| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα σας Είμαι νεό μέλος και τελείως αρχάρια σε visual basic και προσπαθώ να αυτοματοποιήσω το εξής: Από βιβλίο εργασίας, θέλω να αντιγράφεται το ενεργό φύλλο σε νέο βιβλίο και να αποθηκεύεται (πχ στην επιφάνεια εργασίας) με το όνομα του τρέχοντος φύλλου. Εάν είναι δυνατόν, να αποθηκεύεται και με το φίλτρο που θα έχω εφαρμόσει . Το μόνο που έχω καταφέρει ως τώρα είναι να το απομονώνω και να αποθηκεύεται ως βιβλίο1.xls. Παρακάτω είναι ο κώδικας που έχω χρησιμοποιήσει ως τώρα: Dim strFileName As String ActiveSheet.Copy If strFileName = "False" Then Exit Sub 'User Canceled ChDir "C:\Users\Chrissa\Desktop" ActiveWorkbook.SaveAs Filename:="C:\Users\Chrissa\Desktop\Βιβλίο1. xlsx", _ FileFormat:=xlOpenXMLWorkbook, CreateBackup:=False ActiveWindow.Close Εάν μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει ή να με κατευθύνει κάπως, θα το εκτιμούσα πολύ! |
|
|
|
Καλησπέρα Ο κώδικας κάνει μόνο αυτό που ζητήθηκε. Αντιγράφει το ενεργό φύλλο με ότι έχει "επάνω" στην επιφάνεια εργασίας και με το όνομα του ενεργού φύλλου σε μορφή .xlsx. Κώδικας: Sub CopyActSh()
ActiveSheet.Copy
ActiveWorkbook.SaveAs Filename:="C:\Users\Σπύρος\Desktop\" & ActiveSheet.Name & ".xlsx", _
FileFormat:=xlOpenXMLWorkbook, CreateBackup:=False
ActiveWindow.Close
End Sub
με την διαδρομή του χρήστη Στο βιβλίο που ακολουθεί ενεργοποιήστε ένα ένα τα φύλλα και "τρέξτε" τον κώδικα |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα σε όλους Σπύρο σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Τα κατάφερα και κάνει ακριβώς αυτό. Εάν έχω εφαρμόσει αυτόματο φίλτρο, αντιγράφει το ενεργό φύλλο όπως ακριβώς το βλέπω. Υπάρχει δυνατότητα, όταν πλέον δημιουργηθεί το νέο φύλλο, να έχει τα αποτελέσματα μόνο του φίλτρου χωρίς να φαίνονται τα βελάκια του φίλτρου; Επίσης, αυτό το αρχείο , θα το ανεβάσω σε έναν server. Θα το χρησιμοποιούν λοιπόν και άλλοι. Μήπως πρέπει να βάλω και εντολή να δημιουργείτε και ένας φάκελος στον εκάστοτε C: και εκεί να αποθηκεύεται το νέο φύλλο; Διότι με την επιφάνεια εργασίας, δεν θα βρίσκει το όνομα χρήστη κάθε φορά... Και πάλι ευχαριστώ! |
|
|
|
Καλημέρα Πρωινή γκρίνια αλλά δεν καταλαβαίνω βρε παιδιά... πρώτα ζητάτε κάτι και μετά θα το θέλατε κάπως αλλιώς... |
|
| |||
| |||
| Παράθεση:
Αυτή που μου ζήτησε να τη βοηθήσω να το φτιάξει, μου το ξεφούρνισε μετά...
|
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| Εργαλεία Θεμάτων | |
| Τρόποι εμφάνισης | |
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Excel07] ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΜΕΡΟΥΣ ΦΥΛΛΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ CVS ΜΕ BUTTON | smasak | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 01-12-15 12:13 |
| [Excel07] Όνομα Υπολογιστή κατά την αποθήκευση | mdragon | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 20-11-15 08:27 |
| Διαδρομή βιβλίου / όνομα φύλλου εργασίας σε κελί. | Tasos | Κείμενο | 0 | 21-09-11 13:34 |
| Recordset με βάση το τρέχον φίλτρο | cghera | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 07-11-10 21:42 |
Η ώρα είναι 10:26.

Αυτή που μου ζήτησε να τη βοηθήσω να το φτιάξει, μου το ξεφούρνισε μετά...
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο