Forum

Forum (https://www.ms-office.gr/forum/)
-   Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις (https://www.ms-office.gr/forum/excel-erotiseis-apantiseis/)
-   -   [Συναρτήσεις] Εμφάνιση μήνα με δεδομένα την εβδομάδα και το έτος. (https://www.ms-office.gr/forum/excel-erotiseis-apantiseis/2336-emfanisi-mina-me-dedomena-tin-ebdomada-kai-etos.html)

Eleniath 09-02-13 15:48

Εμφάνιση μήνα με δεδομένα την εβδομάδα και το έτος.

Γειά σας.

2 ερωτήσεις έχω. Η βασική είναι η εξής: Γίνομαι κουραστική, ανεβάζοντας συνέχεια νέα θέματα;

Ρωτώ γιατί ειλικρινά είναι κάτι που δεν θα το ήθελα σε καμία περίπτωση. Θα παρακαλούσα πολύ αν αυτό υφίσταται, απλά να μου το πείτε.!

Μητέρα-Γυναίκα-Σύζυγος-(Πρόσφατα) Αναβαθμισμένο στέλεχος σε πολύ μεγάλη Εταιρεία…Απλά ΔΕΝ προλαβαίνω…

Το χειρότερο Δε είναι ότι ο Γενικός και το 99% της Εταιρείας θεωρεί είμαι τουλάχιστον η απόλυτα υπευθυνη για την λειτουργία του Excel στην Microsoft και μάλλον εκείνη που τα ξέρει όλα σε αυτόν το τομέα…:wall:

Ίσως αν είχα τον χρόνο να το έψαχνα και να το έβρισκα αλλά αφού δεν τον έχω..η 2η ερώτηση είναι η εξής:

Στο Α1 είναι αριθμητικά η εβδομάδα του χρόνου. Π.χ 7>>>>>>7η εβδομάδα.

Στο Β1 είναι το έτος. Π.χ 2013

Ζητούμενο στο C1, να μου εμφανίσει τον αντίστοιχο μήνα. Φλεβάρης για το παράδειγμά μου.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε απάντηση(Παρακαλώ και για την για την πρώτη ερώτηση)

Tasos 09-02-13 16:43

Καλησπέρα!

Για να εμφανιστεί η ημερομηνία της Δευτέρας της εβδομάδας προς αναζήτηση: =DATE(B1;1;7*A1-3-WEEKDAY(DATE(B1;;);3))
Μπορεί να μορφοποιηθεί με μορφή: "[$-408]μμμμ" για να δείξει το μήνα ολογράφως.

Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε τη συνάρτηση: =TEXT(DATE(B1;1;7*A1-3-WEEKDAY(DATE(B1;;);3));"[$-408]μμμμ")

Για να εμφανιστεί το νούμερο του μήνα χρησιμοποιούμε τη συνάρτηση: =MONTH(DATE(B1;1;7*A1-3-WEEKDAY(DATE(B1;;);3)))

Καλή συνέχεια!

Τάσος

Eleniath 09-02-13 19:39

Σε ευχαριστώ πολύ.

gr8styl 10-02-13 10:52

Καλημέρα σας.

Εγώ θα πρότεινα τον τύπο =Month(DATE(B1;1;7*(A1-1)+1)) για να εξασφαλίσουμε την συμβατότητα με την λογική του Excel (συνάρτηση WEEKNUM).

Με τον τύπου του Τάσου η 1η βδομάδα (A1=1) του 2013 (B1=2013) θα μας επιστρέψει Δεκέμβριος ή 12 γιατί η Δευ της εβδομάδας είναι 31/12/2012.

Βέβαια όπως προείπα στη πρότασή μου, η λογική είναι αυτή της WEEKNUM δηλαδή η εβδομάδα αρχίζει Κυριακή.

Θανάσης.

ΥΓ. Για την 1η ερώτηση σου Ελένη, θα έλεγα: Είναι στην διάθεση του καθένα να απαντήσει ή όχι. Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να σου απαντήσει, οπότε αν κάποιος σε θεωρούσε κουραστική, μπορεί απλά να σε αγνοήσει. Απ'την άλλη αν συνέβαινε κάτι τέτοιο είμαι σίγουρος ότι θα σου είχε γίνει κάποιο σχετικό σχόλιο μέχρι τώρα.

Eleniath 10-02-13 15:21

Θανάση σε υπερ-ευχαριστώ.

Στην προκειμένη περίπτωση, ιδίως για την πρώτη ερώτησή μου. Το εκτιμώ!

spyros_s 01-07-17 17:15

Πως μπορώ δίνοντας μία ημερομηνία τύπου 01/01/2017 να μου εμφανίσει ένα κελί το όνομα του μήνα περιγραφικά (πχ. Ιανουάριος και σε κάθε κελί ξεχωριστά 01 Δευτέρα....31 Τρίτη.Καλό θα ήταν τα Σάββατα οι Κυριακές και οι αργίες να μην εμφανίζονται.
Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει....
Φιλικά
Σπύρος

Spirosgr 01-07-17 20:38

1 Συνημμένο(α)
Πειραματίσου με τις συναρτήσεις στο βιβλίο...

kapetang 02-07-17 08:56

1 Συνημμένο(α)
Καλημέρα

Σπύρο (spyros_s), δες στο συνημμένο και μια άλλη πρόταση.

1) Για την αποτροπή της αντιγραφής των ημερομηνιών που είναι αργίες ( επίσημες ή Σαββατοκύριακα), χρησιμοποιείται η συνάρτηση: =WORKDAY(B3;1;Eortes).

2) Αν εξαιρέσουμε τη στήλη Μήνας1, στην ίδια γραμμή, όλα τα κελιά περιέχουν την ίδια ημερομηνία

Η διαφορετική εμφάνιση οφείλεται στη διαφορετική προσαρμοσμένη μορφοποίηση.

Η ώρα είναι 07:46.

Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.

Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.2