| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα, έχω κατεβάσει το BARDIES_corrected_01.xls. Πολλή καλή δουλειά. Θα ήθελα λίγη βοήθεια ώστε να αλλάξω τον υπολογισμό των ωρών ως εξής. Ώρες ημέρας: 6:00 - 22:00 και ώρες νύχτας 22:00 - 6:00. Ευχαριστώ πολύ. |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα Δημήτρη θέλεις η εργασία στο χρονικό διάστημα 6:00- 22:00 να θεωρείται εργασία ημέρας και η προσφερόμενη στο διάστημα 22:00 -6:00 (επόμενης μέρας) εργασία νύχτας. Στο αρχείο BARDIES_corrected_01.xls η εργασία:
Ο υπολογισμός του χρόνου εργασίας κατά κατηγορία (κανονική-υπερωρία, ημερήσια-νυχτερινή, εργάσιμη-αργία = 8 κατηγορίες) είναι αρκετά πολύπλοκος και έχει απασχολήσει αρκετά το φόρουμ. Μια ολοκληρωμένη παρουσίαση μπορείς να δεις στο σύνδεσμο. http://www.ms-office.gr/forum/excel-...atigories.html |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα σας. Έχω ανακαλύψει εδώ και κάποιες ημέρες το συγκεκριμένο forum και ομολογώ ότι με έχει βοηθήσει αρκετά. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υπολογισμού βαρδιών με έχει σώσει κυριολεκτικά από χρονοβόρους υπολογισμούς και με καλύπτει απόλυτα. Το μόνο που θα ήθελα να με βοηθήσει κάποιος να συμπληρώσω που έχεις τις γνώσεις και την διάθεση είναι να προσθέσουμε ημερολογιακά έτη από 2017 και πάνω γιατί εγώ το ανακάλυψα πρόσφατα και το τελευταίο έτος είναι το 2017. Ευχαριστώ προκαταβολικά.
|
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Σταμάτη, δες το συνημμένο. Αν και δεν το αναφέρεις, υπέθεσα ότι χρησιμοποιείς το αρχείο:BARDIES_corrected_01.xls |
|
| |||
| |||
|
Γιώργο μου σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση, και για την λύση στο πρόβλημα μου. Σωστά υπέθεσες αν και ξέχασα να το αναφέρω το bardies corrected 01 χρησιμοποιούσα. Τώρα αρχίζω και ασχολούμαι και εγώ όσο μπορώ με το excel μακάρι να μπορέσω και εγώ να φανώ χρήσιμος σε βάθος χρόνου. Σε ευχαριστώ και πάλι.
|
|
| |||
| |||
|
Να είσαι καλά!
|
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα και πάλι. Γιώργο δουλεύοντας το πρόγραμμα και όπως προείπα με βολεύει μια χαρά, εντόπισα και κάποιες ιδιαιτερότητες, και θα αναφέρω και πως τις αντιμετωπίζω μήπως έχετε να μου προτείνετε κάποια εναλλακτική επιλογή. Αν υποθέσουμε ότι 2 ημέρες συνεχόμενες ο εργαζόμενος δουλεύει συνεχόμενα βράδια με ωράριο απο 22:30 εως 06:00 για να αναγνωρίσει σωστά το πρόγραμμα τις ώρες πρέπει να συμπληρώσουμε την πρώτη ημέρα πχ Δευτέρα από 22:30 έως 24:00 και μετά θα μπούμε στο πεδίο της Τρίτης για να συμπληρώσουμε απο 0:00 έως 06:00. Για το δεύτερο βράδυ επειδή δεν έχουμε πλέον πεδίο ελεύθερο για την Τρίτη εγώ βάζω 2 σειρές τον κάθε εργαζόμενο και συμπληρώνω στην από κάτω της Τρίτης για Τετάρτη. Αν γνωρίζεις και κάποιον άλλον τρόπο μπορείς να τον αναφέρεις ενδεικτικά. Εγώ βολεύομαι και έτσι απλά επειδή χρειάζομαι 2 σειρές για κάθε εργαζόμενο, και εδώ θα χρειαστώ την πολύτιμη βοήθειά σου, θα ήθελα εφ'οσον είναι δυνατό αν μπορούσες να προσθέσεις και 50 υπαλλήλους αν είναι εύκολο για να έχω εύρος υπαλλήλων να μπορώ να το δουλέψω άψογα. Όπως και να έχει σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου και την βοήθειά σου.
|
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Σταμάτη, δες το συνημμένο. 1) Στο φύλλο Tables στις ημερομηνίες των αργιών πρόσθεσα τύπους, για να υπολογίζονται αυτόματα, ανάλογα με το έτος. 2) Στο φύλλο Model πρόσθεσα γραμμές, ώστε να μπορούν να καταχωρηθούν μέχρι 50 εργαζόμενοι. 3) Στο φύλλο Model πρόσθεσα και κάποιες οδηγίες αναφορικά με την καταχώρηση του χρονικού διαστήματος εργασίας. Κάνε δοκιμές μήπως μου διέφυγε κάτι. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 01-11-17 στις 08:39. |
|
| |||
| |||
|
Γιώργο καλησπέρα. Είναι απίστευτο πως τα κατάφερα και σε ένα τόσο μεγάλο φύλλο εργασίας η πρώτη δοκιμή που έκανα ήταν την συγκεκριμένη ημερομηνία που σου ξέφυγε να αντιγράψεις τους τύπους υπολογισμού :) Το έκανα όπως μου είπες, πατώντας τον σταυρό, άνοιξε η στήλη με τους τύπους και από κελιά μιας άλλης Κυριακής έκανα copy paste και δουλεύει άψογα. Σημαντική και λειτουργική η επεξεργασία που έκανες στους τύπους και πλέον βάζοντας το πλήρες ωράριο στα κελιά μια ημέρας σου κάνει την ανάλυση των ωρών. Το μόνο που απομένει για να τελειοποιηθεί αν και έτσι είναι μια χαρά, είναι αν μπορούσαμε και στην τελευταία ημέρα να υπολογίζει το πλήρες ωράριο έτσι ώστε να μην χρειάζεται μετά τις 0:00 να περνάμε στα κελιά της 1ης του επόμενου μήνα. Γιώργο να σε ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά.
|
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Σταμάτη: 1) Ανέβασε το διορθωμένο αρχείο για να είναι διαθέσιμο και στα υπόλοιπα μέλη. 2) Οι ώρες εργασίας υπολογίζονται ανά μήνα σε μηνιαίες καταστάσεις. Αν κάποιος εργαστεί την τελευταία μέρα του μήνα από τις 23:00 μέχρι τις 5:00 τις επομένης, λογικό είναι οι ώρες από 0:00 μέχρι τις 5:00 να καταχωρηθούν στην κατάσταση του επόμενου μήνα. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| Υπολογισμός ωρών από βάρδιες | αννα_κεσσσ | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 24-09-18 14:01 |
| [Excel07] Υπολογισμός ωρών Υπερωριών | bill72 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 13 | 15-11-16 06:58 |
| [Συναρτήσεις] Υπολογισμός ωρών | prittpritt | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 29 | 27-04-16 09:43 |
| [Excel07] Υπολογισμός ωρών | prittpritt | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 15-10-14 09:57 |
| [Συναρτήσεις] Βάρδιες , 7ήμερα , υπολογισμός υπερωριών, αυτόματη συμπλήρωση | steliosd | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 10 | 24-07-12 20:29 |
Η ώρα είναι 11:11.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο