| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |
|
| |||
| |||
|
Γειά σε όλους Έχω στο Excel στην στήλη Α κάποια δεδομένα (κείμενο, αριθμούς) και κενά κελιά. Ας πούμε για παράδειγμα στα Α1:Α100. Ψάχνω έναν τρόπο, να βρίσκω αυτόματα τις τιμές με κείμενο που υπάρχουν σε αυτήν την στήλη και μετά να μου λέει πόσες φορές συναντιέται η κάθε τιμή. Ας πούμε για παράδειγμα ότι σε αυτήν την στήλη υπάρχουν οι τιμές: ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ σε 5 τυχαίες θέσεις, ΓΙΩΡΓΟΣ σε 3 τυχαίες θέσεις και ΜΙΣΘΟΣ σε 12 τυχαίες θέσεις. Θέλω να μου γράφει κατά μήκος της γραμμής Β1 (δηλαδή στην Β1 C1 D1 κλπ) ότι βρήκε: την τιμή ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ (και να το γράφει στο Β1 και από κάτω στο Β2 ότι αυτή η τιμή εμφανίζεται 5 φορές στην στήλη Α1:Α100), το ΓΙΩΡΓΟΣ (στο C1 και από κάτω στο C2 ότι το βρήκε 3 φορές), το ΜΙΣΘΟΣ (στο D1 και από κάτω στο D2 ότι το βρήκε 12 φορές) κοκ. Ευχαριστώ. |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Γιώργο, δες στο συνημμένο αρχείο μια υλοποίηση με κώδικα. Φιλικά/Γιώργος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 30-04-15 στις 16:39. Αιτία: Αλλαγή συνημμένου, για αποτροπή υπολογισμών |
|
|
|
Καλησπέρα Στο βιβλίο που ακολουθεί, υπάρχει μια λύση του ζητούμενου με κώδικα. Ο κώδικας εκτελείται σε ένα φύλλο, κρατώντας στην «μνήμη» του, τα δεδομένα. Έχει δυνατότητα, επιλογής της περιοχής καταμέτρησης, η οποία μπορεί να είναι μια ή περισσότερες στήλες. Οι λεπτομέρειες, στο βιβλίο, στα σχόλια του κώδικα. |
|
| |||
| |||
|
Αν και θα ήθελα μία λύση δίχως κώδικα ευχαριστώ παιδιά. Θα τα δοκιμάσω. |
|
|
|
Καλημέρα Γιώργο, καλό είναι να διευκρινίζεις εξ' αρχής, αν ζητάς λύση μόνο με τύπους. Η έκφρασή σου: «Ψάχνω έναν τρόπο, να βρίσκω αυτόματα τις τιμές» γενικά παραπέμπει σε κώδικα. Στο βιβλίο που ακολουθεί, υπάρχει μια λύση, με τύπους και βοηθητική στήλη. Αν σκεφτώ κάτι καλύτερο αύριο, με ένα μοναδικό τύπο, θα το ανεβάσω... |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Γιώργο, δες στο συνημμένο και μια άλλη λύση με τύπους και χωρίς βοηθητική στήλη. Φιλικά/Γιώργος |
|
| |||
| |||
|
Ευχαριστώ για τη βοήθεια.
|
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Γράφημα] Γράφημα Πίτας - Ομαδοποίηση τιμών από διάφορες κατηγορίες | Skakinen | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 30-12-13 14:13 |
| [VBA] Αναζήτηση και πέρασμα τιμών σε UserForm | ΤΖΙΜΗΣ | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 20-05-13 00:11 |
| Ομαδοποίηση | jimrenoir | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 29-05-11 03:32 |
| [Excel07] Ομαδοποίηση | Χρήστος | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 22-05-11 18:27 |
Η ώρα είναι 09:53.

Υβριδικός τρόπος