| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Γειά σας. Έχω κολλήσει σε κάτι, μάλλον απλό. Στη δουλειά προσπαθώ να φτιάξω ένα πίνακα που με βάση την επωνυμία του πελάτη και συγκεκριμένη ημερομηνία, να μου βγάζει στη στήλη τιμολόγιο το ποσό πληρωμής για να μπορέσω να κόψω δελτίο αποστολής. Επίσης, θα βόλευε περισσότερο η πληκτρολόγηση της επωνυμίας και της ημερομηνίας. Θέλω μόνο από τη στήλη τιμολόγιο, γιατί συμβαίνει μερικές φορές ο πελάτης να κάνει παραγγελία από το σπίτι του. |
|
| |||
| |||
|
Δες στο συνημμένο...
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Χρήστος : 16-10-16 στις 18:56. |
|
| |||
| |||
|
Μήπως μπορείς να μου εξηγήσεις τον τρόπο;
|
|
| |||
| |||
|
Γενικό νόημα....Μέσα στην Match ψάχνει τα 2 κριτήρια και όταν τα βρει (εντοπίσει την γραμμή) ...φέρνει με την Index την τιμή που θα βρεί (απ' την ίδια γραμμή) στη στήλη ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ(3η)..εντοπίζεται δηλαδή η τιμή που υπάρχει στην τομή μιας γραμμής με μια στήλη.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Χρήστος : 04-11-15 στις 17:19. |
|
|
|
καλησπέρα Προϋπόθεση, να γίνει η περιοχή, πίνακας (όπως στο παράδειγμα του Χρήστου) =SUMPRODUCT((Tbl[ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ]=J4)*(Tbl[ΕΠΩΝΥΜΙΑ]=K4)*Tbl[ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ]) Ο συγκεκριμένος τύπος, μπορεί εύκολα να μετατραπεί και για άθροισμα ποσών, σε ημερομηνίες από - έως =SUMPRODUCT((Tbl[ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ]>=J4)*(Tbl[ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ]<=J5)*(Tbl[ΕΠΩΝΥΜΙΑ]=K4)*Tbl[ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ]) Σημείωση: Αν έχετε περιοχή, αλλάξτε τον τύπο σε κάτι ανάλογο πχ αντί Tbl[ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ] σε a2:a21 |
|
| |||
| |||
|
Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και η DSum, μήπως; με σύνταξη: =DSUM(ΌνομαΠίνακα[#Όλες];Tbl[[#Κεφαλίδες];[ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ]];Criteria) Βέβαια αυτή θέλει να "αθροίσει"! ... όπως και η SUMPRODUCT! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Χρήστος : 16-10-16 στις 18:56. |
|
| |||
| |||
|
Με παίδεψε λίγο στην αρχή, επειδή δεν είχα παρατηρήσει πώς έπρεπε να δώσω ονόματα. Όλα καλά, αυτό ακριβώς έψαχνα. Σας ευχαριστώ πολύ και τους δυο σας.
|
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [ Φόρμες ] Ταξινόμηση και εύρεση της εγγραφής | Χρήστος | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 14-07-13 22:28 |
| [Συναρτήσεις] Αποτέλεσμα βάσει προϋπόθεσης | dimkrin | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 25-02-13 09:54 |
| Αποτελέσματα σε φόρμα, βάσει κριτηρίων... | dimogerontas | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 05-07-12 10:08 |
| Επιλογή τιμής βάσει κριτηρίων | David | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 31-05-10 11:10 |
| [Μορφοποίηση] Έυρεση μεγαλύτερων τιμών σε στήλες | ManiaM | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 16-04-10 19:00 |
Η ώρα είναι 05:05.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο