Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα να μου δώσετε τα φώτα σας σε ένα πρόβλημα που έχω. Έχω ένα φύλλο π.χ. με 200 εγγραφές όπου περιέχει διαφορετικά είδη, τα οποία έχουν παραγγείλει 2 και 3 πελάτες το κάθε ένα. Θέλω να εκτυπώσω το κάθε είδος με όλους τους πελάτες που το έχουν παραγγείλει σε ξεχωριστά χαρτιά. Δηλαδή το ένα είδος με 2 πελάτες σε ένα χαρτί, το άλλο με άλλους 3 πελάτες σε άλλο χαρτί κ.ο.κ. Και όλα αυτά με ένα πάτημα. Γίνεται;;;;; |
|
![]()
Καλημέρα Πρώτα θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Θέλεις εκτύπωση όπως αυτή που περιγράφεις στην εκφώνηση; δηλαδή <<Θέλω να εκτυπώσω το κάθε είδος με όλους τους πελάτες που το έχουν παραγγείλει σε ξεχωριστά χαρτιά>> ΑΛΑΤΙ έχουν οι ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΑΛΕΥΡΙ έχουν οι ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ή αυτό που έχεις στο βιβλίο; |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα φίλε Σπύρο. Ίσως να μην το έχω διατυπωσει σωστά. Λοιπόν....Μέχρι τώρα οταν φιλτράρω στον πελάτη, εκτυπωνω κάθε ένα ξεχωριστα. Φιλτράρω για παραδειγμα τον Γεωργίου και εκτυπώνω τα ειδη του Γεωργίου όπως φαινονται στο συνημμενο. Μετα τον επόμενο κ.ο.κ. Αυτό θέλω να γινεται για τον κάθε πελάτη με μια και μονο εκτυπωση. Να πατάω εκτυπωση και να μου βγάζει σε καθε σελίδα ξεχωριστα τον κάθε πελάτη. Η εκτύπωση να γίνεται ως προς τον πελάτη. Ελπίζω να το διατυπωσα λίγο καλύτερα τωρα. Ευχαριστώ για τον χρόνο σου.
|
|
![]()
Καλησπέρα Μία λύση του ζητούμενου αλλά και πρόσθετες επιλογές για εκτυπώσεις manual. Ο κώδικας δημιουργεί από τις εγγραφές λίστα μοναδικών πελατών (ονομάτων) και με βάση αυτά εκτυπώνει μια σελίδα για τον κάθε έναν χωριστά. Οδηγίες για ονοματολογίες, δυναμικές λίστες και άλλα που χρησιμοποιήθηκαν στο βιβλίο που ακολουθεί. |
| |||
| |||
![]()
Σπύρο ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σου. Είναι αυτό ακριβώς που χρειάζομαι. Θα πειραματιστώ-εκπαιδευτώ πάνω στο υπόδειγμα σου και θα επανέλθω με τις απορίες μου. Και πάλι ευχαριστώ.
|
|
![]()
Να' σαι καλά σ' ευχαριστώ κι εγώ Κάνε και μια διόρθωση σε παρακαλώ πίσω στον κώδικα που μου ξέφυγε ... Υπάρχει ένας κώδικας που αρχίζει έτσι... Sub CreateUniques() Application.ScreenUpdating = False η γραμμή Application.ScreenUpdating = False επαναλαμβάνεται 5 γραμμές πιο κάτω άλλαξε το σε = True |
| |||
| |||
![]()
Αυτό που έχω υπογραμμίσει παρακατω αναφερεις οτι πρεπει να αλλαξω σε true;; Μήπως θα μπορούσες να μου εξηγησεις τι σημαινει η αλλαγη αυτη αν σου ειναι ευκολο. Για να μαθαινω και κατι. Αν σου ειναι ευκολο και εχεις το χρονο φυσικα. Sub CreateUniques() Application.ScreenUpdating = False Sheet1.Range("UniqueList").ClearContents Sheet1.Range("Customers").Copy Sheet1.Range("UniqueCustomers").PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, _ Operation:=xlNone, SkipBlanks:=False, Transpose:=False Application.CutCopyMode = False |
|
![]()
Καλησπέρα Ναι αυτό σωστά! Η επεξήγηση (χονδρικά): Η εντολή (συμβάν) Application.ScreenUpdating = False σταματά την ανανέωση της οθόνης του υπολογιστή ώστε όταν τρέχει ένας κώδικας να μην τρέμει ή αναβοσβήνει ... Στο τέλος του κώδικα επανέρχεται αυτόματα το = True χωρίς να κάνουμε καμιά άλλη ενέργεια δηλαδή να το ξαναγράψουμε Application.ScreenUpdating = True Κάποιες φορές όμως πρέπει να το επαναφέρουμε πριν την ολοκλήρωση του κώδικα (ενδιάμεσα) χειροκίνητα για λόγους που ο κώδικας (ή και εμείς όπως στις φόρμες για παράδειγμα) πρέπει να "δει" κάτι ολοκληρωμένο πριν συνεχίσει την ροή του. Εδώ την λίστα μοναδικών ( στήλη Ι ) πρέπει να την δει ο κώδικας ανανεωμένη πριν αρχίσει να διαβάζει τα κελιά της Η που με τον τύπο που υπάρχει παίρνουν αριθμητική τιμή με βάση την στήλη Ι Ελπίζω να το περιέγραψα κατανοητά... |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[VBA] Ενημέρωση Διαφορετικών Διαδοχικών Κελιών Με Ενα Combobox | dream-garden | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 07-11-14 04:37 |
[Excel07] Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω στήλες διαφορετικών διαστάσεων | mtheristis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 11 | 11-08-11 19:41 |
[Εκτύπωση] Αθροίσματα σελίδων | amy | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 20-04-10 08:03 |
Η ώρα είναι 02:07.