Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
καλησπέρα έχω μια ερώτηση σχετικά με το πώς υπολογίζουμε το ποσοστό στο excel βάση το ΦΠΑ. παράδειγμα προιον 1000 € ΦΠΑ 23% Ξέρωντας και χρησιμοποιώντας τόσο καιρό τον παρακάτω τύπο 1000*(1-ΦΠΑ) Μου βγάζει ένα αποτέλεσμα που τόσο καιρό νόμιζα είναι σωστό χρειαστηκε όμως να αγοράσω ένα προιον και απο οτι είδα στθν τιμολογηση ο τύπος ο δικός μου δίνει μικρότερο αποτέλεσμα . μπορειτε να με βοηθήσετε γιατι συμβαινει αυτό σας παρακαλώ , τοσο καιρο τα αποτελεσματα μου δεν ειναι σωστα ; τον ιδιο τύπο χρεισιμοποιω και για μισθοδοσίες κτλ να αναφέρω οτι τους συγκεκριμένους τυπους τους βρήκα στο site της microsoft Αριθμός Ποσοστό 25 25% Τύπος Περιγραφή (Αποτέλεσμα) =A2*(1-B2) Μειώνει το 25 κατά 25% (18,75) =A2*(1+B2) Αυξάνει το 25 κατά 25% (31,75) =A2*(1+35%) Αυξάνει το 25 κατά 35% (33,75) Υπολογισμός ποσοστών - Excel - Office.com και πιο κάτω παραθέτω ένα παράδειγμα απο ένα ηλεκτρονικο καταστημα του οποίου τα αποτέλεσματα δεν συμφωνούν με τα δικά μου τι μπορει να συμβαίνει .να τονίζω πως αυτο το καταστημα ειναι παραδειγμα γιατι σε όλα συμβαινει το ιδιο . http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.301671 ευχαριστώ Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη julie : 16-03-13 στις 10:41. |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα Γωγώ, αν υποθέσουμε ότι:
Ισχύουν οι τύποι:
|
| |||
| |||
![]()
ναι συμφωνώ απόλυτα μαζί σου , αυτο χρησιμοποιώ κι εγώ τόσο καιρό . μάλον δεν θα πρόσεξες το link που έχω απο το eshop δεν βγαινει σωστα το αποτέλεσμα βάση αυτού του τύπου κι οχι μονο εκει αλλα σε κανένα καταστημα που έχω ψάξει και αναρωτιεμαι τι συμβαίνει . δεν μπορουν ολοι να κανουν λαθος ! |
| |||
| |||
![]()
Γιώργο Συγγνώμη τώρα είδα τον τύπο σου . και ειναι το αποτελσμα αυτο που πρέπει χωρίς το ΦΠΑ και σε ευχαριστώ Μπορεί όμως να μου πει κάποιος γιατί στο site της microsoft ο τύπος είναι λάθος; |
|
![]()
Γιώργο για να ακριβολογούμε, θα έλεγα: Φ% είναι το ποσοτό ΦΠΑ και όχι ο ΦΠΑ. Ο ΦΠΑ είναι ΦΠΑ=(Κ*Φ%) όπου Κ η τιμή χωρίς ΦΠΑ Η αξία περιλαμβανομένου του ΦΠΑ είναι απλά Α=Κ+ΦΠΑ που ισοδυναμεί με το Α=Κ+(Κ*Φ%)=Κ*(1+Φ%) Με άλλα λόγια συμφωνώ απόλυτα με τους τύπους υπολογισμών που έδωσες. και να προσθέσω ότι για τον υπολογισμό του ποσοστού λύνουμε ως προς Φ% δηλαδή Φ%=ABS((Α-Κ)/Κ)=ABS(Α/Κ-1) Γωγώ δεν βλέπω να υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα παραδείγματα της Microsoft. Ποιός τύπος είναι λάθος; Αν αναφέρεσαι στην περίπτωση Υπολογισμός του συνόλου, εάν γνωρίζετε το ποσό και το ποσοστό Για παράδειγμα, η τιμή πώλησης ενός πουκαμίσου είναι €15, δηλαδή 25% λιγότερο από την αρχική τιμή. Ποια είναι η αρχική τιμή; Σε αυτό το παράδειγμα θέλετε να βρείτε τον αριθμό του οποίου το 75% ισούται με 15. Στη περίπτωση του ΦΠΑ με το παράδειγμα που μας έδωσες για Κ=52,93 Φ%=23% και Α=65,10 θα λέγαμε Η τιμή πώλησης του προϊόντος είναι €65,10, δηλαδή 23% περισσότερο από την αρχική τιμή. Ποια είναι η αρχική τιμή; Δηλαδή θέλεις να βρείς τον αριθμό του οποίου το 123% ισούται με 65,10 όπου το αποτέλεσμα είναι 52,93 Θανάσης |
|
![]()
Καλημέρα Το θέμα έχει να κάνει και με την μορφή που είναι η αξία (του ΦΠΑ για παράδειγμα) Αν είναι σε γενική, αριθμό ή ποσοστό Στο φύλλο υπάρχουν οι τύποι που χρησιμοποιώ ανάλογα με την περίπτωση Είναι "περιφραστικά" γραμμένοι για να γίνουν κατανοητές οι αριθμητικές πράξεις Ανάλογα χρησιμοποιούμαι για να αυξήσουμε ή να μειώσουμε το αρχικό ποσό Η Microsoft κάνει έκπτωση ή προσαύξηση όχι αποφορολόγιση |
| |||
| |||
![]()
ευχαριστώ ολους για τα γρήγορα μυνήματα σας, επειδή το παραδειγμα της microsoft χρεισιμοποιούσε ποσοστα και ποσα και εξηγουσε ότι αυξάνει και μειώνει θεώρησα πως κάνει και αποφορολόγηση. Αριθμός Ποσοστό 25 25% Τύπος Περιγραφή (Αποτέλεσμα) =A2*(1-B2) Μειώνει το 25 κατά 25% (18,75) =A2*(1+B2) Αυξάνει το 25 κατά 25% (31,75) =A2*(1+35%) Αυξάνει το 25 κατά 35% (33,75) ελπίζω να το κατάλαβα μόνο εγώ ετσι και να μην εχουν κι αλλοι το ιδιο πρόβλημα γιατι τα αποτελεσματα εχουν μεγαλες διαφορες !! ευχαριστώ και πάλι . |
| |||
| |||
![]()
Μια τελευταία ερώτηση , γιατι εδώ εχω κανει ολο το λαθος!! Σε μισθοδοσια τι τύπο θα χρεισιμοποιήσω για προιον καταλαβα στέλνω και ένα παραδειγμα το αρχείο |
|
![]()
Για να δείς πόσο απλά είναι τα πράγματα στην πράξη δες τις 2 τελευταίες στήλες (λευκές) την αλλαγή στους τύπους Προϋπόθεση το 23% να είναι στην μορφή που το έχεις και όχι 23 σκέτο |
| |||
| |||
![]()
ναι έτσι το καταλαβαίνω και είναι όντως πιο ευκολο αλλα αυτο με ενδιαφέρει ειναι να χρησιμοποιήσω ένα τύπο . απο οτι καταλαβαίνω μου λες οτι μονο σε προιοντα θα χρεισιμοποιώ τον τυπο αποφορολόγησης και για μισθοδοσίες κτλ χρεισιμοποιώ απλά το τυπο D4*(1-E4) κι όχι D13/(1+E13) μπορεις σε παρακαλω να μου εξηγησεις , και στισ δύο περιπτώσεις ειτε ειναι προιον ή μισθοδοσια , δεν εχει φπα ? γιατι διαφερουν τοσο πολυ οι τυποι με αποτελεσμα να εχψ τοσο μεγαλη αποκλιση ; χιλια ευχαριστω για τον χρόνο σου! |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Excel07] αθροισμα ποσοστων απο διαφορετικα κελια και φύλλα εργασιας | ΦιλιπποςΜ | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 05-06-15 12:09 |
Υπολογισμός φπα | q.mrk | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 18-03-15 18:10 |
Η ώρα είναι 06:43.