπί "Μεταφορά στη Βάση και καθάρισμα της φόρμας" και στη συνέχεια πατώντας το συγκεκριμένο κελί διπλό κλικ να αναγράφει αριθμός με αύξοντα αριθμό +1.
Στο Forum βρήκα παρόμοια θέματα που αφορούσε ολόκληρη στήλη (και όχι κελί), στο link που ακολουθεί.
Θα με ενδιέφερε η εκδοχή των "Tasos" (Τάσος Φιλοξενιδης) και "kapetang" (Γιώργος) όπως είναι διατυπωμένες στα αρχεία που έχουν επισυνάψει στο προαναφερόμενο link, προσαρμοσμένη στα ζητούμενα που έθεσα.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια, με τη βεβαιότητα ότι το αίτημα μου θα τύχει ανταπόκρισης
Συνημμένα Thumbnails
Αυτόματη αρίθμηση σε κελι excel-excel.jpg  
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-04-16, 23:28

Προεπιλογή

Καλημέρα

Γιώργο, καλωσόρισες στην παρέα μας.

Δες το συνημμένο αρχείο:

1) Πρόσθεσα κώδικα στο συμβάν BeforeDoubleClick, του φύλλου [φόρμα], για να αυξάνει κατά 1 την τιμή του κελιού A30.

2) Πρόσθεσα μία γραμμή κώδικα στη διαδικασία UpdateBaseAndCleanForm, για να διαγράφει την τιμή του κελιού A30.

3) Υπέθεσα ότι, ο κώδικας της διαδικασίας UpdateBaseAndCleanForm, είναι σωστός
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsm Elaio_FORMA_3.xlsm (240,6 KB, 62 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-04-16, 09:22

Προεπιλογή

Καλημέρα

Γιώργο, νόμιζα ότι μετά τη διαγραφής της τιμής του κελιού A30, η αρίθμηση θα άρχιζε από την αρχή (1,2, κλπ).

Μετά το email σου όμως, είναι φανερό, ότι η αρίθμηση θα συνεχίσει την παλιά (παλιός αριθμός +1,κλπ).

Πρέπει συνεπώς η τιμή του κελιού Α30, πριν από τη διαγραφή, κάπου να αποθηκεύεται.

Την αποθηκεύω στο όνομα oldNum, που δημιούργησα στο βιβλίο.

Δες το συνημμένο αρχείο.

Φιλικά/Γιώργος
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsm Elaio_FORMA_4.xlsm (241,5 KB, 41 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-04-16, 22:24

Προεπιλογή

Γιώργο σε ευχαριστώ για την απάντησή σου.
Με βοήθησες και με το πρώτο αρχείο. Δεν πέτυχα το απόλυτο, καθώς τροποποιώντας το κρατούσα την αρίθμηση, με την προϋπόθεση όμως (έτσι το κατάφερα) να μην καθαρίζει το κελί F5, στο οποίο μετέφερα την εντολή εγγραφής, αντί στο Α30 που το είχες καθορίσει
Υπήρχε μια ασάφεια πιθανόν και μου έδινε με το αρχείο σου σε άλλο κελί (τό κόκκινο) από το ζητούμενο, αλλά κατανόησα το θέμα, με την οδηγία σου και το έφτιαξα. Θα δω και το νέο σου αρχείο.
Θερμές ευχαριστίες

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη geoxiar : 06-04-16 στις 01:26.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-04-16, 02:28

Προεπιλογή Aυτόματη αρίθμηση στο excel

Γιώργο σε χαιρετώ και πάλι,
Σε συνέχεια της επικοινωνίας μας σου γνωρίζω τα εξής:
Με τις νέες εντολές, στο τελευταίο σου αρχείο (“elaio_FORMA_4) -το οποίο προσάρμοσα αλλάζοντας το κελί (F5)-, διόρθωσες μεν με το άνοιγμα του αρχείου, να συνεχίζεται η αρίθμηση από κει που έκλεισε, χάθηκε όμως (σημαντικό για μένα) η ιδιότητα αποθήκευσή της τιμής στη στήλη «Ο», του φύλλου «Βάση».
Το ζητούμενο είναι στο κελί F5, του φύλλου “Φόρμα” να γίνεται η αρίθμηση +1 κάθε διπλό κλικ πάνω σε αυτό, και στη συνέχεια με το πάτημα του κουμπιού "Μεταφορά στη βάση & καθάρισμα της φόρμας" να μεταφέρονται οι τιμές του στη στήλη «Ο» (κίτρινη επισήμανση), του φύλλου "Βάση" (πράγμα που δεν γίνεται στο τελευταίο αρχείο elaio_FORMA_4A) μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία που καταγράφονται στο φύλλο «Φόρμα», αφού παράλληλα καθαρίζουν τα κελιά που επιθυμώ. Προχώρησα στις προσαρμογές με την αρχική χθεσινή βοήθειά σου.
Πάντως, όπως έχω προσαρμόσει την κατάσταση,και με τη δική σου βοήθεια, στο κελί F5 ("Αρ. Παραστ/κού"), κάθε φορά που ανοίγει το φύλλο «φόρμα», ή γίνεται η εκκαθάριση του πίνακα, έχω μετατρέψει τις εντολές ώστε με διπλό κλικ να συνεχίζεται η αρίθμηση, (βλέπε αρχείο elaio_FORMA_1A) χωρίς όμως να σβήνει ποτέ ο αριθμός από το συγκεκριμένο κελί, γεγονός που δεν επιθυμώ, αλλά...
Το ζητούμενο, είναι, προς αποφυγή ενδεχόμενου λάθους, να γίνεται η ίδια λειτουργία αλλά ΚΑΙ με εκκαθάριση του κελιού.
Αν σου είναι εύκολο δεκτή η βοήθειά σου. Αν πάλι δεν έχεις χρόνο, ή αν η διαδικασία διόρθωσης της εντολής είναι χρονοβόρος θα καλυφθώ όπως προανέφερα (αρχείο _1Α),
Και πάλι θερμές ευχαριστίες για την προσφορά σου στο θέμα μου
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsm Elaio_FORMA_4A.xlsm (226,7 KB, 25 εμφανίσεις)
Τύπος Αρχείου: xlsm Elaio_FORMA_1Α.xlsm (227,8 KB, 27 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-04-16, 15:37

Προεπιλογή

Καλησπέρα

Γιώργο, δες το συνημμένο.

Το κελί A30 δεν ήταν κελί της φόρμας και συνεπώς η τιμή του δεν αποθηκεύονταν στη βάση.

Έτσι στον κώδικά μου, μόλις η τιμή του αποθηκεύονταν στο όνομα oldNum, διαγράφονταν, χωρίς να επηρεάζεται η αποθήκευση της φόρμας, που γίνονταν μετά.

Με την αλλαγή που έκανες (F30-->F6), όταν αποθηκεύονταν η φόρμα, το F6 ήταν κενό και έτσι η στήλη O δεν εμφάνιζε δεδομένα.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsm Elaio_FORMA_4B.xlsm (243,2 KB, 101 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-04-16, 21:19

Προεπιλογή

Γιώργο Καλησπέρα.
Tο αρχείο που συνήψες (elaio_FORMA_4B) είναι ακριβώς αυτό που θέλω.
Και πάλι ευχαριστώ για την ανταπόκρισή συ και τη βοήθειά σου
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Ετικέτες
excel

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[Excel07] Αυτόματη αρίθμηση stam75 Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 7 28-06-16 11:04
[VBA] Αυτόματη αρίθμηση σε κελι excel geoxiar Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 1 08-04-16 17:38
[ Πίνακες ] Αυτόματη αρίθμηση artchrist73 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 13 19-05-11 10:08
Αυτόματη αρίθμηση NIC Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 30-08-10 23:00

Η ώρα είναι 05:32.