Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα στο αγαπητό forum όπου αντλώ πολλές πληροφορίες και μου δίνονται πολλές λύσεις κάθε φορά που το επισκέπτομαι. Το πρόβλημά μου είναι το εξής. Ας υποθέσουμε ότι έχουμε μία φόρμα με 5 πεδία. Θέλω να φτιάξω ένα κουμπί το οποίο θα αντιγράφει την τιμή του πεδίου (ότι δηλαδή κάνει και η συντόμευση πληκτρολογίου Ctrl+c). Να επισημάνω ότι ο κέρσορας του ποντικιού εκείνη τη στιγμή μπορεί να βρίσκετε σε άλλο πεδίο. Ως διευκόλυνση ας υποθέσουμε ότι το Πεδίο έχει τίτλο "eponymo". Υ.Γ. Έψαξα για κάτι ανάλογο στο forum αλλά δυστυχώς δε βρήκα κάτι να αναφέρεται στο πρόβλημά μου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων |
| ||||
| ||||
![]()
Καλημέρα Φτιάξε μια μεταβλητή και τοποθέτησε σε αυτή, την τιμή του πεδίου... Dim vartimi$ vartimi=me.eponymo Τοποθέτησε τον παραπάνω κώδικα στο συμβάν "με το κλικ" στο κουμπί που θα φτιάξεις. Με εκτίμηση Νίκος Δ. |
| |||
| |||
![]()
Νίκο σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου , αλλά ή δεν κατάλαβα την απάντησή σου ή δεν έθεσα εγώ σωστά την ερώτηση, για αυτό και την ξαναδιατυπώνω. Έχω για παράδειγμα τα επώνυμα πελατών. Εγώ θέλω να φτιάξω ένα κουμπί το οποίο θα αντιγράφει την τιμή του πεδίου (π.χ. Παπαδόπουλος) και θα πηγαίνω μετά στο Word να πατάω δεξί κλικ -->Επικόλληση. Με την λύση που μου έδωσες δεν έβγαλα αποτέλεσμα. ή τελοσπάντων όταν πήγα να πατήσω επικόλληση, συνειδητοποίησα ότι το κουμπί δεν είχε κάνει αντιγραφή. Αυτό που ζητάω είναι, αν γίνετε με κάποιο κώδικα να κάνει αντιγραφή Ευχαριστώ και πάλι Ηλίας Σ. |
| |||
| |||
![]()
Τελικά βρήκα την απάντηση με την εξής VBA Private Sub button_Click() eponymo.SetFocus DoCmd.RunCommand acCmdCopy End sub Φιλικά Ηλίας Σ. |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα σε όλη την ομάδα, Με βάση τον παραπάνω κώδικα του Ηλία, θα ήθελα να με βοηθήσετε στο εξής : Αν το πεδίο "eponymo" είναι κενό θα ήθελα να εμφανίζει το μήνυμα "Το πεδίο είναι κενό" και να διακόπτεται η διαδικασία αντιγραφής. Ευχαριστώ εκ των προτέρων Γρηγόρης |
| |||
| |||
![]()
If len(Me.Eponymo) =0 then msgbox "Το πεδίο είναι κενό"
|
| |||
| |||
![]()
Γιάννη καλησπέρα, Σε ποιο σημείο του αρχικού κώδικα μπαίνει αυτό; Επίσης, διακόπτεται η αντιγραφή; Ευχαριστώ Γρηγόρης |
| |||
| |||
![]()
Private Sub button_Click() If len(Me.Eponymo) =0 then msgbox "Το πεδίο είναι κενό" else eponymo.SetFocus DoCmd.RunCommand acCmdCopy end if End sub |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Συναρτήσεις] Αντιγραφή τιμής σε ίδια σειρά μετά από αναζήτηση Lookup | pm4698 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 15-10-14 10:30 |
Διαίρεση τιμής ενός πεδίου | gmax | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 23-09-13 16:25 |
[VBA] Εκχώρηση τιμής πεδίου φόρμας στο φύλλο | JSARAK2001 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 10 | 20-04-12 13:09 |
[Συναρτήσεις] Αντιγραφή τιμής | matis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 10 | 09-10-10 09:30 |
[ Φόρμες ] Επιλογή αναφοράς ανάλογα τιμής πεδίου | serviceman | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 15 | 23-05-10 00:07 |
Η ώρα είναι 04:41.