Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Excel > Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [Συναρτήσεις] Αντιγραφή τιμής σε ίδια σειρά μετά από αναζήτηση Lookup

Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 15-10-14, 09:56
Όνομα: Παντελής
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Περιοχή: Καβάλα
Προεπιλογή Αντιγραφή τιμής σε ίδια σειρά μετά από αναζήτηση Lookup

Καλημέρα σε όλους!

Μπαίνω κατευθείαν στο ψητό!

Έχω ένα excel με 3 sheets. Στο 3ο sheet Κάνω υπολογισμούς πρακτικά. Χρησιμοποιώ στο 3ο sheet σε μία στήλη την εξής συνάρτηση:
=COUNTIF(September!C:C;October!C7)>0
Έτσι ώστε να μπορώ να δω εάν η τιμή από το ένα sheet ανιχνευτεί στη στήλη του άλλου sheet και το κάνω populate (δηλαδή να το κάνω αντιγραφή-επικόλληση σε όλη τη στήλη) για να βρω πρακτικά εάν υπάρχει ίδια τιμή μεταξύ των 2 πρώτων sheets.

Αυτό που θέλω είναι το εξής:
Έστω ότι ψάχνω το κελί Α1 του ενός sheet στην στήλη 3 του άλλου sheet. Θέλω εάν βρεθεί, να μπορώ να κάνω αντιγραφή ενός άλλου κελιού στην γραμμή όπου βρέθηκε η τιμή.

Παράδειγμα:
Α Β C
1 2 5

A B C
5 3 4

Αυτά είναι δύο sheets. Ψάχνω την τιμή Α1 του δεύτερου στην στήλη C του πρώτου. Αφού βρίσκω ότι υπάρχει π.χ. στην γραμμή 1, τότε θέλω η συνάρτηση να μου επιστρέψει την τιμή στο Α1 του πρώτου sheet.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη pm4698 : 15-10-14 στις 10:27.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-10-14, 10:30
Όνομα: Παντελής
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Περιοχή: Καβάλα
Προεπιλογή

Βρήκα τελικά την λύση!
=IFERROR(INDEX(September!U:U;MATCH($C7;$Ε:$Ε;0)) ; "No match")

Επεξήγηση: Ψάχνω την τιμή του κελιού C7 στις τιμές της στήλης Ε. Το μηδενικό σημαίνει ότι ψάχνω για ακριβή αποτελέσματα. Εάν δεν βρεθεί κάτι, μου επιστρέφει το κείμενο No match (δηλαδή δεν βρέθηκε ταίριασμα). Εάν βρεθεί κάτι, τότε στην γραμμή που βρέθηκε το αποτέλεσμα, μου επιστρέφει το αντίστοιχο κελί της στήλης U.

Παράδειγμα: Έστω ότι ψάχνω την τιμή του Α1 στην στήλη C. Εάν βρω την τιμή στο C17, μου επιστρέφει το U17. Εάν βρεθεί η τιμή στο C25 μου επιστρέφει το U25. Εάν δεν βρει κάτι, μου επιστρέφει την τιμή No match.

Ελπίζω να βοήθησα για μελλοντικές αναζητήσεις!
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Αντιγραφή της τιμής πεδίου Ηλίας Σκα Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 7 15-12-20 15:54
[Γενικά] Αναζήτηση σε γραμμή & επιστροφή τιμής parara Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 4 25-05-16 11:55
[Γενικά] Αναζήτηση τιμής με 2 κριτήρια Priestrunner Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 4 06-02-16 17:38
[Excel07] Αναζήτηση τιμής σε στήλη George R Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 4 22-06-15 12:45
[Συναρτήσεις] Αντιγραφή τιμής matis Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 10 09-10-10 09:30

Η ώρα είναι 11:56.