Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Excel > Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [Συναρτήσεις] Εμφάνιση μήνα με δεδομένα την εβδομάδα και το έτος.

Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 09-02-13, 15:48
Eleniath
Guest

Προεπιλογή Εμφάνιση μήνα με δεδομένα την εβδομάδα και το έτος.

Γειά σας.

2 ερωτήσεις έχω. Η βασική είναι η εξής: Γίνομαι κουραστική, ανεβάζοντας συνέχεια νέα θέματα;

Ρωτώ γιατί ειλικρινά είναι κάτι που δεν θα το ήθελα σε καμία περίπτωση. Θα παρακαλούσα πολύ αν αυτό υφίσταται, απλά να μου το πείτε.!

Μητέρα-Γυναίκα-Σύζυγος-(Πρόσφατα) Αναβαθμισμένο στέλεχος σε πολύ μεγάλη Εταιρεία…Απλά ΔΕΝ προλαβαίνω…

Το χειρότερο Δε είναι ότι ο Γενικός και το 99% της Εταιρείας θεωρεί είμαι τουλάχιστον η απόλυτα υπευθυνη για την λειτουργία του Excel στην Microsoft και μάλλον εκείνη που τα ξέρει όλα σε αυτόν το τομέα…

Ίσως αν είχα τον χρόνο να το έψαχνα και να το έβρισκα αλλά αφού δεν τον έχω..η 2η ερώτηση είναι η εξής:

Στο Α1 είναι αριθμητικά η εβδομάδα του χρόνου. Π.χ 7>>>>>>7η εβδομάδα.

Στο Β1 είναι το έτος. Π.χ 2013

Ζητούμενο στο C1, να μου εμφανίσει τον αντίστοιχο μήνα. Φλεβάρης για το παράδειγμά μου.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε απάντηση(Παρακαλώ και για την για την πρώτη ερώτηση)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-02-13, 16:43
Το avatar του χρήστη Tasos
Διαχειριστής
Όνομα: Τάσος Φιλοξενιδης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 365
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική, Γερμανική

Προεπιλογή

Καλησπέρα!

Για να εμφανιστεί η ημερομηνία της Δευτέρας της εβδομάδας προς αναζήτηση: =DATE(B1;1;7*A1-3-WEEKDAY(DATE(B1;;);3))
Μπορεί να μορφοποιηθεί με μορφή: "[$-408]μμμμ" για να δείξει το μήνα ολογράφως.

Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε τη συνάρτηση: =TEXT(DATE(B1;1;7*A1-3-WEEKDAY(DATE(B1;;);3));"[$-408]μμμμ")

Για να εμφανιστεί το νούμερο του μήνα χρησιμοποιούμε τη συνάρτηση: =MONTH(DATE(B1;1;7*A1-3-WEEKDAY(DATE(B1;;);3)))

Καλή συνέχεια!

Τάσος
Παλιά 09-02-13, 19:39
Eleniath
Guest

Προεπιλογή

Σε ευχαριστώ πολύ.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-02-13, 10:52
Το avatar του χρήστη gr8styl
Super Moderator
Όνομα: Θανάσης Στυλιανίδης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Βρυξέλλες, Βέλγιο
Προεπιλογή

Καλημέρα σας.

Εγώ θα πρότεινα τον τύπο =Month(DATE(B1;1;7*(A1-1)+1)) για να εξασφαλίσουμε την συμβατότητα με την λογική του Excel (συνάρτηση WEEKNUM).

Με τον τύπου του Τάσου η 1η βδομάδα (A1=1) του 2013 (B1=2013) θα μας επιστρέψει Δεκέμβριος ή 12 γιατί η Δευ της εβδομάδας είναι 31/12/2012.

Βέβαια όπως προείπα στη πρότασή μου, η λογική είναι αυτή της WEEKNUM δηλαδή η εβδομάδα αρχίζει Κυριακή.

Θανάσης.

ΥΓ. Για την 1η ερώτηση σου Ελένη, θα έλεγα: Είναι στην διάθεση του καθένα να απαντήσει ή όχι. Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να σου απαντήσει, οπότε αν κάποιος σε θεωρούσε κουραστική, μπορεί απλά να σε αγνοήσει. Απ'την άλλη αν συνέβαινε κάτι τέτοιο είμαι σίγουρος ότι θα σου είχε γίνει κάποιο σχετικό σχόλιο μέχρι τώρα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-02-13, 15:21
Eleniath
Guest

Προεπιλογή

Θανάση σε υπερ-ευχαριστώ.

Στην προκειμένη περίπτωση, ιδίως για την πρώτη ερώτησή μου. Το εκτιμώ!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-07-17, 17:15
Όνομα: Σπύρος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2000
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή

Πως μπορώ δίνοντας μία ημερομηνία τύπου 01/01/2017 να μου εμφανίσει ένα κελί το όνομα του μήνα περιγραφικά (πχ. Ιανουάριος και σε κάθε κελί ξεχωριστά 01 Δευτέρα....31 Τρίτη.Καλό θα ήταν τα Σάββατα οι Κυριακές και οι αργίες να μην εμφανίζονται.
Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει....
Φιλικά
Σπύρος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-07-17, 20:38
Το avatar του χρήστη Spirosgr
Συντονιστής
Όνομα: Σπύρος Τσιλιγιάννης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007, Ms-Office 2010, Ms-Office 2013, Ms-Office 2016, Ms-Office 365

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Πειραματίσου με τις συναρτήσεις στο βιβλίο...
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsm Get_iDates.xlsm (15,7 KB, 52 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-07-17, 08:56
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010

Προεπιλογή

Καλημέρα

Σπύρο (spyros_s), δες στο συνημμένο και μια άλλη πρόταση.

1) Για την αποτροπή της αντιγραφής των ημερομηνιών που είναι αργίες ( επίσημες ή Σαββατοκύριακα), χρησιμοποιείται η συνάρτηση: =WORKDAY(B3;1;Eortes).

2) Αν εξαιρέσουμε τη στήλη Μήνας1, στην ίδια γραμμή, όλα τα κελιά περιέχουν την ίδια ημερομηνία

Η διαφορετική εμφάνιση οφείλεται στη διαφορετική προσαρμοσμένη μορφοποίηση.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsm FormatDates.xlsm (49,6 KB, 52 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Αύξων αριθμός σε κάθε έτος Xristos Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 20 10-01-17 17:08
[ Ερωτήματα ] Εμφάνιση τρέχοντος μήνα dimitrisp Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 4 12-09-16 09:11
Date Picker με ημερολογιακή εβδομάδα pctechdr Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 0 08-03-14 18:40
[ Ερωτήματα ] Αριθμός πρωτοκόλλου & έτος xristos Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 14-01-12 18:17
[ Φόρμες ] Σήμερα εβδομάδα μήνας χρόνος tzvangel Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 6 25-02-10 23:00

Η ώρα είναι 07:51.