Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 06-04-16, 02:28
geoxiar Ο χρήστης geoxiar δεν είναι συνδεδεμένος
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Προεπιλογή Aυτόματη αρίθμηση στο excel

Γιώργο σε χαιρετώ και πάλι,
Σε συνέχεια της επικοινωνίας μας σου γνωρίζω τα εξής:
Με τις νέες εντολές, στο τελευταίο σου αρχείο (“elaio_FORMA_4) -το οποίο προσάρμοσα αλλάζοντας το κελί (F5)-, διόρθωσες μεν με το άνοιγμα του αρχείου, να συνεχίζεται η αρίθμηση από κει που έκλεισε, χάθηκε όμως (σημαντικό για μένα) η ιδιότητα αποθήκευσή της τιμής στη στήλη «Ο», του φύλλου «Βάση».
Το ζητούμενο είναι στο κελί F5, του φύλλου “Φόρμα” να γίνεται η αρίθμηση +1 κάθε διπλό κλικ πάνω σε αυτό, και στη συνέχεια με το πάτημα του κουμπιού "Μεταφορά στη βάση & καθάρισμα της φόρμας" να μεταφέρονται οι τιμές του στη στήλη «Ο» (κίτρινη επισήμανση), του φύλλου "Βάση" (πράγμα που δεν γίνεται στο τελευταίο αρχείο elaio_FORMA_4A) μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία που καταγράφονται στο φύλλο «Φόρμα», αφού παράλληλα καθαρίζουν τα κελιά που επιθυμώ. Προχώρησα στις προσαρμογές με την αρχική χθεσινή βοήθειά σου.
Πάντως, όπως έχω προσαρμόσει την κατάσταση,και με τη δική σου βοήθεια, στο κελί F5 ("Αρ. Παραστ/κού"), κάθε φορά που ανοίγει το φύλλο «φόρμα», ή γίνεται η εκκαθάριση του πίνακα, έχω μετατρέψει τις εντολές ώστε με διπλό κλικ να συνεχίζεται η αρίθμηση, (βλέπε αρχείο elaio_FORMA_1A) χωρίς όμως να σβήνει ποτέ ο αριθμός από το συγκεκριμένο κελί, γεγονός που δεν επιθυμώ, αλλά...
Το ζητούμενο, είναι, προς αποφυγή ενδεχόμενου λάθους, να γίνεται η ίδια λειτουργία αλλά ΚΑΙ με εκκαθάριση του κελιού.
Αν σου είναι εύκολο δεκτή η βοήθειά σου. Αν πάλι δεν έχεις χρόνο, ή αν η διαδικασία διόρθωσης της εντολής είναι χρονοβόρος θα καλυφθώ όπως προανέφερα (αρχείο _1Α),
Και πάλι θερμές ευχαριστίες για την προσφορά σου στο θέμα μου
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsm Elaio_FORMA_4A.xlsm (226,7 KB, 25 εμφανίσεις)
Τύπος Αρχείου: xlsm Elaio_FORMA_1Α.xlsm (227,8 KB, 27 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση