| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα σε όλους! Είμαι απο τους πιο καινούργιους στο forum και σας συγχάιρω γιατι βλέπω οτι τα πιο έμπειρα μέλη βοηθούν αρκετά με τις γνώσεις τους στο office τους λιγότερο έμπειρους! Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος το γνωρίζει, τι τύπο ή εντολή θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω για να βρω απο κάποιες ορισμένες τιμές, τον συνδυασμό αυτών που πλησιάζουν σε μια άλλη ορισμένη τιμή. Δίνω ένα παράδειγμα (που ειναι και αυτό που ζητάω να πετύχω): Εχουμε μεταλλικές βέργες μήκους 6 μέτρων (ή 600cm, ή 6000mm). Έχουμε πολλές διαστάσεις κοπής σε διαφορετικά μήκη (πχ. 185cm, 220cm, 110cm κ.ο.κ.) Υπάρχει τύπος που θα μπορούσε αφού καταχωρησω όλες τις τιμές, να επιλέξει αυτές που πλησιάζουν περισσότερο τα 6μ (έτσι ώστε να έχω τη λιγότερη "φύρα" στην κοπή? Επιπλέον ζητούμενο είναι να υπολογίζει όλες τις δοθείσες τιμές και να τις συνδυάζει σε μήκη των 6μετρων (έτσι ώστε να υπολογίζω πόσες βέργες χρειάζομαι) και να υπάρχει συνολικό αποτέλεσμα με τις τιμές να ταξινομούνται σε ομάδες ανά βέργα. Ελπίζω να ήμουν σαφής στην περιγραφή του προβλήματος και αν κάποιος από την ομάδα με βοηθήσει σε αυτό, πιστέψτε με θα εξοικονομήσω απίστευτο χρόνο υπολογισμών! Ευχαριστώ! |
|
|
|
Καλησπέρα Νικήτα, κατ' αρχήν, καλώς ήρθες στην παρέα μας... Αυτό που ζητάς αγαπητέ, είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα (πρόγραμμα) βελτιστοποίησης κοπών, και δεν μπορεί να απαντηθεί και να μονταριστεί έτσι απλά, αν κι εφ' όσον θέλεις, σωστό αποτέλεσμα... |
|
| |||
| |||
|
Φίλε Σπύρο σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Το φανταζόμουν οτι μάλλον θα είναι πολύπλοκο για να το κανω μόνος μου! Και πάλι όμως είμαι πανευτυχής γιατί στο χρόνο της σχετικής αναζήτησης στο φόρουμ, έμαθα την εντολή VLOOKUP από άλλα posts σας και ήδη την χρησιμοποίησα στην δουλειά μου! Ευχαριστω! |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| Εύρεση των X συχνότερων τιμών | kapetang | Excel - Tips & Tricks | 0 | 12-04-13 09:13 |
| [Excel07] Εύρεση τιμών | prittpritt | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 30-06-12 16:25 |
| [Συναρτήσεις] Εύρεση των πιο συχνών τιμών | gpentez | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 10 | 23-02-12 22:19 |
| [Γενικά] Εύρεση και καταγραφή τιμών | gpentez | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 19 | 23-02-12 13:57 |
| [Μορφοποίηση] Έυρεση μεγαλύτερων τιμών σε στήλες | ManiaM | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 16-04-10 19:00 |
Η ώρα είναι 09:16.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο